تعریف دامنه استفاده از فیسبوک در مجلس
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: فیس بوک تا حدودی قابل استفاده است و می توان با بهره مندی از نظرات کارشناسی افراد متخصص و متعهد دامنه هایی برای استفاده از این شبکه اجتماعی تعیین کرد.
جمشید جعفرپور افزود: درباره فیس بوک بحث بر این است که افراد دیگری در این باره قواعد بازی را ترسیم کردند، از این رو نمی توان بی محابا وارد این عرصه شد و باید مواظب باشیم در زمینی بازی نکنیم که چارچوب های آن را در اختیار نداریم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی توضیح داد: شبکه های اجتماعی عمدتا با رویکرد ضدنظام و به نفع دشمنان مورد بهره برداری قرار گرفته اند، و این موضوع موجب می شود با احتیاط وارد موضوع فیس بوک شویم.
جعفرپور ادامه داد: معتقدم که فیس بوک تا حدودی قابل استفاده است؛ می توانیم پیش از آنکه این رسانه قصد دارد به منافع ملی ما ضربه بزند و دیگران بر موج آن سوار شوند، با آگاهی بخشی و اطلاع رسانی به خانواده ها، آنها را با فیس بوک آشنا سازیم.
وی تاکید کرد: خانواده ها از ماهیت فیس بوک و تاثیرگذاری های آن بی اطلاع هستند اما جوانان، دانشگاهیان و حتی دانش آموزان با این رسانه سر و کار دارند، از این رو در این دریا باید شنا کنیم و غرق نشویم.
رییس کمیسیون مشورتی شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: درباره فیس بوک در نظام جامع رسانه نیز باید با این رویکرد وارد شویم و با استفاده از نظرات کارشناسی و افراد متخصص و متعهد در این حوزه، دامنه هایی برای نحوه استفاده از فیس بوک و همه رسانه های ارتباطی دیگر تعریف کنیم و در همان حدود نیز رسمیت بخشی داشته باشیم.
رییس کمیسیون مشورتی شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره مباحث مطرح شده در کمیسیون فرهنگی مجلس درباره صدا وسیما توضیح داد: تاجاییکه به خاطر دارم در این بخش بحث کمیسیون درباره رادیو و تلویزیون بوده و موضوع آزادی استفاده از ماهواره در دستور کار قرار نداشته و نیست؛ عموما بحث ما درباره صدا وسیما و تلویزیون است و حدود استفاده از ماهواره قانون جداگانه دارد.
جعفرپور ادامه داد: بحث دیگر این بوده که آیا مجوز دادن به شبکه های خصوصی جایز است یا نه؟ طبق قانون اساسی، بحث انتقال صوت و تصویر و تلویزیون بر اساس تفسیر شورای نگهبان در انحصار سازمان صدا وسیما است.
به گزارش ایرنا وی یادآور شد: بطور عموم این برداشت از قانون اساسی است که دایر کردن شبکه های خصوصی رادیویی و تلویزیونی ممنوع است و صرفا در انحصار صدا وسیما است و ما نیز این مهم را تصریح کرده ایم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره درخواست فعالان کتاب برای ایجاد دادگاه کتاب نیز توضیح داد: موضوع دادگاه کتاب مطرح نشده، اما ضوابط و قواعدی در وزارت ارشاد برای ممیزی وجود دارد؛ ظرفیت هایی همچون دادگاه مطبوعات داریم و در نهایت می توانیم به تکمیل آنها مبادرت کنیم.
- ۹۲/۰۹/۱۹