ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

تعداد کاربران اینترنت کشور در سال 89

| يكشنبه, ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۰، ۱۲:۴۶ ب.ظ | ۰ نظر

براساس اعلام مرکز توسعه ملی اینترنت، مشترکان ‏GPRS‏ تلفن همراه بیشترین تعداد کاربران اینترنت در ‏ایران را تشکیل می‌دهند.

مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت در یک بررسی، شمار مشترکان اینترنت کشور را تا پایان سال 89 بالغ بر24 میلیون و 550 هزار نفر و ضریب نفوذ این پروتکل ارتباطی را 66/32 درصد اعلام کرد.

ضریب نفوذ اینترنت یکی از بنیادی‌ترین شاخص‌هایی است که نشان می‌دهد یک کشور تا چه حد به اینترنت دسترسی دارد، براین اساس سرشماری کاربران اینترنت یکی از راه‌های تعیین ضریب نفوذ اینترنت به شمار می‌رود.

به گزارش مهر، در حالت کلی کاربر اینترنت به فردی گفته می‌شود که به شبکه جهانی اینترنت به اموری مانند جست‌وجو، مطالعه، آموزش، سرگرمی و هر منظور دیگر متصل شود، اما تعریف کاربر از نگاه هر کشوری متفاوت است. برای مثال کاربر اینترنت از نگاه وزارت بازرگانی آمریکا به فردی گفته می‌شود که حداقل دارای 3 سال سن بوده و در حال حاضر از اینترنت استفاده می‌کند. در همین حال کاربر اینترنت از نگاه مرکز اطلاعات شبکه اینترنت چین به فردی گفته می‌شود که 6 سال یا بیشتر داشته و حداقل 1 ساعت در هفته از اینترنت استفاده کند. کاربر اینترنت از نگاه آژانس ملی توسعه اینترنت کره نیز اشخاص بیشتر از 3 سالی هستند که از اینترنت جهانی یا بیسیم حداقل یکبار در یک ماه گذشته استفاده کرده باشند.

با این وجود پایگاه مرکز آمار اینترنت معتقد است که تعریف کاربر اینترنت باید تا حد ممکن ساده و کلی باشد تا بتوان آماری که از مراکز مختلف ارائه می‌شوند را راحت تر با یکدیگر مقایسه کرد بر این اساس، پایگاه مذکور، کاربر اینترنت را فردی می‌داند که در حال حاضر توانایی اتصال به اینترنت را دارا است، یعنی باید یک نقطه دسترسی به اینترنت داشته باشد و دانش اولیه در مورد چگونگی استفاده از تکنولوژی وب را دارا باشد. این سازمان اعتقاد دارد به همین سادگی می‌توان تعداد کاربران اینترنت در هر کشور را تعیین کرد و نیازی نیست که برای مساله‌ای به این سادگی به دنبال راهکارهای پیچیده باشیم؛ اما موسسه نیلسون آنلاین تعریف سختگیرانه‌ای از یک کاربر فعال اینترنت دارد و آن را فردی می‌داند که در یک ماه گذشته 49 بار در اینترنت حضور یابد، 1350صفحه را بازدید کند، 45 ساعت در ماه در اینترنت حضور داشته باشد، به 76 دامنه مراجعه کرده باشد و در هربار حضور در اینترنت به طور متوسط 32 دقیقه زمان اختصاص دهد.

با وجود این تعاریف می‌توان یک تعریف کلی برای کاربر اینترنت ارائه داد و آن این است که کاربر اینترنت به کسی گفته می‌شود که در یک سال گذشته به هر نحو و روش و با هر مدتی به اینترنت وصل شده و از خدمات آن استفاده کرده باشد. در نتیجه، کاربر اینترنت فردی است که طی 12 ماه گذشته با اتصال به شبکه اینترنت از یکی از خدمات اینترنتی استفاده کرده باشد.

آمارهای ارائه شده از سوی مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت نشان می‌دهد که تا پایان سال 89 بالغ بر 24 میلیون و 554 هزار و 372 نفر در ایران از اینترنت به روش های مختلف استفاده می‌کنند که 66/32 درصد جمعیت کل کشور را شامل می‌شوند.

باوجودی که چندسالی است علاوه بر اینترنت دایل آپ، اینترنت ADSL در کشور راه‌اندازی شده و نیز هم اکنون اینترنت بر بستر وایمکس به‌صورت بی‌سیم نیز قابل ارائه است. براساس گزارش متما بیشترین کاربران اینترنت در کشور مشترکین GPRS هستند که از طریق موبایل به اینترنت وصل می‌شوند و تعداد آنها 10 میلیون و 129 هزار نفر و 865 نفر اعلام شده که بیش از 41 درصد کاربران اینترنت را تشکیل می‌دهند.

این در حالی است که طبق این آمار 7 میلیون و 167 هزار و 713 نفر در کشور از طریق تلفن و با کارت اینترنتی (دایل آپ) از اینترنت استفاده می‌کنند که 29 درصد کاربران را تشکیل می‌دهند، البته آمار مرکز متما در مورد کاربران دایل آپ تا انتهای سال 88 محاسبه شده است. در همین حال تعداد کاربران اینترنت پرسرعت با سیم (ADSL) نیز یک میلیون و 406 هزار نفر، کاربران اینترنت وایمکس 154 هزار و 367 نفر و میزان اتصال از طریق فیبر نوری نیز پنج میلیون و 696 هزار اتصال اعلام شده است.
j 89.JPG

  • ۹۰/۰۲/۲۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">