رگولاتوری باید از وزارت ارتباطات جدا شود
رییس شورای رقابت گفت: برای بخشهایی که بیشترین انحصار را در خود جای داده بودند، رگولاتوریها یا همان تنظیمکنندههای بخشی را ایجاد خواهیم کرد تا بر انحصارهای بهوجودآمده در کشور غلبه کرده و شرایط رقابت را فراهم کنیم. بخشهایی همچون آب، برق، نفت، گاز، شبکههای مخابراتی و ریلی.
اقتصاد آنلاین- رضا شیوا افزود: یافتن رقیب برای شکستن انحصار در برخی بخشها سخت است، بهطور مثال بخش خط آهن یا کابلهای مسی شبکه مخابراتی دارای انحصار طبیعی است. همچنین بخشهایی مانند آب، گاز و برق در انحصار طبیعی هستند اما باید رگلاتوریهایی نظارت عالیه بر انحصارهای طبیعی داشته باشند که قانونگذار این وظیفه را بر عهده شورای رقابت قرار داده است.
وی ادامه داد: بر این اساس، شورای رقابت طرحی را در این زمینه برای ارایه به هیات وزیران آماده کرده تا برای بخشهای برق، نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع وابسته، این رگلاتوریها تشکیل شود. همچنین قرار است تا پایان سال جاری برای بخشهای آب، گاز، خط آهن، تلفن (شبکه مخابراتی) نیز رگلاتوری تعیین و تصویب شود.
شیوا با بیان اینکه برخی بخشها مثل برق و مخابرات رگلاتوری دارند، گفت: اما این رگلاتوریها در وزارتخانهها هستند و باید مستقل شوند و نباید وابسته به قوهای باشند.
رییس شورای رقابت گفت: در بخش کابلهای مسی شبکه مخابرات، شورای رقابت دستورالعملی را تنظیم و به مخابرات ارسال کرد. اخیرا نیز نامهای به وزیر مربوطه نوشته و معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نامهای به شورا ارسال کرده مبنی بر اینکه براساس همان دستورالعمل، قیمتها تدوین شده است.
وی ادامه داد: مشخص نیست مبلغ ۵۰ هزار تومان قبلی و ۲۰۰ هزار تومان فعلی که بهعنوان ودیعه تلفن ثابت اخذ میشود، چه وضعیتی دارد. رقم ۲۰۰ هزار تومان در دستورالعمل قبلی وجود ندارد و این پولها که افراد در گذشته پرداخت کردهاند و رقم هنگفتی است، مشخص نیست چه وضعیتی دارد.