زیان ۱۱۰ میلیارد دلاری نبود تراشه کامپیوتری به خودروسازان
شرکت مشاور الیکس پارتنرز هشدار داد کمبود تراشه کامپیوتری در جهان در سال جاری میلادی، بیش از ۱۱۰ میلیارد دلار از درآمد خودروسازان خواهد کاست.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از راشاتودی، شرکت مشاور الیکس پارتنرز هشدار داد کمبود تراشه کامپیوتری در جهان در سال ۲۰۲۱ بیش از ۱۱۰ میلیارد دلار از درآمدهای خودروسازان خواهد کاست.
این شرکت مشاور نیویورکی پیش از این در ماه ژانویه تخمین زده بود به این علت از درآمد خودروسازان ۶۰.۶ میلیارد دلار کاسته خواهد شد و حالا در چشمانداز جدید این رقم به شدت افزایش یافته است.
الیکس پارتنرز که قبلاً پیشبینی کرده بود ۲.۲ میلیون دستگاه از تولید جهانی کاسته خواهد شد، حالا در گزارش جدید تخمین میزند تولید خودروی جهان ۳.۹ میلیون دستگاه افت کند.
در هفته گذشته خودروسازان مهم جهان هشدارهای متعددی در این مورد صادر کردند. فورد و جنرالموتورز اعلام کردند کمبود تراشه کامپیوتری امسال میلیاردها دلار از درآمد آنها را از بین خواهد برد. فورد و جنرالموتورز به ترتیب ۲.۵ میلیارد دلار و ۱.۵ میلیارد دلار از چشمانداز درآمد خود در سال ۲۰۲۱ کاستند.
به گزارش خبرنگار مهر، علیرغم افزایش نسبی تولید تراشه (تولید در ماه ژانویه نسبت به سال قبل ۱۳ درصد جهش کرد) اما دلایل متعددی منجر به افزایش تقاضا و ایجاد کمبود در این بازار شده است.
یکی از علل افزایش تقاضا، روی آوردن بسیاری از خودروسازان به استفاده از تراشه در خودروهای هوشمند و الکتریکی است؛ علاوه بر این پاندمی کرونا و در خانه ماندن افراد باعث شده تقاضا برای خرید لپ تاپ و رایانه به شدت افزایش یابد؛ ضمن اینکه استفاده از رایانه برای گیمینگ و ارزهای دیجیتال نیز رو به گسترش است.
علاوه بر اینها، تحریمهای آمریکا بر ضد چین برخی شرکتهای چینی را ناچار کرده به خرید و ذخیرهسازی گسترده تراشه کامپیوتری روی آورند.
این کمبود نه فقط خودروسازان بلکه حتی تولیدکنندگان لوازم الکترونیکی را هم دچار مشکل جدی کرده است؛ به طوری که تولیدکنندههای بزرگی مثل اپل، سامسونگ و شیائومی برای تولید انبوه محصولات جدیدشان چند ماهی است در انتظار تأمین تراشه معطل مانده اند.
- ۰۰/۰۲/۲۶