ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

جای خالی شرکت‌های IT ایرانی در جیتکس

| يكشنبه, ۲۹ مهر ۱۳۹۷، ۰۲:۱۴ ب.ظ | ۰ نظر

رییس اتحادیه صادرکنندگان نرم‌افزار گفت: به دلیل مشکل مالی و عدم حمایت، بسیاری از شرکتهای IT، امکان حضور در نمایشگاه‌های معتبر را برای معرفی دستاورد خود ندارند و امسال نیز با افزایش هزینه های ناشی از رشد نرخ ارز، بسیاری شرکتها باوجود داشتن مزیت در جیتکس حضور نداشتند.

به گزارش خبرگزاری فارس، محمدرضا طلایی رییس اتحادیه صادرکنندگان نرم‌افزار در حاشیه بازدید از نمایشگاه جیتکس دبی گفت: فعالان صنعت ICT باید بتوانند با پذیرش و اعزام هیات های تجاری به نمایشگاه های معتبر، حضور خود را در بازارهای بین المللی تثبیت کنند. تحقق این امر در گرو برنامه ریزی دقیق است اما متاسفانه به دلیل مشکلات مالی و عدم حمایت، بسیاری از شرکت های فعال در حوزه فاوا، امکان حضور در نمایشگاه های معتبر بین المللی برای معرفی دستاوردهای خود را ندارند.
به گفته طلایی در نمایشگاه جیتکس دبی که با حمایت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی پایون رسمی ایران برگزار شد، مجموعا ۸ شرکت و ۲۳ استارت‎آپ حضور بهم رساندند. این در حالی است که بسیاری از شرکت های فعالی که دارای مزیت نسبی در حوزه فناوری اطلاعات هستند، به علت افزایش هزینه های ناشی از رشد قیمت ارز، فرصت مشارکت در این دوره از نمایشگاه جیتکس را از دست دادند.
وی افزود: افزایش نرخ ارز طی چند ماه گذشته فرصت بسیار مناسبی برای توسعه صادرات فراهم کرد و با توجه به اینکه حوزه فناوری اطلاعات نیاز به منابع اولیه برای واردات ندارد و تکیه اصلی این حوزه بر دانش و تخصص فعالان به خصوص نسل جوان است، به همین دلیل معتقدم حوزه فناوری اطلاعات در صورت حمایت می تواند یک صنعت ارزآور محسوب شود.
طلایی تصریح کرد: ارزش افزوده حوزه فناوری اطلاعات بسیار بالاست و این بخش می تواند علاوه بر ارزآوری نقش حایز اهمیتی در اشتغال زایی ایجاد کند. با این حال ضروری است تا بخش دولتی با همراهی بخش خصوصی، نقشه راه توسعه صادرات حوزه فاوا را تدوین کند.
به گفته طلایی، صادرکنندگان این حوزه نیازمند انگیزه برای توسعه فعالیت خود هستند و انتظار دارند که از مزایای سایر رشته ها در زمینه صادرات بهره مند شوند.
 به گفته رییس کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق ایران تدوین یک «بسته حمایتی» برای فعالان فاوا که تسهیل کننده قوانین صادراتی و رفع موانع و مشکلات تولیدکنندگان این صنعت باشد، از مهم ترین اولویت های حوزه فناوری اطلاعات به شمار می رود که ضروری است با همکاری بخش خصوصی و  کلیه وزارت خانه ها و نهادهای مرتبط با حوزه آی سی‎ تی تدوین شود.
طلایی با تاکید بر ظرفیت همکاری شرکت های کوچک و متوسط حوزه آی سی تی داخل کشور با SMEهای مشابه خارجی پیشنهاد داد تا وزارت امور خارجه از طریق سفارتخانه های خود در کشورهای دیگر اقدام به ایجاد ارتباط موثر میان شرکت های کوچک و متوسط آی سی تی کند.

