ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

خدمات الکترونیکی یا موانع الکترونیکی

| شنبه, ۲۸ بهمن ۱۳۹۱، ۱۱:۵۰ ق.ظ | ۰ نظر

علی شمیرانی - آمارها می‌گوید هزاران خدمت الکترونیکی از سوی نهادهای مختلف به مردم ارایه می‌شود. هر نهادی هم که توانسته برای خودش دفاتر خدمات الکترونیکی در سطح کشور ایجاد کرده و هر کدام نیز سیاست خاص خود را دارند. دولتی‌ها، قوه قضاییه، پلیس، شهرداری، اپراتورها و غیره دفاتری دایر کرده‌اند تا ارایه خدمات به مردم گسترده، تسهیل و تسریع شود. اما آیا در واقع ما خدمات الکترونیکی می‌گیریم یا این موضوع یک مرحله اضافه در سر راه مردم است. جالب آنکه گاه حتی پیش می‌آید برای یک کار باید چند مرحله الکترونیکی را طی کنید.

برای مثال اگر وضعتان هنوز در حدی هست که بتوانید عازم خارج از کشور شوید، برای پرداخت خروجی خود باید به بانک ملی و برای واریز وجه ارز خود به بانک ملت و برای دریافت ارز به فرودگاه مراجعه کنید. یا اگر خلافی خودرو خود را بخواهید برای دریافت پرینت خلافی باید به دفاتر پلیس الکترونیکی مراجعه کنید، اگر اعتراضی دارید باید به پلیس سر بزنید و در نهایت برای پرداخت وجه به بانک ملی مراجعه کنید. در نهایت نیز چند روز بعد باید دوباره به دفاتر خدمات الکترونیکی مراجعه کنید تا پرینت عدم خلافی بگیرید.

یا اگر قصد افتتاح حساب داشته باشید باید ابتدا با در دست داشتن اصل شناسنامه و زایده‌ای به نام کارت ملی و کپی آنها به بانک مورد نظر مراجعه کرده و تا 48 ساعت بعد منتظر پاسخ استعلام بانک مرکزی باشید و بعد دوباره برای افتتاح حساب به بانک مراجعه کنید. آیا نمی‌شد مثلا خود بانک‌ها به بانک اطلاعاتی بانک مرکزی دسترسی داشتند و در لحظه پاسخ ارباب رجوع را بدهند.

یا در نمونه‌ای دیگر اگر به دنبال دریافت طرح ترافیک باشید، با وجود یکسان بودن خدمات مورد تقاضای شهرداری، مجددا با در دست داشتن اصل تمام مدارک و کپی و ثبت الکترونیکی آنها به دفاتر خدمات الکترونیکی شهرداری مراجعه کنید. اتفاقاً قبض تلفن‌های محل کار و زندگی خود را که الکترونیکی پرداخت کرده و مهر و امضایی بابت پرداخت آن ندارید را نیز باید به این دفاتر ارایه کنید. جالب آنکه تمام دفاتر فوق تمام مدارک فوق را صرفاً روی هم گذاشته و به مراجع بالاتر می‌دهند تا آنجا نسبت به صدور خدمات مورد نیاز اعم از صدور انواع گواهینامه‌، پاسپورت، کارت ملی، کارت سوخت، خدمات طرح ترافیک و ... تصمیم‌گیری و اقدام لازم را به عمل آورند.

شاید برداشت ما از خدمات الکترونیکی به عنوان راه‌کاری برای حذف کاغذبازی‌ها، تسهیل و تسریع در ارایه خدمات اشتباه بوده و منظور از این خدمات چیزی جز انجام امور تایپی و دریافت مدارک در دفاتر خدمات الکترونیکی نیست. مسلماً نهادی امکان استاندارد و یکپارچه‌سازی این خدمات را نخواهد داشت ولی انتظار می‌رود حداقل مدیران فناوری اطلاعات این نهادها با ارایه راه‌کارهای لازم نسبت به اصلاح مواردی از این دست اقدام کنند تا خدمات الکترونیکی واقعاً الکترونیکی شوند.
منبع : فناوران اطلاعات

  • ۹۱/۱۱/۲۸

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">