ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

عدم وجود قانون شفاف در زمینه فروشگاه‌های اینترنتی کلاهبرداری چند میلیارد ریالی را رقم زد.

انقلاب تکنولوژیک و حرکت به سوی ارتباطات مجازی موضوعی است که نه می‌توان آن را انکار کرد و نه چشم بر روی آن بست. واقعیتی که هر روز ابعاد جدیدتری به خود گرفته و به صورت گسترده جامعه‌ای را در پس سیم‌ها و کابل‌ها وفیبرهای نوری پدید می‌اورند تا اجتماعی بزرگتر از فضای واقعی و با اختلاطی از هویت‌های حقیقی و دروغین و صورت‌های زشت و زیبا که با دنیای واقع فاصله بسیار دارد را شکل دهد.

موج شتابان پیشرفت در فضای نادیده‌ها هر چند با خود محاسن بسیاری را به همراه آورده و مرزهای فاصله را به کمترین حد خود تقلیل داده اما باید این موضوع را قبول کرد که در کنار هر تکنولوژی تهدیدی خاص در پیش رو ایجاد می‌شود. تهدیداتی که در صورت مجازی شکل گرفته و زندگی حقیقی افراد را با تزلزل رو به رو می‌سازد.

به گزارش فارس، در سال 71 اولین خط اینترنت به ایران وارد شد ولی در آن زمان کسی گمان نمی‌برد که تهدیدات این تکنولوژی به حدی می‌تواند خطر آفرین باشد که حتی از طریق آن واحدهای مهم استراتژیک مورد هدف قرار گیرد و یا اینکه این فضا علاوه بر ایجاد بسترهای لازم برای رشد و ارتقاء علمی و اقتصادی مامنی باشد برای کلاهبرداران زیرک مجازی.

اما هم اکنون پس از گذشت 19 سال از عمر اینترنت در ایران هر بار اخباری از پلیس سایبر مبنی بر کلاهبرداری، تهدید و هتک حیثیت و ... به گوش می‌رسد که این می‌تواند زنگ خطری برای افزایش تهدید‌ها در فضای مجازی، عدم آگاهی کاربران اینترنت از حفره‌های اطلاعاتی پیش روی و نهایتا وجود خلاهای قانونی در این حیطه باشد.

آخرین پرونده کشف شده از سوی پلیس فتا که شاید بتوان از آن به جرات با عنوان کلکسیونی از جرایم سایبری نام برد مربوط به فردی است که با هوشیاری و تیز هوشی مجموعه‌ای از تخلفات را با راه‌اندازی سایت‌ها و فروشگاه های اینترنتی غیر مجاز و ایجاد صفحات فیشینگ، کلاهبرداری‌های چند میلیارد ریالی را رقم زد.

این فرد با ایجاد 15 سایت مرتبط با یکدیگر که در زمینه فروش تجهیزات جاسوسی، لوازم آرایشی و بهداشتی و نهایتا تجهیزات ماهواره‌ای کار می‌کرد با ساماندهی درگاه های فیشینگ و دریافت اطلاعات حساب افراد که از طریق اینترنتی اقدام به خرید اینترنتی می کردند کلاهبرداری‌های خود را رقم می‌زد.

بنا بر اعلام دادگاه اولین دادخواهی این پرونده توسط بانک ملت در جزیره کیش صورت گرفت و طی شکایت‌ صورت گرفته ماموران پلیس فتا در جزیره کیش مجموعه فعالیت‌های شناسایی خود را آغاز کردند تا اینکه با بررسی‌های صورت گرفته بر روی سایت‌های مد نظر مشخص شد این فرد با IPهای مختلف و با تغییر مکان‌های مکرر اقدامات مجرمانه خود را ساماندهی می‌کند.

این فرد با هوشیاری و زیرکی هرچه تمام تر در هر مکان بیش از 48 ساعت توقف نداشت و همین موضوع باعث می شد تا قبل از رسیدن ماموران به محل اسکان وی از محل متواری شود. در حالی که این تعقیب و گریز تنها 15 روز به طول انجامید نهایتا این متهم اینترنتی در یکی از هتل های تهران و در حال ترک محل دستگیر شد.

در بازجویی ‌هایی صورت گرفته مشخص شد وی با جعل شناسنامه توانست 13 عدد کارت عابر بانک و دفترچه حساب با نام‌های جعلی تهیه و با لینک دادن افراد و هدایت آنها به صفحه فیشینگ پول های تخلیه شده از حساب افراد را به این شماره حساب های جعلی واریز کند.

در ادامه تحقیقات مشخص شد که این فرد با ترفند فروش دیش ماهواره‌ای به مبلغ 70 هزار تومان، فروش دستگاه فلش دریافت کننده ماهواره، فروش لوازم جنسی، ایجاد دو فروشگاه اینترنتی، تور ترکیه، فروش شارژ ایرانسل و همراه اول و نهایت سایت غیر اخلاقی به دنبال فیشینگ اطلاعات حساب مراجعان برآمده و از این طریق بیش از 1000 حساب را تخلیه و از این طریق صدها میلیون تومان سرقت اینترنتی را رقم زده است.

بر اساس اطلاعات واصله برای این متهم قرار یک میلیارد و 500 میلیون تومانی صادر شده است که این حکم تا زمان اتمام استعلام‌ها و بررسی ابعاد این پرونده قابلیت اجرا پیدا نخواهد کرد.

توجه به پرونده مورد نظر این نکته را نمایان می‌سازد که سایت‌هایی که از طریق این فرد راه‌اندازی می‌شد بلافاصله توسط پلیس فتا فیلتر و از ادامه فعالیت آن جلوگیری به عمل می‌امد اما این در شرایطی بود که بسیاری از طعمه‌های صفحات فیشینگ این متهم با استفاده از وی.پی.ان و عدم توجه به اینکه چرا این سایت فیلتر شده است به دام این فرد می‌افتادند و به اصطلاح اقدام به خرید اقلام غیرمجاز خود می‌کردند.

عدم وجود آگاهی لازم در بین کاربران شاید یکی از مهمترین عللی باشد که از طریق آن این فرد توانست به اقدامات مجرمانه خود دست بزند.

توجه به این نکته ضروری است سایت‌هایی که در قالب فروشگاه‌های اینترنتی در حال فعالیت هستند متاسفانه به دلیل نبود قانونی شفاف و مدون در این زمینه از هیچ گونه پشتوانه‌ای برخوردار نیستند لذا شهروندان در صورت مشاهده فروشگاه اینترنتی که با فیلترینگ روبه‌رو شده به هیچ وجه به آن اعتماد نکنند و از این طریق خود را از دام پهن شده مصون دارند.
گزارش: مصطفی خدابخشی

  • ۹۰/۱۱/۲۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">