ترویج اسلامهراسی در شبکههای اجتماعی
نتایج تحقیق روزنامه ایندیپندنت نشان داد که شبکه های اجتماعی توئیتر و فیس بوک به رغم اعتراض گروه های ضد نژادپرستی، از فیلتر کردن مطالب تحریک آمیز علیه مسلمانان خودداری کرده و به اسلام هراسی دامن می زنند.
بر اساس نتایج این تحقیق ، تعداد مطالب منتشر شده در این شبکه ها علیه مسلمانان در ماه های اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
شدیدالحن ترین این مطالب مربوط به درخواست اعدام مسلمانان در کشورهای مختلف از جمله انگلیس است، اما با این وجود حساب کاربری ناشران این مطالب تعلیق نشده و پست های این چنینی از صفحات این شبکه ها حذف نشده است.
مسوولان فیس بوک با اعلام اینکه باید تعادل درستی بین آزادی بیان و حفظ فضای امن و قابل اعتماد برقرار کنند، گفته اند که مطالبی که مستقیما دیگران را به خاطر نژاد آنها مورد توهین قرار می دهند، از صفحات خود حذف می کنند.
مسوولان توئیتر نیز گفته اند که کلیه مطالب گزارش شده برخلاف مقررات این شبکه را مورد بازنگری قرار می دهند که خلاف این به نظر می رسد.
گروه های مسلمان طی 4 ماه گذشته کوشیده اند مطالب توهین آمیز را گردآوری کنند و به مسوولان توئیتر و فیس بوک در مورد این مطالب گزارش دهند.
اما به رغم این گزارش ها، اکثر حساب های کاربری توهین کننده به مسلمانان به آسانی در دسترس قرار دارند.
'فیاز موگال' مدیر یک سازمان بین ادیان موسوم به 'فیت مترز' ضمن ابراز ناامیدی از نحوه برخورد فیس بوک و توئیتر گفت که اغلب گزارش هایی در مورد مطالب منتشر شده علیه مسلمانان در این شبکه ها دریافت می شود، به طوری که یک گروه راست افراطی موسوم به 'انگلیس اول' برای دادن اطلاعات غلط در مورد اسلام و مسلمانان به کاربران خود از فیس بوک استفاده می کند.
انتشار مطالب این چنینی منعکس کننده افزایش حملات نفرت آمیز در طول سال گذشته بوده است.
پلیس شهر لندن ماه اکتبر (مهر - آبان) با انتشار آماری از افزایش جرایم علیه مسلمانان در این شهر به میزان 65 درصد ظرف 12 ماه گذشته خبر داد.
- ۹۳/۱۰/۱۳