جذب ۵۰ میلیارد تومان سرمایه در استارتآپها
مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری از حمایت صاحبان ایده و شتابدهندهها در استانآپها خبر داد و گفت: ۲۳۰ استارتآپ در کشور فعال است که نزدیک به ۵۰ میلیارد تومان سرمایه برای آنها جذب شد.
به گزارش خبرگزاری فارس مصطفی بغدادی در گفتوگو با خبرنگاران در سالن جلسات پارک علم و فناوری استان سمنان در شاهرود اظهار کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی با مصوبه سال ۱۳۸۹ مجلس شورای اسلامی ایجاد شد و به تجاریسازی فناوریها و نوآوریها و تأمین مالی اکوسیستم نوآوری کمک میکند.
وی افزود: بهواسطه قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانشبنیان، بیشتر با شرکتهای دانشبنیان همکاری و کار میکردیم؛ زیرا آن زمان قانون نوشتهشده برای فضای دانشبنیان بود؛ الآن اکوسیستم نوآوری کشور از بخش قابلتوجه استارتآپها تشکیل میشود و خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی گسترش یافته و به فعالیتهای فناور و نوآور کشور کمک میکند.
مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری ادامه داد: از سال ۱۳۹۹ حمایت از استارتآپها آغاز شد و در راستای کمک به جذب سرمایه برای آنها با توجه به ادبیات جسورانه سرمایهگذاری ریسکپذیر آغاز شد که در تمام استانها صندوق پژوهش و فناوری و صندوقهای تخصصی شکل گرفته است.
فعالیت ۶۵ صندوق پژوهش و فناوری در کشور
بغدادی با بیان اینکه ۶۵ صندوق پژوهش و فناوری در کشور فعالیت دارند، عنوان کرد: از اوایل سال ۱۳۹۹، رویداد دوشنبههای استارتآپی در صندوق نوآوری و شکوفایی رقم خورد که ۳۳ رویداد انجام شد.
وی با بیان اینکه ۲۳۰ استارتآپ و تیم و هشت رویداد پیوند در استان تهران انجام شد، اضافه کرد: تا امروز نزدیک به ۵۰ میلیارد تومان جذب سرمایه برای استارتآپها صورت گرفت و ارتباط با سرمایهگذارها انجام شده است.
مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری با بیان اینکه این فعالیتها فقط یک رویداد نیست و هر کدام یک فرآیند است، تصریح کرد: آمادهسازی تیمها در قالب فراخوان و برگزاری کارگاه آموزشی و جلسات آنلاین و حضوری در راستای ارتباط با سرمایهگذار بهصورت استاندارد و جذب سرمایه صورت میگیرد که در دنیا این ارتباط در پنج تا ۶ دقیقه انجام و نظر سرمایهگذار جلب میشود.
بغدادی با بیان اینکه تاکنون ۶۳ تیم را با برگزاری این رویداد به سرمایهگذار مرتبط کرده و ۵۰ میلیارد تومان تأمین مالی انجام شده است، گفت: با توجه به تحقیقات و حضور تیمها در این رویدادها متوجه شدیم، ۵۰ درصد تیمها خارج از استان تهران هستند و در راستای دسترسی راحت تیمها به خدمات و سرمایهگذارهای آماده برای تیم، برگزاری استانآپها برنامهریزی شده است.
او با اشاره به نخستین رویداد «استانآپ» استان سمنان ادامه داد: این استانآپ بر سرمایهگذارها و استارتآپهای استان تمرکز دارد که با فراخوان و شناسایی آنها در یک نشست سرمایهگذاران مختلف را دعوت میکنیم تا شنوای طرحها باشند و جذب سرمایه انجام شود و به جریان جذب سرمایه در استان کمک کنیم.
مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری اضافه کرد: شاید در این رویداد یک تیم در فرآیند جذب سرمایه نتواند موفق شود؛ اما یاد میگیرد چگونه سرمایه جذب کند و میتواند منشأ خیر و اثر باشد.
بغدادی با اشاره به اینکه سومین استانآپ کشور در استان سمنان برگزار میشود، افزود: نخستین استانآپ در استان کرمان برگزار شد که ۱۳ تیم حضور یافتند و ۶ تیم در روز اختتامیه سرمایهگذار جذب کردند و این رویداد تا سه ماه بعد از اختتامیه نیز برای جذب سرمایهگذار ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه فرآیند آمادهسازی این رویداد رایگان و توسط صندوق نوآوری و شکوفایی انجام میشود، گفت: در جذب سرمایه کمیسیونی دریافت نمیشود و کاملاً فرآیند در راستای کمک به شکلگیری جریان سرمایه در استان سمنان و توانمند کردن تیمهای استان است.
مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری با بیان اینکه در این رویدادها برخی تیمها در مرحله ایده هستند و نیاز به خدمات شتابدهی دارند، اظهار کرد: این کمکها در قالب رویداد پیوند در سطح پایینتری تعریف میشوند و تیمهایی که دارای ایده هستند؛ اما توان تجاریسازی ندارند و به حمایت نیاز دارند، در قالب رویداد پیوند حمایت میشوند.
پرداخت تسهیلات قرضالحسنه به شتابدهندهها
بغدادی اضافه کرد: در استانآپها کسانی که سرمایه کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان میخواهند و نیازمند جذب سرمایهگذار هستند را شامل میشود و شتابدهندهها نیز حمایت خواهند شد.
او از حمایت شتابدهندهها که از عاملان صندوق نوآوری و شکوفایی باشند تا ۸۰ درصد سرمایه خبر داد و گفت: به شتابدهندهها در حمایت از ایده، تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی قرضالحسنه با بازپرداخت ۳۶ ماهه بدون فرآیند بانکی اعطا میشود.
مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری با اشاره به حمایت از مجموعههای سرمایهگذار تأمین مالی جمعی، افزود: طرحهای مناسبی را که در بسترهای تأمین مالی جمعی و جذب خرد سرمایههای مردم در طرحهای فناورانه سرمایهگذاری فعالیت کنند را شناسایی و در قالب پلتفرمهای قانونی مجوزدار ساماندهی و حمایت میکنیم.
بغدادی با بیان اینکه فعالیتهای استارتآپی دارای ریسک شکست بالا هستند، گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی در کنار پلتفرمها ایستاده و تا ۸۰ درصد اصل پول را در صندوق ضمانت میکند تا خرد سرمایهها سوخت نکنند و سرمایهگذاری خطپذیر طرحهای نوآورانه و فناورانه و استارتآپها در این صندوق حمایت میشود.
وی با تأکید بر ارتباطگیری با صنایع بزرگ استان سمنان افزود: نیازهای فناورانه صنایع استان را شناسایی میکنیم تا صنایع طرحهای نوآورانه را بینند و آنها هم ترغیب به سرمایهگذاری شوند؛ آنها میتوانند هم با فضای نوآوری آشنا شوند و هم سرمایهگذاری کرده و با پیشخریدها بازار استارتآپها را تأمین کنند.