ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

تصمیم مخابرات اینترنت را ارزان نمی کند

| شنبه, ۱۵ ارديبهشت ۱۳۸۶، ۱۰:۲۷ ق.ظ | ۰ نظر

ITanalyze.ir - مهندس سعادت با اشاره به تصمیم مسئولین شرکت مخابرات ایران به کاهش 30 درصدی قیمت پهنای باند، اشاره کرد: ما از موضع سازمان نظام صنفی به شدت موافق کاهش قیمت ها هستیم اما معتقدیم که قبل از هر اقدامی باید شرایط برای رقابت در این حوزه فراهم شود زیرا که راه حل افزایش ضریب نفوذ اینترنت در کشور و رسیدن به ضریب نفوذ 30 درصدی که در برنامه چهارم توسعه به آن اشاره شده است تنها کاهش قیمت پهنای باند نیست.

سعادت ضمن تاکید بر ضرورت تشریح اهداف مسئولین از اتخاذ تصمیمی در این سطح عنوان کرد: مسلما اگر هدف این تصمیم کاهش قیمت برای مصرف کننده نهایی است باید توجه نمود که پهنای باند تنها یکی از پارامترهای موثر در مسئله قیمت است و کاهش 30 درصدی قیمت آن به هیچ وجه به معنای 30 درصد کاهش قیمت اینترنت برای مصرف کننده نهایی نخواهد بود. مسئول کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه ای افزود: قبل از هر اقدامی لازم است دولت به اندازه کافی امکانات برای دسترسی مردم به اینترنت را فراهم آورد. زیرا اگر دولت حتی سرویس مجانی هم به مردم بدهد ولی نتواند این سرویس را به موقع و متناسب با تقاضای مردم ارائه دهد ضریب نفوذ افزایش نخواهد یافت. وی افزود عمده ترین مشکل کاهش قیمت برای مصرف کننده نهایی نبود امکانات کافی برای توزیع اینترنت است لذا قبل از اینکه ما تصمیم به کاهش قیمت بگیریم بهتر است امکانات کافی جهت توزیع در اختیار بخش خصوصی بگذاریم

سعادت در ادامه گفت: در شرایط فعلی بسیاری از هزینه ها اساسا هیچ ارتباطی با قیمت پهنای باند ندارد و کاهش قیمت پهنای باند نمی تواند بطور مستقیم بر کاهش قیمت برای مصرف کننده نهایی اثر بگذارد به عنوان نمونه بحث 6 درصد مالیات تجمیعی که از شرکت ها دریافت می شود علاوه بر اینکه ما بارها اعلام کرده ایم این موضوع خلاف قانون است ولی به تنهایی و بطور مستقیم 6 درصد قیمت نهایی مصرف کننده را تامین می کند که با حذف آن به راحتی می توان قیمت را تا 6 درصد کاهش داد. وی همچنین به سرویس اینترنت هوشمند اشاره نمود و افزود در این سرویس نیز 30 درصد هزینه دریافتی از مشتری مستقیما به شرکت مخابرات تعلق می گیرد. ما قبول داریم که این سرویس مزایای زیادی را برای کاربران به همراه دارد ولی به هر حال مصرف کننده نهایی 30 درصد از هزینه خود را برای شرکت مخابرات پرداخت می کند با تعدیل و یا حذف این تعرفه که هیچ ارتباطی هم با موضوع پهنای باند ندارد باز هم قیمت برای مصرف کننده نهایی کاهش خواهد یافت. وی با اشاره به فراهم نبودن بستر لازم برای توسعه ارائه خدمات به مردم افزود در این شرایط مطمئنا مطرح کردن مسئله کاهش قیمت پهنای باند و ترویج این انتظار در جامعه که قیمت اینترنت نیز 30 درصد کاهش خواهد یافت علاوه بر اینکه نوعی بی اعتمادی نسبت به بخش خصوصی را بین مردم به همراه خواهد داشت موجب نارضایتی کاربران و مصرف کننده نهایی نیز می گردد زیرا در شرایط فعلی، شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنت به دلیل فراهم نبودن امکانات و بستر لازم در ارائه خدمات و سرویس های با کیفیت بالا به مشتریان خود با مشکلات فراوانی روبرو هستندبه عنوان مثال در سرویس اینترنت هوشمند که با 400 پورت آغاز شد و قرار بود به 600 پورت افزایش یابد باز هم به حدی درخواست مردم برای این سرویس بالا است که در حال حاضر دو برابر تعداد پورت های موجود، شرکت های ارائه دهنده خدمات درخواست پورت دارند که بدون پاسخ مانده است. طبیعتا این مسئله موجب اشغالی بیشتر خطوط و نارضایتی بیشتر کاربران خواهد شد نه افزایش ضریب نفوذ اینترنت در کشور، بنابراین لازم است در این خصوص دولت تصمیمات اساسی و پایه ای اتخاذ نماید.

مسئول کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه ای در پایان با اشاره به راه حل های کاهش قیمت اینترنت برای مصرف کننده نهایی در کشور عنوان کرد: لازم است دولت بر اساس سیاست های ابلاغی اصل 44 ضمن کاهش فعالیت های تصدیگری خود در این حوزه فرصت های رقابت پذیری بخش خصوصی را تقویت نماید به عنوان مثال ما بارها و بارها به مسئولین مخابرات اعلام کرده ایم که به شرکت های حصوصی اجازه تامین پهنای باند و خرید مستقیم از خارج از کشور را بدهند و ما پیشنهاد داده ایم که تحویل این پهنای باند به شرکت ها بعد از Gateway که در اختیار دولت است باشد. ما مطمئن هستیم که با صدور این مجوز برای بخش خصوصی در تامین پهنای باند و خرید مستقیم از خارج از کشور در فضای رقابتی قیمت پهنای باند به جای 30 درصد تا 70 درصد کاهش خواهد یافت. سعادت افزود: دولت در جایگاه متولی بحث آزاد سازی و خصوصی سازی باید فضایی ایجاد کند که بخش خصوص در یک رقابت سالم اینترنت را ارائه نماید نه اینکه منابع در اختیار دولت باشد و بعد هم تصمیم بگیرد قیمت را کاهش دهد و در سطح جامعه، افکار عمومی را نسبت به عملکرد بخش خصوصی بی اعتماد و بدبین نماید.

پرداخت وام های کم بهره و با دوره بازپرداخت بلند مدت به شرکت های ارائه دهنده خدمات، حذف تعرفه های مالیاتی و استفاده از ابزارهای حمایتی و تشویقی همچون کاهش ضریب مالیات بر اساس تعداد کاربرانی که شرکت ها به آنها خدمات ارائه می نماید و ... از جمله مهمترین سیاست هایی می باشد که در کنار توسعه زیرساخت ها و فراهم نمودن امکانات لازم برای ارائه سرویس با کیفیت مطلوب به مصرف کننده نهایی می تواند در کاهش قیمت اینترنت و افزایش ضریب نفوذ آن در کشور موثر واقع شوند.

  • ۸۶/۰۲/۱۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">