تلفن شکایت از گرانفروشی در کسبوکارهای اینترنتی
عضو هیئتمدیره اتحادیه کسبوکارهای مجازی گفت: قطعاً ایرادات و گرانفروشیهایی در فضای مجازی رخ میدهد و مردم در صورت مشاهده میتوانند موارد را اعلام کنند و اتحادیه طبق قانون شکایات را بررسی میکند.
رضا الفت نسب در گفتوگو با میزان، در خصوص روشهای ثبت شکایت از پلتفرمهای کسبوکارهای اینترنتی، گفت: یک سری از محصولات قیمت مصوب و تعرفه دارد و از سوی سازمانهای ذیربط و سامانه ۱۲۴ نرخ آنها اعلام میشود
وی بیان کرد: اگر مشتری محصولی نسبت به قیمت کالایی که نرخ مصوب دارد اعتراض داشته باشد میتواند شکایت خود را به اتحادیه کسبوکارهای مجازی اعلام کند تا موضوع پیگیری شود.
الفت نسب گفت: محصولاتی که قیمت روی آنها درجشده نیز قابلپیگیری است و پیگیری آن از سوی اتحادیه کسبوکارهای مجازی انجام میشود.
عضو هیئتمدیره اتحادیه کسبوکارهای مجازی گفت: مشکل محصولاتی است که تعرفه مشخصی ندارد و در این موارد اگر قیمت کالایی افزایش چشمگیری داشته باشد که بازرسان ما یا مردم نسبت به آن شکایتی داشته باشند اتحادیه فروشنده را احضار میکند و مدارک و فاکتور مربوط به محصول دریافت میشود؛ و پس از اضافه کردن سود متعارف کالا و مالیات به آن اگر قیمت کالا افزایش غیرقانونی داشته باشد تخلف محسوب میشود و برابر قانون به تعزیرات اعلام میشود و نهایتاً جریمههایی برای فروشنده متخلف در نظر گرفته میشود.
وی افزود: اگر قیمت با توجه به برگه خرید فروشنده و اضافه کردن سود و مالیات تغییر چندانی نداشت بررسی آن از دستور کار ما خارج میشود.
الفت نسب در توضیح دلیل روند طولانی پیگیری شکایات گفت: در قانون شکایات متشاکی باید حداکثر تا ۵ روز پاسخ دهد و این موارد از سوی قانون مشخص شده است ضمن اینکه در کسبوکارهای آنلاین قیمتها شفاف بیان میشود و افراد خودشان قبل از خرید میتوانند سایتهای مختلف را رصد کنند و با مقایسه قیمتها محصولات موردنظر را با قیمت مناسب خریداری کنند.
عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای مجازی گفت: امکان مقایسه قیمتها در فضای آفلاین وجود ندارد، اما در فضای آنلاین این امکان فراهم است و مشتری با مقایسه قیمتها میتواند خرید با قیمت مناسب را انجام دهد.
وی افزود: قطعاً ایرادات و گران فروشیهایی در فضای مجازی رخ میدهد و مردم در صورت مشاهده میتوانند موارد را اعلام کنند و اتحادیه طبق قانون شکایات را بررسی میکند.
الفت نسب در توضیح روشهای شکایت از کسب و کارهای اینترنتی گفت: مردم صرفاً از فروشگاههای صنفی دارای مجوز اتحادیه کسب وکارهای مجازی خرید کنند و فقط به نماد اعتماد الکترونیکی اکتفا نکنند.
عضو هیئت مدیره کسب و کارهای مجازی گفت: برای استعلام مجوز سایتهای اینترنتی لازم است افراد به سایت اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی به آدرس https://ecunion.ir مراجع کنند و پس از استعلام خرید خود را ثبت کنند.
وی بیان کرد: تلفن ۰۲۱۹۱۳۰۳۲۳۰ مربوط به اتحادیه کسب و کارهای مجازی نیز برای ثبت شکایات پاسخگوی مردم است.
الفت نسب در ادامه تأکید کرد: وبسایتهای عضو اتحادیه کسب و کارهای مجازی قاعدتاً لوگوی اتحادیه که به معنای پروانه کسب و کار است وجود دارد که افراد با کلیک روی آن میتوانند اطلاعات صاحب پروانه را مشاهده کنند و شکایات خود را به ثبت برسانند.
عضو هیئت مدیره کسب و کارهای مجازی در توضیح نحوه شکایت از سایتهای بدون مجوز اتحادیه گفت: مردم از سایتهای بدون مجوز خرید نکنند، ولی در صورت خرید و ایجاد مشکل میتوانند از طریق نماد اعتماد الکترونیکی برای شکایت از این سایتها اقدام کنند.
وی افزود: افراد سعی کنند از سایتهای بدون نماد الکترونیکی خرید نکنند چرا که پیگیری شکایات از این طریق قانونی برای بررسی شکایات ندارد، اما اتحادیه باتوجه به قوانین مختلف و کمیسیون شکایات و کمیسیون بازرسی قانوناً میتوانند شکایات را پیگیری کنند و اگر فروشنده پاسخگو نبود پروانه وی را لغو کنند و لغو پروانه باعث مراجعه فروشنده به اتحادیه میشود.
عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای مجازی در انتها تأکید کرد: بیش از ۷۰ درصد پروندههای رسیده به اتحادیه کسب و کارهای مجازی حل و فصل میشود.