ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

تبلت مدارس را هوشمند می‌کند یا...؟

| شنبه, ۵ مرداد ۱۳۹۲، ۰۲:۱۵ ب.ظ | ۰ نظر

علی شمیرانی - نزدیک به بیست و پنج سال پیش بین بچه‌های دبستانی مد شده بود که هر کس که عینک می‌زند درس‌خوان‌تر است. بعدها هم کیف‌هایی در ایران زیاد شد به نام سامسونت که هر کس به دست می‌گرفت همه می‌گفتند حتما مهندس است. از این نمونه‌ها و باورها در سال‌های گذشته کم نبودند.

امروز هم گویی این باورها همچنان هست و فقط تغییر شکل یافته است. سه‌شنبه هفته گذشته بود که جشن نمادین هوشمندسازی مدارس شهر تهران با حضور وزیر آموزش و پرورش در منطقه 16 برگزار شد. در این مراسم مدیر کل آموزش و پرورش پایتخت از ورود تبلت به صورت آزمایشی به مدارس شهر تهران از سال تحصیلی جدید خبر داد.

به گفته این مسوول 65 درصد مدارس تهران دارای وب سایت هستند و به ازای هر 18 دانش آموز یک کامپیوتر وجود دارد. همچنین 94 درصد مدارس تجهیزات کامپیوتری دارند و 71 درصد از مدارس نیز دارای شبکه داخلی هستند. بماند که پول هوشمندسازی مدارس هم از جیب والدین پرداخت خواهد شد. جالب آنکه دو روز قبل‌تر از جشن هوشمندسازی رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش خبری متناقض با جشن مذکور داد.

به گفته وی "طرح ثبت‌نام اینترنتی در مدارس با استقبال گسترده‌ای مواجه نشد و اکثر خانواده‌ها ترجیح ‌دادند که برای ثبت‌نام به محل تحصیل فرزند خود مراجعه کنند چرا که انتخاب مدرسه مناسب، گفت‌وگو با مدیر و اطمینان از ثبت‌نام تنها با مراجعه حضوری امکان‌پذیر بود. نکته جالب اینکه، در حال حاضر به جای خانواده‌ها، مدیران و مسوولان مدارس به ثبت‌نام اینترنتی دانش‌آموزان اقدام می‌کنند یعنی ابتدا خانواده به مدرسه مراجعه کرده و پس از انجام ثبت‌نام، مسوولان مدرسه ثبت‌نام اینترنتی دانش‌آموزان را انجام می‌دهند."

و سرانجام بازهم به گفته ایشان دو سال است که سامانه ثبت‌نام الکترونیکی دانش‌آموزان فعال است اما خانواده‌ها به آن مراجعه نمی‌کنند.

این موضوع بی‌درنگ نگارنده را به یاد مثال‌های ابتدای متن انداخت که نه!، اینگونه نیست که هرکس که عینک دارد درسخوان است و هر کس کیف سامسونت دارد مهندس است و هر فرد و مدرسه‌ای هم که تبلت و کامپیوتر دارد، هوشمند!

بی‌تردید تلمبارکردن ادوات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری بدون فراهم‌سازی فرهنگ استفاده صحیح از آنها ما را به جایی که در برنامه پیش‌بینی شده رهنمون نمی‌کند و تنها صرف مبالغی هنگفت از جیب مردم به نفع جیب عده‌ای خاص به اسم هوشمندسازی مدارس خواهد بود.

منبع : فناوران اطلاعات

  • ۹۲/۰۵/۰۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">