سامانه سیدا و چند پرسش از آموزش و پرورش
مزبان حبیبی - آموزش و پرورش در هرچیزی ضعف دارد به جز معرفی سامانههای بیمصرف و دستوپا گیر که هیچ مشکلی را برطرف نمیکنند و چه بسا خود، مشکلی در فرآیند آموزش هستند.
سامانه سیدا، سامانه یکپارچه دانشآموزی، که بسیاری از متولیان آموزش و پرورش، حتی از وجود آن بیخبرند و معلوم نیست چه مرجعی آن را طراحی کرده و پیشنهاد آن با چه توجیهی مصوب شدهاست، از این دسته سامانههای تکراری است که اکنون چندین سامانه مشابه آن در آموزش و پرورش وجود دارد.
ادارات به نمایندگی از وزارت، بدون در نظر داشتن مشکلات کرونایی معلمان، برای هر معلم یک حساب کاربری در این سامانه ناشناس تعریف کرده و تمام مسئولیت اجرای آن را به عهده معلمان گذاشتهاند.
سوالاتی در این باره مطرح است که همانند سایر سوالات معلمان، انتظار پاسخ از طرف وزارت، ادارات کل و ادارات نیست چون اصولاً آنها خود را موظف به پاسخ گویی نمیدانند.
سوال اول:
قبل از اجرای هر سامانهای، مگر نیاز به آموزش و مهیا نمودن شرایط اجرای آن نیست؟
چه کسانی برای انجام امور مربوط به این سامانه، آموزش دیدهاند؟
سوال دوم:
در کدام بخش از شرح وظایف معلم، ثبت نمرات در سامانههای متعدد پیشبینی و ذکر شده است؟ کاملا واضح است که در شرح وظایف معلم، ثبت نمرات به صورت کتبی، پیشبینی شده است.
سوال سوم:
*در هیچ یک از بخشنامههای ۱۶۲۰۷۹ مورخه ۲۷ دی و ۴۶۰/۴۵۱ مورخ ۲۴ دی، هزینههای مترتب بر اجرای این بخشنامه مشخص نشده است، هزینههای اجرای این بخشنامه بر عهده کیست؟
هزینههایی مانند:
۱. هزینه اینترنت معلم:
درست است که اینترنت بسیار کمی برای این کار لازم است اما همین هزینه باید از طرف وزارت تامین و پرداخت شود.
۲. حقالزحمه زمان مورد نیاز برای ثبت نمرات:
برای ثبت نمرات هر کلاس حداقل دو ساعت زمان لازم است و با توجه به ثبت چندین لیست، تغییرات و ویرایش نمرات، شدیداً زمان بر است و وزارت موظف است تا هزینههای مربوط به پرداخت حقالزحمه انجام این کار را تامین کند.
۳. هزینه احتمالی سوختن وسایل الکترونیکی مورد نیاز معلم:
هر وسیله الکترونیکی، طول عمر کاملا مشخصی دارد و این روزها معلمان بسیاری به دلیل استفاده بیش از حد از گوشیها، لپ تاپ ها و کامپیوترهای شخصی برای تدریس مجازی و آنلاین، هزینه های تعمیر و خرید بسیاری را متحمل شدهاند. این هزینهها باید تحت یک سازوکار مشخص، پرداخت شود.
اینها و مانند اینها، فقط بخش کوچکی از مشکلات عدیدهای است که معلمان با آن دست بهگریبانند و شوربختانه وزارت آموزش و پرورش هیچ راهکاری برای جبران خسارت معلمان ندارد. (منبع:صدای معلم)