دستاوردهای حضور ایران در جیتکس 2017
جلسه کمیسیون ICTماهانه اتاق بازرگانی با حضور اعضای این کمیسیون امروز در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد و محمد رضا طلایی رییس این کمیسیون به تشریح دستاوردهای پاویون ایران در نمایشگاه جیتکس و برنامههای آتی کمیسیون پرداخت.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون ICT اتاق بازرگانی ایران، در این جلسه محمد رضا طلایی گفت: با همکاری فدراسیون ICT اتاق بازرگانی ایران و با حمایتی که معاونت علمی، صندوق نوآوری و شکوفایی و وزارت ارشاد از تشکلها انجام دادند امسال پاویون ایران در جیتکس برگزار شد.
وی ادامه داد: امسال 12 شرکت در پاویون ایران حضور داشتند که 8 شرکت با حمایت معاونت علمی و 4 شرکت با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شرکت کرده بودند. همچنین 29 استارتاپ هم در این نمایشگاه حضور یافتند که 12 شرکت با حمایت اتاق تهران، 10شرکت با حمایت نظام صنفی ، 6 شرکت با حمایت اتاق اصفهان و یک شرکت به صورت مستقل حاضر شده بودند.
موفقیت ایرانیهای حاضر در پاویون ایران در جیتکس
رییس کمیسیون ICT اتاق بازرگانی ایران با ذکر موفقیتهای استارتاپهای ایرانی حاضر در پاویون ایران در جیتکس دوبی گفت : در بخش استارتاپی 465 شرکت از 42 کشور حضور داشتند که 54 شرکت به مرحله نهایی جایزه 180 هزار دلاری شیخ محمد راه یافتند و ایران با داشتن 4 نماینده در این مرحله بیشترین تعداد استارتاپهای حاضر در مرحله نهایی را از آن خود کرده بود.
وی ادامه داد: البته این استارتاپهای ایرانی در مرحله نهایی از رقابت بازماندند اما خود این موضوع که 4 شرکت ایرانی در بخش استارتاپی بین این تعداد شرکت از کشورهای مختلف موفق به راهیابی به مرحله نهایی شدند تبلیغ بسیار مناسبی برای ایران بود. توجه داشته باشید که هدف ما این است که در دیگر کشورها ICT ایرانی را مطرح کرده و فعال بودن این حوزه در ایران را به همگان نشان دهیم.
رییس کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی ایران افزود: همچنین 28 نفر از مجموع بخش خصوصی و دولتی برای بازاریابی این رویداد در جیتکس حاضر بودند.
وی ادامه داد: یکی از شرکتهای ایرانی که سال گذشته در پاویون ایران در جیتکس حاضر شده توانسته به یک شرکت استرالیایی ملحق شود و از همین طریق پروژه یک شرکت اپراتوری کویت به نام زعیم را گرفته و در حال حاضر آنرا انجام میدهد که این موضوع نشان میدهد هم شرکتهای ایرانی پتانسیل حضور در بازار بینالمللی را دارند و هم این که لازم است که دولت سرمایهگذاری بیشتری را در این حوزه انجام دهد.
حضور 25 شرکت ICT ایرلند در ایران
رییس کمیسیون ICT ایران همچنین ابراز داشت: باتوجه به اینکه ما نشست B2B بین شرکتهای ایرانی و خارجی در جیتکس دوبی داشتیم با پیگیریهایی که انجام دادیم توانستیم مجموعهای از ایرلند به نام enterprise ireland صحبت کنیم و قرار شده این مجموعه که از طرف دولت ایرلند بوده و در زمینه نوآوری و خلاقیت در کشورهای دیگر سرمایهگذاری میکنند با دعوت سفیر ایران در دوبلین با همراهی وزیر تجارت، بازرگانی و سرمایهگذاری ایرلند روزهای 6 و 7 آذر ماه در ایران حاضر باشد.
طلایی افزود: با مذاکراتی که صورت گرفت قرار است 25 شرکت ICT نیز همراه این مجموعه به ایران بیایند که فرصت مناسبی برای همکاری است. همچنین قرار است بر همین اساس شافعی ریاست اتاق بازرگانی از محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات نیز دعوت کند تا نشستی بین دو وزیر نیز برگزار شود.
رییس کمیسیون ICT اتاق ایران ادامه داد: باتوجه به مذاکراتی که در جیتکس انجام شد این مجموعه اعلام کردند که آمادگی سرمایهگذاری در ایران را داشته و همچنین برای حضور دربازارهای ثالث مثل عراق و افغانستان آمادگی همکاری با نمایندگان کشورمان را دارند. علاوه بر اینها، مساله تولید و سرمایهگذاری روی استارتاپها از دیگر مواردی است که این مجموعه ایرلندی مایل به همکاری با ایران در خصوص آن هستند.
سهم اندک بخش خصوصی در تصمیمگیریها
در این جلسه عبدالرضا نوروزی نائب رییس کمیسیون ICT اتاق بازرگانی نیز با ذکر این که مشکل اساسی حوزه ICT این است که بخش خصوصی در تصمیمگیریها سهم اندکی دارد به مقایسه سهم بخش خصوصی در ایران با دیگر کشورها پرداخت و اینطور نتیجهگیری کرد که سهم تصمیمگیری بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در ایران بسیار کم است.
خسرو سلجوقی عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات، ویدا سینا مدیر عامل مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک و نمایندگانی از سازمان توسعه تجارت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این جلسه حاضر بودند که به مسایل مختلفی همچون مشکلات تولید، نیاز مبرم به مقررات زدایی و برداشته شدن مجوزهای زائد و دیگر مسایل حوزه ICT در کشور پرداختند.