ساعاتی که در دنیای مجازی می گذرانیم
استیون ماسیل* - گزارش مرکز مطالعاتی USC Annenberg Center برای موضوع «آینده دیجیتالی» نشان می دهد که از سال 2000 به بعد میزان ساعت های حضور مردم در اینترنت رو به افزایش است و از 9/4 ساعت به مرز 23/6 ساعت در هفته رسیده است. یعنی تقریبا هر هفته یک روز کامل در اینترنت هستیم. میزان آنلاین بودن مردم در خانه نیز از سال 2000 تا کنون 400 برابر شده است. یعنی از 3/3 ساعت به مرز 17/6ساعت در هفته رسیده است. این آمارها براساس مطالعه روی زندگی یک هفته بیش از دو هزار داوطلب در سراسر ایالات متحده به دست آمده است.
اینترنت روی رفتار و سبک زندگی ما هم تاثیر گذاشته است؛ بدون اینکه بخواهیم مثال هایی بیاوریم که برای همه ما محسوس و قابل تصور است. با کمی آینده نگری می توان متوجه تهدیدات یا ترس هایی شد که در انتظارمان است.
حدود دو ماه پیش؛ قانون «بی طرفی شبکه» لغو شد و شرکت های ارایه دهنده اینترنت مجوز یافتند که در نحوه ارایه خدمات و سرویس ها عدالت را رعایت نکنند. حالا تصور کنید ما روزی چندین ساعت و هفته ای یک روز از اینترنتی استفاده می کنیم که دیگران درباره اش تصمیم می گیرند. اینترنت به ابزاری بزرگ و موثر برای مدیریت و کنترل جوامع بشری تبدیل شده است و این سوال را در ذهن ایجاد می کند که یک دهه یا دو دهه بعد چگونه خواهد بود؟
موسسه USC Annenberg Center می گوید اکنون اینترنت در زندگی مردم از تلفن و فناوری های مشابه آن نقش پررنگ تری دارد. به همین دلیل است که باید همانند فناوری های دیگر تنظیم شود. یعنی همه مردم به اندازه مساوی به منابع اینترنت دسترسی داشته باشند. گزارش موسسه USC Annenberg Center حقایق دیگری را هم نشان می دهد که البته باز برای همه ما ملموس است. مثلا اینترنت تاثیر زیادی روی اخبارخوانی ما داشته است. منابع دریافت اخبار مردم تغییر پیدا کرده است.
نسبت خواندن اخبار برای همه سنین مردم از روی منابع چابی به آنلاین در سال 2001 برابر 85 به 15 بوده است که در سال 2016 به 51 به 49 تغییر پیدا کرده است.
شبکه های اجتماعی نیز بسیاری از روابط اجتماعی را تحت تاثیر قرار دادند. نزدیک به 62 درصد افراد حاضر در این گزارش گفتند اینترنت برای حفظ روابط اجتماعی شان «مهم» یا «بسیار مهم» است.
*دبیر شیفت شب CNet(فناوران اطلاعات)
- ۹۶/۱۱/۱۰