داستان ثروتمند شدن صنعت بازیهای رایانهای
مروری بر رشد صنعت بازی در سه دهه گذشته این پرسش را برای کارشناسان مطرح میکند که آیا صنعت پولساز بازی میتواند برای همیشه در صدر پولسازترین صنعتهای پرطرفدار در جهان باقی بماند.
صنعت بازی در طول دهه گذشته در جهان با چنان رشدی رو به رو بوده که به راحتی میتوان گفت درآمد حاصل از آن برای کمپانیها و شرکتهای تولید کننده بازیهای کامپیوتری سر به فلک کشیده است.
به سادگی میتوان از صنعت بازی به عنوان یکی از موفقترین صنعتها در جهان نام برد. این صنعت تنها در ایالات متحده امریکا به یک صنعت بیلیون دلاری تبدیل شده است؛ صنعتی که همچنان در حال رشد است. حال سوال اینجاست که این صنعت تا چه حد قابل بزرگ شدن است؟ و آیا زمانی فرا می رسد که رشد آن متوقف شود و یا نادیده گرفته شود؟
بازی همیشه محبوب بوده چه در گذشته و چه امروز. صنعت بازی برای نخستینبار در دهه ۱۹۶۰ و با ورود بازیهای ویدیویی به دل مردم راه یافت و آنها را سرگرم کرد. در آن زمان ورود چنین سرگرمی به خانهها توجه بسیاری از مردم را به این صنعت و تولیدات آن جلب کرد. با این وجود در دهههای ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ بود که اتفاقی عجیب باعث کمرنگ شدن صنعت بازی شد. در آن زمان با حضور کنسولها و کامپیوترهای شخصی و لب تاپ تمرکز از روی بازیها کمتر شد و بر کامپیوترها و کنسولها بیشتر شد. بنابراین بازار فروش بازیها در مقایسه با کنسولها و کامپیوتر در سایه قرار گرفت.
عبور از سرگرمی و هیجان به سودآوری
همانطور که تکنولوژی پیشرفت میکرد، صنعت بازی از یک پدیده سرگرم کننده و هیجانانگیز به یک صنعت سودآور میلیارد دلاری حرکت میکرد. پیشرفتها و خلاقیتهای متخصصان این حوزه در خصوص طراحی و جذابیتهای گرافیکی و از طرفی فراگیر شدن اینترنت در سراسر جهان به رشد این صنعت کمک کرد و ناخواسته آن را به یکی از غولهای پرسود تبدیل کرد.
به مرور بازیهایی در جوامع مختلف توسعه یافت که از آنها با نام بازیهای آنلاین یاد میشد. بازیهایی که با وجود اینترنت خیلی سریع در میان مردم در سراسر جهان فراگیر شد و علاقمندان زیادی را به خود جلب کرد. این بازیها دو قابلیت داشتند به این ترتیب که کاربر میتوانست به صورت آنلاین با آن بازی کند یا اینکه بعد از دانلود شدن روی کامپیوتر شخصیاش آن را فعال کند و بازی کند. این روند بعدها به مرور از کامپیوترهای شخصی و خانگی به لبتاپ و بعد از آن تبلت و گوشیهای تلفن همراه هوشمند منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پراگ پست، به طور خلاصه تکنولوژی و دانش بشری سر بزنگاه به کار این صنعت آمد و موجب شد تا محبوبیت و اقبال بازیهای کامپیوتری به اوج برسد و در مدت زمانی کوتاه به یک صنعت بزرگ تبدیل شود.
سال ۲۰۱۵ سال موفقیت بازیهای گوشیهای هوشمند
اما این موفقیتها همچنان ادامه دارد. کارشناسان معتقدند امسال بازیهای گوشیهای تلفن همراه میتواند به رشد مضاعف صنعت بازی در جهان کمک کند. افزایش محبوبیت این گروه از بازیها و فراگیری تلفنهای همراه هوشمند در سراسر جهان طراحان و تولیدکنندگان بازی را به سمت تولید بازیهای مناسب برای تلفن همراه کرده است.
بازیهایی جذاب که میتواند هر مخاطبی را مجذوب خود کند. بازیهایی که هم به صورت آنلاین و هم در صورت دانلود شدن روی گوشی تلفن همراه در هر زمان و مکانی میتواند همراه کاربر باشد و وابستگی او را به دستگاههای دیگر کاهش دهد. همین امر موجب میشود تا متخصصان و کارشناسان این حوزه سال ۲۰۱۵ را به عنوان سال موفقیت بازیهای گوشیهای هوشمند بشناسند.
این گروه معتقدند بازیهایی که برای گوشیهای تلفن همراه هوشمند طراحی میشود خود می تواند به عنوان یک صنعت پرفروش و موفق ارزش بازیهای وابسته به کنسولها را در سایه خود کمرنگ و بی رنگ و بو کند.
یکی از دلایل موفقیت بازیهای تلفن همراه هوشمند قابلیت شرکت در مسابقات و فراخوانهایی است که در سراسر جهان امکان پیوستن به آنها وجود دارد. این قابلیت میتواند به طور موازی جذابیتهایی برای کاربر داشته باشد و درآمدی موازی درآمد حاصل از عرضه و فروش محصولات و بازی برای کاربران بازیهای تلفن همراه هوشمند داشته باشد.
اقتصاد رو به رشد صنعت بازی
آمارها نشان میدهد که صنعت بازیهای ویدیویی در سالهای گذشته به رشد اقتصادی ایالات متحده امریکا کمک بسیاری کرده و چیزی حدود ۲۱ بیلیون دلار برای این کشور به همراه داشته است.
این در حالی است که صنعت بازی در فاصله زمانی سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ با رشدی ۹ درصدی روبه رو بوده در حالی که میزان متوسط رشد اقتصادی در دیگر صنعتها در این کشور ۴/۲ درصد در همان بازه زمانی بوده است و این تنها یک نمونه از موفقیتهای این صنعت است.
- ۹۴/۰۴/۲۲