روز جهانی ارتباطات ویژه ایران
علی شمیرانی - طالع ما ایرانیها عجیب است. با این که سالهاست در جنگ با هیچ کشوری نیستیم ، سالانه بیش از بسیاری از کشورهای در حال جنگ دنیا، کشته میدهیم! این هم از آن سوژههای وطنی است که در هیچ کجای دنیا نمونه آن را نمیتوان یافت.
از سال 79 تا پایان سال 88 دقیقاً 235 هزار و 50 نفر از جمعیت ایران بر اثر تصادفات رانندگی کشته شدهاند و در این مدت 2 میلیون و 221 هزار و 810 نفر نیز براثر تصادفات رانندگی مصدوم شدهاند. البته فراموش نمیکنیم که در مدت مذکور 986 نفر هم بر اثر سوانح هوایی کشته شدهاند. این را هم بدانید که به پول زمانی دور یعنی دو سال قبل! روزانه 20 میلیارد تومان هزینه ناشی از تصادفات رانندگی در کشور بوده است. این عدد را ضرب در 365 روز سال کنید البته به نرخ سال 88 بعد هم عدد به دست آمده را ضرب در 3 کنید تا حساب دقیق این خسارات نجومی به قیمت روز به دست آید.
ما رتبه اول مرگ و میر بر اثر تصادفات رانندگی در دنیا را داریم و از هر 100 نفر که در کل دنیا بر اثر تصادف میمیرند دو نفر ایرانی هستند.امسال اما نام ایران در روز جهانی ارتباطات و جامعه اطلاعات که در 27 اردیبهشت ماه برگزار میشود در تمام دنیا طنین انداز میشود. از این جهت که شعار امسال روز جهانی مخابرات و جامعه اطلاعات، "فناوریهای اطلاعات و ارتباطات و افزایش ایمنی جادهها" است و در تمام گزارشهای ارایه شده در جلساتی که در دنیا به مناسبت این روز برگزار خواهد شد نام ایران به عنوان یکی از شاخصها برده میشود.
البته بد نیست این را هم بدانید که نام ایران از این بابت تا سال 2020 بر سر زبانها خواهد بود. چراکه مجمع عمومی سازمان ملل متحد طی قطعنامهای دهه2011 -2020 را به عنوان "دهه اقدام برای ایمنی جادهها" نامگذاری کرد.
لذا موضوع امنیت رانندگان به دغدغه یک دههای برای دنیا تبدیل شده که شاید ما بتوانیم بیشترین بهره و حمایت را این بابت ببریم. از شانس خوب ما ایرانیها روز جهانی ارتباطات با این موضوع حیاتی همزمان شده با انتصاب یک وزیر تازهکار در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و از آن مهمتر شور و هیجان انتخابات ریاست جمهوری.پس میتوان از هم اکنون اطمینان داشت که حتی نسیمی هم از روز جهانی مخابرات و جامعه اطلاعاتی با آن شعار ویژهاش برای ایران، در این جامعه متلاطم نخواهد وزید. روز جهانی مخابرات میآید و میرود، انتخابات ریاست جمهوری هم تمام میشود و ما ایرانیها میمانیم و سالی 20 تا 25 هزار کشته در تصادفات. افسوس!
منبع : فناوران اطلاعات
- ۹۲/۰۲/۲۳