رهگیری زنده ماهواره «نوید» در اینترنت
امکان رهگیری موقعیت لحظهیی ماهواره ایرانی «نوید علم و صنعت» و آگاهی از جزئیات فنی و مداری ماهواره با مراجعه به وب سایت جهانی رهگیری ماهواره ها برای عموم علاقمندان فراهم است.
به گزارش (ایسنا)، ماهواره «نوید»، سومین ماهواره بومی ایرانی که تمامی مراحل طراحی، ساخت، تجمیع، آزمایش و آماده سازی برای پرتاب آن در داخل کشور انجام شده بامداد جمعه همزمان با دهه فجر و در آستانه روز ملی فناوری فضایی با موفقیت به فضا پرتاب و در حال حاضر در حال گردش در مدار زمین است.
ماهواره ایرانی نوید علم و صنعت 50 کیلوگرم وزن داشته و برای تزریق در ارتفاع 370 کیلومتری طراحی شده است. طول عمر مداری این ماهواره دو ماه بوده و در هر شبانهروز شش بار از فراز جمهوری اسلامی ایران عبور میکند و در دید ایستگاههای زمینی قرار میگیرد.
علاقمندان می توانند با مراجعه به اینجا موقعیت لحظهیی ماهواره و سایر مشخصات آن را به صورت آنلاین مشاهده کنند.
ماموریت سطح یک ماهواره نوید علم و صنعت، تصویربرداری از سطح زمین با قدرت تفکیک مناسب برای ماموریت محوله و ارسال تصاویر و اطلاعات پایشی سیستم بر مدار لئو به ایستگاههای زمینی است.
تصاویر دریافتی از ماهواره دارای کاربردهای عملیاتی در زمینههای جو و علوم هواشناسی، منابع، بلایای طبیعی مانند پیش بینی شرایط آب و هوا، میزان دما و رطوبت، برآورد میزان جنگلها، شناسایی آتش سوزی جنگلها، خشکسالی، زلزله، سیل و نیز تعیین خطوط ساحلی است.
پرتاب این ماهواره که توسط محققان دانشگاه علم و صنعت ایران طراحی و ساخته شده با استفاده از ماهوارهبر «سفیر نوید» از کلاس ماهوارهبر سفیر B1 انجام شده که در سازمان هوافضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح توسعه یافته است.
بهینه کردن سیستم و زیرسیستمهای طراحی و ساخت ماهوارهبر سفیر، ایجاد زیرساختهای مناسب و کسب توانمندی جهت طراحی و ساخت ماهوارهبرها، ورود به بازار جهانی خدمات فضایی به واسطه پرتاب ماهوارهها، استفاده حداکثری از توانمندیهای داخلی در توسعه علوم و فناوریهای فضایی از دستاوردهای پروژه ماهوارهبر «سفیر نوید» اعلام شده است.
- ۹۰/۱۱/۱۵