حق امتیاز پروانه 4G رایتل همچنان نامعلوم است
کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در جلسه آتی خود حق ارتقای لایسنس رایتل را بررسی و رقم پرداختی این اپراتور را مشخص میکند.
پروانه شرکت خدمات ارتباطی رایتل در دهه اول شهریور ماه سال جاری با نظارت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به شکل آزمایشی ارتقا یافت.
اپراتور سوم موبایل با این مجوز آزمایشی امکان راهاندازی خدمات نسل چهارم و نسل چهارم پیشرفته را در نقاط محدود سه شهر تهران، کرج و کیش پیدا کرد.
در ارتقای پروانه رایتل آمده است که با توجه به مصوبه شماره یک جلسه شماره 220 مورخ 94/6/8 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، این شرکت میتواند یک پروژه آزمایشی برای تست تجهیزات و شبکه بدون بهرهبرداری تجاری و واگذاری خدمات به صورت عمومی به مدت حداکثر 2 ماه از تاریخ این نامه(94/6/9) در شهرهای مذکور داشته باشد و بهرهبرداری تجاری و واگذاری خدمات به صورت عمومی و خارج از نقاط فوق، صرفا پس از تصویب شرایط و ضوابط ارتقا پروانه آن شرکت در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات و تنظیم الحاقیه مربوطه و امضا و مبادله آن امکانپذیر بوده و هرگونه تبلیغات تجاری در خصوص این شبکه در دوره اجرای آزمایشی مجاز نیست.
تسنیم بعد از مشاهده تبعیض در ارتقای پروانه رایتل به نسبت همراه اول و ایرانسل، گزارشی با عنوان "لطف میلیاردی به رایتل" نوشت که مضمون آن به عدم پرداخت حق ارتقای پروانه این اپراتور اشاره داشت.
همراه اول و ایرانسل در زمان موافقت کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات برای ورود آزمایشی به نسلهای بالاتر ارتباطی با الحاقیهای تحت عنوان حق لایسنس نسلهای جدید ارتباطی روبرو شدند که به تأیید هیات دولت هم رسید؛ لذا به هر دو اپراتور اول و دوم موبایل پیش از تست نسلهای جدید ارتباطی گفته شد که برای ارتقای پروانه باید رقم 300 میلیارد تومان را به حساب خزانه دولت واریز کنند.
اما زمانیکه کمیسیون مذکور با ارتقای آزمایشی پروانه رایتل موافقت کرد، هیچ حرف و حدیثی از حق لایسنس این اپراتور به میان نیامد و حتی مدیر عامل اپراتور سوم موبایل در پاسخ به این سوال که حق لایسنس شما چه میزان بوده است؟، گفت: مذاکرهای با کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات میکنیم تا ببینیم چه میشود.
به گزارش تسنیم بعد از انتشار این گزارش، صادق عباسی شاهکوه -معاون بررسیهای فنی و صدور پروانه رگولاتوری- درباره این موضوع اظهار کرد: حق امتیاز برای رایتل طی دو هفته آینده بررسی و به کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات پیشنهاد میشود.
وی عنوان کرد: قطعا حق لایسنس رایتل کمتر از همراه اول و ایرانسل زمان وارد شدن به 3G و 4G است.
او حتی این را هم گفت که ممکن است رقم در نظر گرفته شده برای رایتل، نصف حق امتیاز دو اپراتور اول ارتباطی باشد.
عباسی اذعان کرد: همراه اول و ایرانسل در زمان ارتقای پروانهشان، مجوز ورود بهرهبرداری از 3G و 4G را کسب و دو باند فرکانسی 30 مگاهرتزی نیز دریافت کردند اما رایتل فقط مجوز 4G دریافت کرد؛ ضمن اینکه نیمی از باند فرکانسی دو اپراتور اول و دوم را نیاز دارد.
حال با توجه به اتمام مهلت دو هفتهای که معاون رگولاتوری به آن اشاره کرده بود، موضوع را پیگیر شدیم که گفته شد قرار است حق ارتقای لایسنس رایتل در جلسه آتی کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات (یکشنبه هفته آینده) بحث و بررسی شود.