 

اعزام استارتاپ‌های ایرانی به رویداد جیتکس دبی و وبساینت پرتغال با حمایت دولت

دبیر ستاد توسعه IT معاونت علمی ریاست‌جمهوری گفت: ایجاد همکاری مشترک یکی از اهداف حمایت معاونت علمی از حضور دانش بنیان‌ها در جیتکس است که البته رویدادهای بهتری مانند رویداد پرتغال نیز برای نمایش ایده‌های استارتاپی وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس، مهدی فقیهی دبیر ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در بازدید از سی و هشتمین نمایشگاه جیتکس دبی،گفت: حضور شرکت های استارتاپی و دانش بنیان ایران در جیتکس به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای فناوری اطلاعات سطح منطقه می تواند باعث آشنا شدن بیشتر شرکت های فناوری با آخرین دستاوردهای صنعت فناوری اطلاعات شود و قدرت تعاملات این شرکت ها و نیز حرکت به سمت صادرات را گسترش می دهد.

وی با بیان اینکه ایجاد همکاری های مشترک از جمله اهداف حضور شرکت های دانش بنیان و استارتا‌پ‌ ها با حمایت معاونت علمی در نمایشگاه جیتکس است، گفت: در این نمایشگاه فضای استارتاپی که در اختیار کسب و کارهای نوپا قرار گرفته می تواند فضای خوبی را برای توسعه این کسب و کارها در آینده ایجاد کند.

فقیهی تأکید کرد: از سوی دیگر رویدادهای نمایشگاهی بهتری نیز در دنیا وجود دارد که استارتاپ ها می توانند با حضور در آن طرح ها و ایده های خود را به معرض نمایش بگذارند.

وی با اشاره به اینکه تغییر و تحولات سیاسی باعث شده که کشورهای عربی استقبال خوبی از طرح ها و ایده های ما نداشته باشند، گفت: از این جهت معاونت علمی قرار است در ماه نوامبر هیاتی از استارتاپ های ایرانی را برای حضور در رویداد وبساینت پرتغال حمایت کند.

وی گفت: یادگیری تعاملات بین المللی و جذب سرمایه گذاری با حضور استارتاپ ها در نمایشگاه های بین المللی مانند جیتکس و سایر نمایشگاه‌ها محقق می شود، از این رو در پنجم نوامبر یک هیات با حضور ۱۸ استارتاپ، صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر و فعالان حوزه کسب و کارهای نوپا به انتخاب پارک علم و فناوری پردیس از سوی معاونت علمی به نمایشگاه پرتغال اعزام می شوند.

فقیهی تصریح کرد: معاونت علمی در راستای برنامه های حمایتی خود از برگزیدگان استارتاپ در نمایشگاه الکامپ تهران نیز برای حضور در جیتکس حمایت کرده بود اما این شرکت ها در جیتکس حضور نیافتند.

به گفته وی، جایزه الکام استارز به ۱۰ استارتاپ برتر به مبلغ ۲۰ میلیون تومان در نمایشگاه الکامپ تعلق گرفته بود و ۳۰ شرکت خلاق نیز معرفی شدند.

 

استارتاپ ایرانی توانمندساز معلولان در جمع 40 برگزیده نمایشگاه جیتکس

رئیس کمیته ارتباطات مجلس گفت:‌ افزایش نرخ ارز مشکلاتی را برای حضور نمایندگان ایران در نمایشگاه جتکس امسال ایجاد کرد با این حال از بین شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ایرانی حاضر، یک شرکت در جمع ۴۰ استارتاپ برگزیده قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری فارس، رمضانعلی سبحانی فرد رئیس کمیته ارتباطات مجلس شورای اسلامی در حاشیه بازدید از نمایشگاه جیتکس دبی گفت: نمایشگاه جیتکس به عنوان یک رویداد بین المللی هر سال آخرین دستاوردهای صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات را در معرض دید عموم می گذارد و ایران نیز چند سال است که حضور پررنگی در این نمایشگاه داشته است.

وی با اشاره به اینکه امسال به دلیل نوسانات نرخ ارز و مشکلات اقتصادی حضور ایران نسبت به گذشته با مشکلاتی همراه بوده است، گفت: با این حال شرکت های دانش بنیان و استارتاپ های خوبی در این نمایشگاه حضور دارند به نحوی که یکی از این شرکت ها موفق به قرارگیری در میان ۴۰ استارتاپ برگزیده این نمایشگاه شد.

وی با اشاره به اینکه پس از این مرحله استارتاپ های برگزیده در رقابت با هم حرکت کرده و باید طرح ها و ایده های خود را معرفی کرده تا به فینال برسند، گفت: این استارتاپ در زمینه مسئولیت اجتماعی طرحی برای توانمندسازی معلولان حرکتی ارائه کرد که مورد توجه حاضران در سالن استارتاپ های جیتکس قرار گرفت.

