دو سیمکارت، دو دوربین، دو نمایشگر و حالا دو باتری!
چند سالی است که تغییرات به وجود آمده در گوشیهای هوشمند بهکندی صورت میگیرد و این تغییرات یا ناچیز هستند و یا در بدو ورود با انتقادی تکراری روبه رومیشوند. طول عمر کم باتری و داغ شدن بیش از اندازه گوشی!
در این میان تقریبا هیچیک از گوشیهای پیشتاز نیز از این امر مستثنی نبودهاند و این گونه به نظرمیرسد که با تکنولوژی امروز، تا تامین انرژی لازم برای استفاده طولانیمدت از گوشیهای هوشمند راه زیادی باقی مانده است. برخی از منتقدان عیب کار را درافزایش سریع سایز صفحات نمایش و قویتر شدن پردازندهها میدانند اما ایراد اصلی کار در عقب ماندن تکنولوژی باتریهاست.
طراحانی که بنا به مصالح تجاری توجه بیشتری به فاکتورهای پولساز نشان میدهند مسوول این عقبماندگی هستند. به هر حال اکنون با ضعیف ماندن باتریها، پیشرفت بخشهای دیگر نیز با چالش روبهرو میشود به همین دلیل کمپانیهای قدرتمند و حتی شرکتهای نوظهورچینی نیز برای یافتن راه چاره به تکاپو افتادهاند.
تا به حال شاهد استفاده از دو دوربین، دو سیمکارت و اخیرا دو صفحه نمایش (گوشی هوشمند یوتا 2 که طبق ادعای کمپانی سازنده 74 درصد آن از صفحه نمایش لمسی پوشیده شده است) در گوشیهای هوشمند بودهایم. اما استفاده از دو باتری راهحلی است که کمپانی سختافزار Gionee ارایه داده است. Gionee M5 به تازگی در رسانههای چین به عنوان گوشی هوشمند با قابلیت استفاده از دو باتری مطرح شده است.
البته این شرکت از بیان جزییات بیشتر در مورد این محصول خودداری کرده اما اگر M5 بتواند به خوبی از عهده این طراحی برآید تحول عظیمیدر عرصه گوشیهای هوشمند به وجود خواهد آمد. این شرکت ادعا کرده که گوشی مورد نظر به راحتی و بدون نیاز به شارژ میتواند چهار روز دوام بیاورد.
اما با مخفی نگه داشتن اطلاعات از جانب این شرکت سوالات زیادی در رابطه با چگونگی این طراحی مطرح میشود. مثلا این که آیا با استفاده از دو باتری، ضخامت این گوشی بیش از حد معمول نخواهد شد؟ نحوه اتصال باتریها به یکدیگر چگونه خواهد بود، آیا آنها روی یکدیگر قرار داده میشوند و یا در کنار هم قرار میگیرند؟ آیا این راهحل قبلا توسط هیچ یک ازکمپانیهای معتبر مورد بررسی قرار نگرفته و اگر در بررسی آنها محدودیتهایی در این زمینه وجود داشته آیا Gionee توانسته از عهده برطرف کردن آنها برآید؟ آیا این کار باعث سنگینتر شدن گوشی و ایجاد مشکل در حمل آن نمیشود؟
اینها همه سوالاتی است که با عرضه این گوشی هوشمند برطرف خواهد شد و تا آن زمان نمیتوان اظهار نظری در رابطه با موفقیت این طرح انجام داد. اما این ایده فقط در انحصار این کمپانی نیست و شرکت چینی دیگری به نام Innos اقدام به تولید گوشیهای با فناوری دو باتری کرده است. این کمپانی که در بیرون از مرزهای کشورش چندان شناختهشده نیست و سالهای مدیدی را به تولید قطعات برای سایر کمپانیها گذرانده، به تازگی قدم در عرصه تولید گوشیهای هوشمند گذاشته، آن هم نه با یک گوشی معمولی بلکه با گوشی هوشمندی که به باتری 600 میلیآمپر ساعتی مجهز شده است. باتری قدرتمندD600 از دو باتری داخلی با ظرفیتهای 2480 و 3520 میلیآمپر ساعتی تشکیل شده است و میتواند درحدود 3 تا 5 روز بدون نیاز به شارژ دوام آورد.
این باتریها از فناوری DuoCharge در این محصول استفاده میکنند که امکان شارژ همزمان دو باتری را فراهم میکند.
بدنه D600 به طور کامل از پلاستیک سبک ساخته شده است تا با دو باتری به کار رفته در آن با مشکل اضافه وزن مواجه نشود. ظاهر پلاستیکی این گوشی چندان زیبا نیست و جایگیری آن در دست به راحتی امکانپذیر نیست. صفحه نمایش 5.2 اینچی این گوشی از تکنوژی IPS استفاده میکند و با کیفیت Full HD تراکم پیکسلی 445 پیکسل بر اینچ را فراهم میکند. کیفیت صفحه نمایش در آن خوب و زوایای دید در آن قابل قبول است.
پردازشگر هشت هستهای 615 اسنپدارگون از شرکت کوالکوم وظیفه پردازش اطلاعات در این گوشی را برعهده دارد. رم 3 گیگابایتی ونسخه 5.0 سیستمعامل اندروید امکان اجرای برنامهها را بدون هیچ مشکلی فراهم میکند. دوربین جلوی این گوشی پنج مگاپیکسلی است و در کنار دوربین اصلی 16 مگاپیکسلی آن یک فلش دوگانه وجود دارد. این دوربین قابلیت ضبط ویدیو با کیفیت اچدی را داراست.
همانطور که قبلا گفتیم ویژگی D600 در استفاده از باتری 6000 میلیآمپر ساعتی است که تاکنون نمونهای نداشته است. ضخامت این گوشی نیز با وجود دو باتری در حدود دوازده میلیمتر است. (منبع:عصرارتباط)
- ۹۴/۰۳/۲۵