جاسوسی جدید آمریکا در شبکههای اجتماعی
مأموران اجرای قانون آمریکا در اقدامی بدون اجازه، تصاویر شخصی یکی از شهروندان آمریکایی را از صفحه تلفن همراهش کپی کرده و در صفحه اجتماعی «فیسبوک» یک پروفایل جعلی به نام وی به وجود آوردهاند.
به گزارش فارس، در پی افشاگریهای «ادوارد اسنودن» پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) درباره جاسوسی این نهاد امنیتی آمریکا از تماسهای تلفنی و ارتباطات اینترنتی شهروندان آمریکایی و مقامات کشورهای دیگر، هماکنون گزارشی منتشر شده است مبنی بر آنکه دولت آمریکا تصاویری را از تلفن همراه یکی از شهروندان آمریکایی کپی کرده است و بدون اجازه این فرد، یک پروفایل جعلی به نام وی در صفحه «فیسبوک» به وجود آورده است.
این زن آمریکایی هماکنون به اداره مبارزه با مواد مخدر شکایت بعمل آورده است زیرا یکی از کارکنان این سازمان تصاویری را بدون اطلاع او از تلفن همراهش کپی کردهاند تا یک پروفایل جعلی به نام وی در فیسبوک ایجاد کنند.
«دیلیسیگنال» گزارش کرد که «ساندرا آرکوایت» شاکی این پرونده در سال 2010 به اتهام حمل مواد مخدر دستگیر شد. مقامات اجرای قانون مدعی شدند که این زن بخشی از حلقه مواد مخدر بوده است و برای مدتی به حبس خانگی محکوم شد.
آرکوایت بعنوان بخشی از همکاری خود با پلیس به آنها اجازه داد تا تلفن همراهش را مورد بررسی قرار دهند و یکی از کارکنان اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا بدون اطلاع آرکوایت، تصاویر او را کپی کرد و برای او یک حساب جعلی در فیسبوک ایجاد کرد.
پلیس آمریکا در بسیاری موارد از حسابهای جعلی استفاده میکند و از این طریق مدعی است که مجرمان را تحت تعقیب قرار میدهد اما رخداد اخیر که بدون اجازه یک فرد اطلاعات شخصی او مورد استفاده قرار گرفته، در واقع قانونی بودن جعل هویت افراد، حتی اگر به تحقیقات نیروهای اجرای قانون کمک کند، را زیر سوال برده است.
سند فوق سری که توسط اسنودن در اختیار روزنامه گاردین قرار گرفت، نشان میدهد که سازمان امنیت ملی ایالات متحده آمریکا، این اختیار قانونی را داشته تا بدون نیاز به حکم قضایی، اقدام به جاسوسی از ایمیلها، مکالمات تلفنی و پیامکهای شهروندان آمریکایی کند. این قانون که در سال 2011 میلادی به تصویب رسیده در تضاد با اظهارات باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا و سایر مقامهای اطلاعاتی در کنگره و سنا مبنی بر حمایت و حفاظت دولت از حریم خصوصی شهروندان این کشور است.
- ۹۳/۰۸/۰۴