ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

میگوئل نیکوللیس، نوروبیولوژی مرکز پزشکی دانشگاه دوک گام بزرگی در زمینه رابط کاربری مغز به مغز برداشته است. تیم تحقیقاتی وی یک شبکه از مغزهای متصل شده چهار موش را درست کرده‌اند و نام این سیستم را Brainet یا شبکه مغز گذاشته است.

فناوران- محققان این تیم الکترودهای میکروسکوپیکی را مستقیما در بخش کورتکس مغز موش‌ها کاشتند. آنها می‌گویند که مغز هر کدام از موش‌ها اطلاعاتی را به صورت بلادرنگ با موش‌های دیگر منتقل کرد و یک ابزار رایانش ارگانیک ایجاد کردند. جالب اینجاست که در مجموع، این مغزها توانستند معادلات محاسباتی را که شامل پردازش عکس، ذخیره‌سازی و فراخوانی اطلاعات و حتی پیش‌بینی بارش انجام بدهند.

به نوشته Engadget، نیکوللیس نخستین مطالعه خود در زمینه مغزهای متصل را با اتصال مغز سه بوزینه شروع کرد. در این آزمایش از مجموعه مغزهای متصل شده این حیوانات برای کنترل یک بازوی میمون مجازی استفاده شد. در این آزمایش هر کدام از میمون‌ها در یک اتاق قرار داشتند، اما مغز آنها به وسیله کابلی به هم وصل شده بود تا بتوانند اطلاعاتی را مبتنی بر تصاویر را رد و بدل کنند. این تصاویر روی صفحه نمایشی که روبه‌روی هر کدام از میمون‌ها قرار داشت، به نمایش درمی‌آمد.

نیکوللیس با انجام آزمایش‌ها و ترکیب تجربه‌های دیگری چون اتصال مغز دو میمون با مغز سه میمون دیگر، متوجه شد که این حیوانات می‌توانند به صورت جمعی بازوی میمون مجازی را به حرکت درآورند. در این آزمایش‌ها به ازای هر حرکت این بازوی مجازی، به میمون‌ها جایزه داده می‌شد تا به مرور زمان و آزمایش‌های بیشتر، بتوانند به هماهنگی و همزمانی بیشتری دست یابند.

محققان این تیم سپس ایده یک «ابرمغز» را کشف کردند و آن را روی موش‌ها آزمایش کردند. آنها مغز چندین موش را به هم متصل کردند و تعداد موش‌ها را تا زمانی اضافه کردند که بتوانند یک مساله را حل کنند. فعالیت مغز آنها به واسطه تحریکات الکتریکی به کار می‌افتاد.

با رسیدن به سرنخ‌های الکتریکی برای حل مسایل، موش‌ها راحت‌تر توانستند این کار را انجام دهند. گروه موش‌های متصل شده یاد گرفتند که الگوهای فعالیتی مغزی را برای کامل کردن کارها شناسایی کنند و سپس زمانی که یک برانگیزش خاص اتفاق می‌افتاد فعالیت‌هایشان را با هم هماهنگ می‌کردند.

در یکی از این آزمایش‌ها، تیم تحقیقاتی از برانگیزش الکتریکی که با کاهش و افزایش دما و فشار بستگی داشت استفاده کردند. براساس این سرنخ‌های برانگیزشی، گروه مغز موش‌ها توانست بارش باران را با 41 درصد دقت پیش‌بینی کند. دانشمندان متوجه شدند که گروه موش‌ها راحت‌تر و بهتر توانستند این کارها را انجام دهند تا مغز موش‌های منفرد.

یکی از جذاب‌ترین مشاهدات نیکوللیس این بود که موش‌ها راهی برای تقسیم حجم کار در میان گروه می‌یابند تا یکی مجبور به کار بیشتر یا آن یکی به کار کمتر نشوند.

دانشمندان معتقدند که این نسخه نمایشی و استفاده از مغز موش‌ها برای ایجاد یک شبکه رایانه‌ای راهگشای ایجاد یک شبکه قدرتمند از مغز انسان‌ها خواهد بود. دانشمند بر این باورند که این ابزار رایانشی می‌تواند در نهایت به بیماران سکته مغزی و صرع کمک کند. در حال حاضر تیم تحقیقاتی در حال کار روی کشف یک روش غیرتهاجمی برای ایجاد یک شبکه مغزی یا Brainet انسان هستند.

  • ۹۴/۰۴/۲۲

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">