رسیدگی قاطع و خارج از نوبت به پرونده دیجیکالا
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: با یکی از فروشگاههای اینترنتی که ۵۴ هزار ماسک اختفا و مرتکب گرانفروشی شده بود با قاطعیت و خارج از نوبت برخورد میشود.
سیدیاسر رایگانی درباره تخلف اختفا و گرانفروشی ماسک توسط یکی از فروشگاههای اینترنتی به خبرگزاری صدا و سیما گفت: به محض مراجعه همکاران ما به انبار این شرکت و فروشگاه اینترنتی، آنها ادعا کردند که هیچگونه ماسک و اقلام بهداشتی در انبارهایشان موجود نیست، اما وقتی همکاران ما وارد انبارهای این شرکت شدند حین بازدید به مقادیری ماسک برخوردند.
رایگانی افزود: همین که آنها وجود ماسک را انکار کردند، اختفا به قصد گرانفروشی محسوب میشود و این فروشگاه اینترنتی در خصوص بحث تعداد ماسکها قصد شانتاژ دارد و قاعدتا هیچ کارشناسی نمیتواند در وهله نخست تعداد دقیق را حدس بزند و نیاز به بازشماری داشت و طبق بررسی نهایی ۵۴ هزار ماسک در این انبار وجود داشته است.
وی ادامه داد: بعد از اینکه این ماسکها کشف شد، کارکنان این شرکت ادعا کردند که این کالاها را برای مشتری ثبت سفارش کردهاند و در حال ارسال هستند که اولاً این ثبت سفارش غیرقانونی است و طبق صورتجلسهای که از نمایندگان وزارت بهداشت تنظیم کردهاند این ارز، غیرقانونی است و دوم این که شرکت یک بسته ۱۲ عددی ماسک را به قیمت ۲۹۹ هزار و ۳۰۰ تومان به فروش رسانده بود که قیمت هر ماسک حدود ۲۵ هزار تومان بوده است و جالب اینکه این ماسکها را به مصرفکننده اصلی هم نفروخته بودند بلکه به خردهفروشها عرضه کردند که در عمل گرانفروشی محرز است.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: بر اساس اعلام وزارت بهداشت، این شرکت حق عرضه ماسک را نداشته است و همانطور که قبلا گفتهام هیچ کسی خارج از چارچوب وزارت بهداشت حق عرضه ماسک، اقلام بهداشتی، شوینده و مواد ضدعفونی کننده را ندارد.
رایگانی تاکید کرد: وزارت بهداشت اعلام کرده بود نیروهایی که در خط مقدم مبارزه با بیماری کرونا هستند با کمبود ماسک مواجهند و یک مجموعهای که با خرید و اعتماد مردم به این درجه از اعتبار رسیده است، نباید در این شرایط عاملی شود تا این اقلام با قیمت چند برابر قیمت واقعی به دست مصرفکننده اصلی برسد.
وی تصریح کرد: این سازمان با وجود همه فشارهایی که در این پرونده وجود دارد، با شفافیت و قاطعیت به این پرونده خارج از نوبت رسیدگی میکند و تحت تاثیر شانتاژهایی که مدیران شرکت به راه انداختهاند، قرار نمیگیرد و قاطعانه به اختفا به قصد گرانفروشی این شرکت رسیدگی خواهد شد و هفته آینده رای پرونده را به اطلاع هموطنان خواهیم رساند.
در همین رابطه روز دهم اسفندماه شرکت دیجیکالا اطلاعیهای صادر کرده که به شرح زیر بود:
بیانیهی مطبوعاتی دیجیکالا؛
گزارش صداوسیما درباره احتکار ماسک توسط دیجیکالا کذب است
صبح امروز در حالی که همکاران عملیات ما، علیرغم نگرانی شیوع ویروس کرونا، در حال آمادهسازی و ارسال ماسکهای سفارش گذاشته شده مشتریان دیجیکالا بودند، مامورین سازمان تعزیرات حکومتی به مرکز پردازش دانش مراجعه کردند و بدون توضیح ۳۴ هزار عدد ماسک فروخته شده به مشتریان دیجیکالا را جمعآوری کردند. در حالی که طبق صورت جلسه سازمان تعزیرات ۳۴ هزار ماسک موجود بوده است، این عدد در گزارش مغرضانه شبکه تلویزیونی ایران کالا، به دروغ ۵ میلیون عدد عنوان شد. لازم به ذکر است که کلیه این ۳۴ هزار عدد ماسک در چندین روز پیش به فروش رفته و به نوبت در حال آمادهسازی و ارسال به مشتریان بوده است. ضمنا دیجیکالا در راستای مسئولیت اجتماعی خود از فروش این ماسکها هیچ انتفاع مالی نداشته و این ماسکها را با قیمت خرید به فروش رسانده است. بر این اساس هرگونه ادعای احتکار و سواستفاده از ارائهی این خدمات به هموطنان در سراسر ایران، بیاساس، مغرضانه و کذب کامل است.
این اتفاق در حالی رخ داده که دیجیکالا چهار روز پیش طی نامهای رسمی به وزارتخانههای ارتباطات، بهداشت و صمت آمادگی خود را جهت در اختیار قرار دادن تمام توان لجستیکی و زیرساختی برای عرضه ماسک و کیتهای بهداشتی را با حاشیه سود صفر و بدون هیچ چشم داشت اقتصادی، اعلام کرده بود. (نامه پیوست شده است). همانطور که پیش از این به اطلاع مردم عزیز کشور رسانده بودیم، دیجیکالا با تمام توان زیرساختی و لجستیکی خود برای هرگونه کمک در اختیار مردم و بخش سلامت کشور است. بر این اساس دیجیکالا تنها در هفته اول پس از اعلام خبر شیوع کرونا بیش از ۲۲۰ هزار ماسک با سود صفر توزیع کرده است.
ضمن عذرخواهی از ۸ هزار مشتری عزیز دیجیکالا که از نقاط دور و نزدیک کشور این ۳۴ هزار ماسک را خریداری کرده بودند، اعلام میکنیم که این ماسکها هم اکنون در اختیار معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت، قرار دارد و در نتیجه قادر به ارسال سفارش شما نیستیم. اطمینان خاطر میدهیم در اسرع وقت مبالغ پرداخت شده، به صورت کامل به مشتریان توسط دیجیکالا عودت داده میشود.
کارکنان دیجیکالا فرزندان این کشور هستند و در این شرایط سخت بدون تعطیلی، با پذیرش همه خطرات و با تمام توان در کنار مردم عزیز ایران ایستادهاند.
خاطر نشان میشود براساس ماده ۶ بند ۱۱ قانون مطبوعات؛ شبکه ایران کالای صداوسیما و کلیه رسانههایی که این خبر را منتشر کردهاند ملزم به انتشار تکذیبیه دیجیکالا هستند. شکایت و پیگیری حقوقی برای دیجیکالا محفوظ است.