سبحانی فرد گفت: آنچه که مد نظر دولت و مجلس است حرکت به سمت صادرات در این حوزه بوده و ما قصد داریم با تقویت این بخش، شرکت ها را صادرات محور کنیم. در راستای رسیدن به این هدف استارتاپ ها می توانند در این هدف نقش موثری داشته باشند چرا که توانمندی فنی این موضوع را دارند.

عضو کمیسیون صنایع مجلس با اشاره به اینکه دولت باید از بخش استارتاپی و کسب و کارهای نوپا که توان مالی مناسبی ندارند برای رسیدن ایده به محصول، حمایت کند و ارائه تسهیلات بلاعوض از جمله این حمایت ها است.

وی گفت: از سوی دیگر برای حضور در رویدادهای بین المللی سازمان توسعه تجارت مسئول حمایت از این بخش ها است و در حوزه تولید محتوا وزارت ارشاد و در بخش سخت افزار و نرم افزار وزارت ارتباطات می تواند با تسهیلات بلاعوض زمینه تولید محصول و رسیدن به بازار صادرات را برای این استارتاپ ها فراهم کند.

 

پیگیری رفع موانع کسب و کارهای نوپا در کمیته اقتصاد دانش بنیان و فراکسیون جوانان مجلس

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در کمیته اقتصاد دانش بنیان کمیسیون اقتصادی و در فراکسیون جوانان مجلس موضوع رفع موانع کسب و کارهای نوپا و استارتاپ ها را پیگیری می کنیم تا به قانونی برای فعالیت این شرکت ها برسیم.

به گزارش خبرگزاری فارس، سید فرید موسوی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در حاشیه بازدید از نمایشگاه جیتکس دبی با تاکید بر لزوم تسهیل گری موانع موجود در سر راه کسب و کارهای نوپا و استارتاپ ها تأکید کرد و گفت: وضعیت اقتصادی کشور و نوسانات نرخ ارز برخی مشکلات را برای کسب و کارها ایجاد کرده است و می توان با حرکت به سمت استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات، بخشی از این مشکلات را کاهش داد.

وی با بیان اینکه نگرش های سنتی باید به سمت نگرش های نو، تغییر کند، تصریح کرد: هم اکنون پایه های جدید تولید بر مبنای کسب و کارهای نوپا است و هنوز در کشور ما نگرش ذهنی به سمت این کسب و کارها شکل نگرفته است، به همین دلیل برخی مشکلات بر سر راه فعالیت این کسب و کارها وجود دارد.

موسوی بر لزوم تدوین قوانین متناسب با پیشرفت فناوری اطلاعات و تسهیل گری موانع کسب و کارهای نوپا و استارتاپ ها تأکید کرد و گفت: هم اکنون به دلیل خلاء قوانین جدید دستگاه های دولتی به جای تسهیل گری موانع فعالیت استارتاپ ها، مانعی برای فعالیت این کسب و کارها شده اند.

وی گفت: مجلس باید با همکاری دولت و فعالان این بخش به سمت رفع موانع با تصویب قانون برای فعالیت های کسب و کارها اقدام کند اما تاکنون راهکارهایی برای رسیدن به این قانون احصاء و شناسایی نشده است.

موسوی تصریح کرد: پیش از این گفته شده بود که دولت لایحه رفع موانع کسب و کارهای نوپا را به مجلس می آورد اما تاکنون این لایحه به مجلس ارائه نشده است.

وی افزود: از این رو ما در کمیته اقتصاد دانش بنیان در کمیسیون اقتصادی و نیز در فراکسیون جوانان مجلس موضوع رفع موانع کسب و کارهای نوپا و استارتاپ ها را پیگیری می کنیم تا بتوانیم در نهایت به یک جمع بندی و رسیدن به یک قانون برای فعالیت این شرکت ها برسیم.

موسوی با اشاره به حضور موفق استارتاپ های ایرانی در نمایشگاه جیتکس گفت: با وجود اینکه به دلیل نوسانات نرخ ارز با حضور محدودتر ایرانی ها در جیتکس مواجه هستیم اما پیشرفت های فناوری خوبی از سوی شرکت های دانش بنیان و استارتاپ های فعال در این نمایشگاه دیده می شود.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">