رشد بیسابقه بازار IT ترکیه
افزایش ۶۹در صدی فروش رایانه در ترکیه در سال ۲۰۰۵نسبت به سال ،۲۰۰۴ یک میلیون و ۶۰۴هزار دستگاه رایانه جدید را به چرخه فعالیت، زندگی شخصی و اجتماعی مردم ترکیه وارد کرده است.
بررسی آخرین گزارش "بنگاه تحقیقاتی بینالمللی داتا" (آی.دی.سی.) که یکی از معتبرترین موسسات تحقیقاتی در زمینه فناوری اطلاعات در دنیاست، حاکی است که تعداد فروش رایانههای شخصی در ترکیه از ۷۱۰هزار دستگاه در سال ۲۰۰۴به یک میلیون و هفت هزار دستگاه، تعداد فروش لب تاپ از ۲۲۱هزار دستگاه به ۵۷۰هزار دستگاه و در جمع کل فروش رایانه از ۹۵۰هزار دستگاه در سال ۲۰۰۴به یک میلیون و ۶۰۴هزار دستگاه در سال گذشته رسید.
آمارهای ارائه شده در این گزارش نشان میدهد بازار رایانه و فناوری اطلاعات در ترکیه بویژه از سال ۲۰۰۲میلادی به بعد نسبت به سالهای پیشتر از رشد بسیار سریعی برخوردار بوده است.
در سال گذشته نیز ترکیه از نظر رشد فروش رایانه در بین کشورهای اتحادیه اروپا و کشورهای نامزد عضویت در این اتحادیه با اختلاف فاحشی در صدر جدول نشست.
در سال ۲۰۰۲میلادی کل رایانههای به فروش رسیده در ترکیه به ۴۲۶هزار دستگاه رسید که نسبت به سالهای پیش از آن افزایش بسیار بالایی داشت.
کل فروش رایانه در ترکیه پیش از سال ۲۰۰۰به ۱۴۸هزار دستگاه رسیده بود.
این رشد در سال ۲۰۰۳نیز ادامه یافت و به ۶۷۳هزار دستگاه رسید.
در سال گذشته که فروش لپ تاپ ۱۵۷در صد نسبت به سال ۲۰۰۴میلادی رشد داشت، بیشترین فروش لب تاپ در بین شرکتهای خارجی در ترکیه را توشیبا به خود اختصاص داد.
در سال گذشته توشیبا به تنهایی ۱۵۶هزار دستگاه لپ تاپ در این کشور به فروش رساند.
هیولد پکارد (اچ پی) ۹۲هزار دستگاه، دل ۴۲هزار دستگاه و "لیونوو آی بی ام" ۲۵هزار دستگاه و سایر شرکتها ۲۷۸هزار دستگاه به فروش رساندند.
"آی.دی.سی." با اشاره بسترسازی حقوقی برای جلوگیری از فروش غیرقانونی نرم افزار در بازار اطلاعات و فناوری ترکیه، به کاستیها در اجرایی شدن این قوانین و مقررات اشاره کرده و میافزاید: "بازار غیرقانونی سخت افزار و نرم افزار کامپیوتری در ترکیه در سال گذشته ۵۸در صد بود که انتظار میرود امسال به ۴۸در صد کاهش یابد.
این موسسه تحقیقاتی حجم فروش در بازار اطلاعات و فناوری ترکیه را در سال گذشته ۳/۸میلیارد دلار اعلام کرده و پیش بینی کرده است که با این رشد، حجم فروش در این بازار در سال ۲۰۰۸میلادی به پنج میلیارد دلار برسد.
- ۸۵/۰۱/۲۰