رقابت کاندیدهای وزارت ارتباطات
آیتیآنالیز - در حالیکه گفته میشود تکلیف اکثر وزارتخانههای دولت منتخب روشن شده، اما گویی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات همچون حال و روز بلاتکلیف این صنف هنوز وزیر خود را نیافته است.
اگرچه از عدم نهایی شدن گزینه مطلوب برای وزارت ارتباطات برداشتهای متفاوتی میتوان کرد. نخست آنکه این وزارتخانه اولویت زیادی برای دولت منتخب نداشته و توجه ایشان به وزرای دیگر معطوف است. دومین برداشت آن است که کاندیدهای زیادی برای این وزارتخانه در صف قرار داشته و تمام مشاوران خود متقاضی حضور در این وزارتخانه هستند.
اگرچه برخی رسانههای سیاسی و غیر تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات با قطعیت از دو نفر به عنوان کاندید نهایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نام میبرند. این دو نفر محمود واعظی و سید ابوالحسن فیروزآبادی هستند. برخی رسانهها و سایتها سیاسی نیز هر کدام از یکی از افراد مذکور را فرد نهایی معرفی میکنند.
اگرچه صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات به شکل جمعی حمایت رسمی و علنی خود را از نصراله جهانگرد اعلام کرده است. فردی که صنف IT شناخت و تجربه خوبی از دوران حضور او در شورای عالی اطلاعرسانی و مشاور ویژه IT رییس جمهوری در ذهن دارند.
در حالیکه جهانگرد و کاندیدهای احتمالی دیگر ترجیح دادهاند تا در سکوت منتظر نتیجه باشند اما کاندیدهای دیگر گویی بنای بر حضور فعال در افکار عمومی دارند. بماند که برخی نیز از یک ماه گذشته برای تبدیل خود به چهره احتمالی وزارت ارتباطات سنگ تمام گذاشته بودند. به هر حال باید منتظر ماند و دید آقای روحانی به کدام سمت میگراید.
برای نمونه در خبرها آمده بود، تا چند روز دیگر رئیسجمهور منتخب وزرای کابینه خود را به مجلس معرفی میکند تا از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفته و راهی ساختمان وزارتخانه خود شوند. یکی از کسانی که به عنوان گزینه قطعی حسن روحانی مطرح است، محمود واعظی است. البته او علیرغم سابقه فراوان در زمینه سیاست خارجی، برای وزارت ارتباطات پیشنهاد شده است.
صبح روز چهارشنبه در یک اتفاق عجیب و نادر، محمود واعظی با اینکه اطلاع داشت وزیر فعلی این وزارتخانه به همراه هیئت دولت به شهر مشهد سفر کرده و در محل کار خود حضور ندارد به همراه انتظاری که از پیشکسوتان وزارت ارتباطات هم هست و چند نفر دیگر به وزارت ارتباطات رفت و از آنجا دیدن کرد!
واعظی در این بازرسی از وزارتخانه که تا عصر به طول انجامید با مهندس خسروی رئیس شرکت ارتباطات زیر ساخت و دکتر عمیدیان معاون امور مجلس وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش قانون، به نظر میرسد که آقای واعظی برای جلوس بر صندلی وزارت بیش از اندازه عجله دارند. این در حالی است که هنوز نام ایشان به عنوان وزیر پیشنهادی به طور رسمی اعلام نشده و در صورت اعلام هم باید از فیلتر نمایندگان مجلس شورای اسلامی عبور کند.
اما سوی دیگر ماجرا ابوالحسن فیروزآبادی است که رسما برنامههای خود برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را نیز تشریح کرده است. وی با بیان مهمترین چالش موجود بر سر راه این وزارتخانه گفت: تمامیت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این وزارتخانه خلاصه نمی شود و این وزارتخانه به نوعی تنها وزارت مخابرات است و فقط نام فناوری اطلاعات را یدک می کشد که این وضعیت باید اصلاح شود.
سید ابوالحسن فیروزآبادی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه برنامه ها و دیدگاههای خود را برای تصدی پست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم به دکتر روحانی رئیس جمهور منتخب ارائه کرده است، اظهار داشت: اینکه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم شوم هنوز قطعی نشده است.
وی با اشاره به وضعیت فعلی ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور به تشریح دیدگاهها و بیشترین چالشی که در زمان حاضر این بخش با آن روبرو است، پرداخت و گفت: مهمترین موضوع در حوزه ICT بحث تمامیت این بخش است که متاسفانه در کشور ما تمامیت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای این وزارتخانه خلاصه نمی شود.
فیروزآبادی با تاکید بر لزوم توجه به بکارگیری همزمان ارتباطات و فناوری اطلاعات در این وزارتخانه تصریح کرد: در حال حاضر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بیشتر وزارت مخابرات است و فقط اسم فناوری اطلاعات را یدک می کشد.
وی با اشاره به پیشرفتهای تکنولوژی در دنیا ادامه داد: هم اکنون با پیشرفت تکنولوژی پیشرفت همه چیز بر پایه IP است و فناوری اطلاعات نقشی پررنگ در زندگی روزمره افراد دارد اما در کشور ما این وزارتخانه که باید متولی فناوری اطلاعات باشد همچنان وزارت ارتباطات است.
فیروزآبادی با بیان اینکه برای مثال شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان یکی از شرکتهای وابسته به این وزارتخانه تنها متولی تامین زیرساختهای ارتباطات کشور است، تاکید کرد: در همین حال سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عنوان رگولاتور این بخش تنها به دنبال قاعده گذاری برای اپراتورهای ارتباطی است.
وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نگاه مثبتی به فناوری اطلاعات نداشته باشد و تمامیت این حوزه را در اختیار نگیرد، کشور با چالشهای فعلی مواجه خواهد بود؛ این وزارتخانه باید وزارتی در خور نامش باشد اما در زمان حاضر تنها به ارتباطات توجه میکند و براین اساس باید در این بخش اصلاح ساختار صورت گیرد.
این گزینه مطرح برای تصدی پست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم آمار صادرات سخت افزار را نیز به هیچ وجه درخور توان کشور ندانست و گفت: بخش خصوصی باید خود را برای ورود به این حوزه آماده کند و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز باید متولی توسعه این صنعت باشد.
وی با اشاره به سهم قابل توجه واردات اقلام الکترونیک کشور که عمدتا نیز مصرفی هستند، تاکید کرد: باید با مطالعه کافی توان تولید و صادرات این صنعت را قوت بخشید.
فیروزآبادی بر لزوم تلاش برای خروج وزارت ICT از وظیفه انحصاری ارتباطات و جامعیت بخشی به همه حوزه ها بوِیژه فناوری اطلاعات تاکید کرد.
- ۹۲/۰۵/۱۱