تبعات بستن دفتر مرکزی نوکیا در ایران
برخی از واردکنندگان رسمی نوکیا بسته شدن دفتر مرکزی این برند فنلاندی در ایران را بر بازار فروش خود بی تاثیر دانستند.
مدیرعامل شرکت کمال الکترونیک در گفت وگو با خبرنگار موبنا در خصوص مسایل ناشی از تعطیلی دفتر مرکزی نوکیا در ایران اظهار داشت: بسته شدن این دفتر در ایران تا کنون تاثیری در روند کار و فعالیت شرکتهای واردکننده این برند نداشته چرا که شرکتهای واردکننده همانند سابق به فعالیت در این حوزه میپردازند.
"جاسم خادمی" در این باره گفت: وجود دفتر مرکزی نوکیا در ایران تاثیری در واردات گوشیهای نوکیا به کشور نداشته که هم اکنون با بسته شدن این دفتر شاهد کاهش عرضه این کالا در کشور باشیم.
این در حالی است که برخی از کارشناسان حوزه بازار موبایل معتقدند که همزمان با بسته شدن دفتر مرکزی نوکیا در ایران تبلیغات این برند فنلاندی در سطح کشور نیز متوقف شده است.
آنها معتقدند که بسته شدن دفتر مرکزی نوکیا در ایران ربطی به کاهش سهم این برند فنلاندی در کشور ندارد چرا که تا پیش از بسته شدن این دفتر، نوکیا در حال افت سهم خود در این بازار پرمصرف بود.
به گزارش موبنا، در آخرین روزهای خرداد ماه بود که خبرهایی مبنی بر تعدیل 10 هزار نفر از کارمندان نوکیا به گوشی رسید چرا که این برند در طول سه ماهه نخست سال 2012 جایگاه شماره یک را از دست داده و در فصل دوم هم عملکرد مناسبی نداشته و ظاهرا میزان ضرر و زیان این شرکت بیش از میزان انتظار و پیش بینی ها بوده است.
نوکیا که طی 14 سال حکمران بازار تلفن همراه بوده در بخش گوشی های هوشمند طی یکی دو سال گذشته خیلی ضعیف عمل کرد و به این ترتیب با قدرتمند شدن شرکت اپل، سامسونگ و گوگل بخش زیادی از سهم خود را در رقابت با این شرکت ها از دست داد.
از سوی دیگر، این کاهش سهم و افت شدید نوکیا در بازار باعث نگرانی سرمایه گذاران شده و به این ترتیب در حال بررسی عملکرد این شرکت شده است.
بنابر بر گزارش رویترز، کارمندان کارخانههای واقع در آلمان، کانادا و بخش تولید تلفن همراه در فنلاند اخراج خواهند شد و تا پایان سال آینده میلادی نیز تمامی کارخانههای این شرکت به خارج از اروپا منتقل میشود.
شواهد امر در ایران حاکی از آن است که نیروهای فعال ایرانی نیز در شرکت نوکیا در ایران نیز شامل نیروهای اخراجی شدند چرا که دفترنوکیا در تهران تا پایان آگوست سال جاری میلادی تعطیل خواهد شد.
نگاهی به فعالیت نوکیا در طی ماههای اخیر حاکی از عقب نشینی این برند داشته است چرا که ضرر یک و نیم میلیارد دلاری، بستن کارخانه اصلی در فنلاند، اخراج هزاران نفر از کارکنان، مسدود کردن مراکز تحقیقاتی در آلمان و انگلیس و فروش برند ورتو (گوشیهای لوکس) و حالا نیز تعطیلی دفتر نوکیا در ایران حاکی از افت این برند در جهان دارد.
تعطیلی دفتر نوکیا در ایران به منظور وارد نشدن این گوشی ها در ایران نبود چرا که سه شرکت ایرانی کمال الکترونیک، ارکان ارتباطات و الوطنی به فعالیت خود به منظور واردات گوشی های این برند ادامه می دهند.
از سوی دیگر فعالیت واردکنندگان غیرقانونی این برند نیز در کشور متوقف نخواهد شد چرا که قاچاقچیان به فکر سود حاصل از فروش خود هستند .
- ۹۱/۱۲/۱۴