سرگردانی گردشگران ایرانی در فضای مجازی
نغمه عقیلی - فناوری اطلاعات میتواند در جذب مسافران و گردشگران داخلی و خارجی کمک کند، اما این مهم را سازمانها بهطور کامل کمتر مورد توجه قرار دادهاند.
بازهم نوروز دیگری در راه است، جشنوارهای از سفرها که هر خانوادهای را راهی دیاری میسازد. این روزها بسیاری، گرد و غبار چمدانها را که بالای کمدها گذاشتهاند گرفتهاند تا تعطیلاتی دیگر را به سفر بروند، اما این که مقصدشان چگونه جایی است یا این که در این مسیر دور در کدام منزلگاه اقامت کنند،از سوالاتی است که ممکن است با آن روبهرو باشند و هنوز به دنبال جواب آن هستند. انتخاب وسیله نقلیه، شهر مقصد، مسیر رسیدن، محل اقامت، شناسایی جاذبهها، هزینهها، امکانات، امنیت و موارد بسیار دیگر دغدغههایی است که مسافران در این ایام با آن مواجهاند.
اطلاعرسانی و معرفی امکانات و جاذبههای تفریحی و گردشگری هر استان در فضای مجازی میتواند در جذب گردشگران مؤثر باشد و سفری راحتتر و با کیفیت بهتر را برای آنها فراهم سازد، چه این که یافتن نقشه شهرها، مسیرهای جدید، نماندن در ترافیک و شلوغیهای ایام تعطیل، اطلاع از وضعیت هوا، قیمت هتلها، بلیت وسایل نقلیه، اطلاعات چند رسانهای سفر را برای مسافران کوتاهتر کرده، شادابی ونشاط را با هزینه کمتر برای آنها فراهم میآورد. در حال حاضر بهطور نمونه در گلستان تمام سازمانهای اداری که باید مجرای اطلاعرسانی صحیح، معتبر و به روز باشند، روی فضای مجازی پایگاههای اینترنتی خود را دارند که در راستای دولت الکترونیک مجرای اطلاعرسانی به آحاد مردم است،اما بررسی این پایگاهها ازجنبه اطلاعرسانی به مسافران حاکی از کمبود اطلاعات و به روز نبودن برای راهنمایی مسافران است، بسیاری از این پایگاهها نیمه فعال بوده، بارها نشانی خود را عوض کرده و جویندگان اطلاعات را سرگردان میکند.
صمد شریفی مدیرکل فناوری اطلاعات استانداری گلستان در خصوص وظیفه ادارات استان در راه اندازی پایگاههای اطلاعرسانی خود توضیح داد: وزارت کشور، برای پایگاههای مجازی فرمانداریها مواردی مشخص کرده که موظفند این جزئیات شامل شماره تلفنها، اسامی مدیران، معرفی شهرستان و موارد دیگر را در سایتهای خود بیاورند، اما جزئیات دقیقتر مربوط به گردشگری، بیشتر مربوط به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری یا شهرداریها میشود که باید در این زمینه عمل کنند، این که بعضی از پایگاهها چرا به روز نیستند، به نداشتن کارشناس و چارت سازمانی قدیمی نیز بر میگردد. بهطور نمونه برای یک سازمان ممکن است 10 نفر بایگان تعریف شده باشد، اما پست شغلی با عنوان کارشناس رایانه در فرمانداریها و بخشداریها نداریم، البته به تدریج در تدارک برطرف کردن این وضعیت هستیم و با استخدامهای جدیدی که جزو درخواستهای ما نیز هست، کارشناسانی در رابطه با فناوری اطلاعات استخدام خواهند شد تا این بخش بازنگری و تقویت شود.
محمد احمدی معاون اداره کل ارتباطات وفناوری اطلاعات گلستان نیز در خصوص بهرهگیری از اطلاعات روی فضای اینترنت افزود: اطلاعات بسیاری را میتوان از پایگاههای اینترنتی مختلف پیدا کرد، ولی بسیاری از آنها ناقص و اشتباه بوده یا به روز نیستند. برخی مواقع نشانیها و شماره تلفنها تغییر یافته اما تصحیح نشده درحالی که باید پایگاههای اینترنتی سازمانهای دولتی اطلاعات کامل و مرجعی داشته باشند. در حال حاضر اطلاعات مربوط به شهرهای ما پراکنده است، اما در طرح شهر الکترونیک قرار است همه اطلاعات صحیح جمعآوری شود. اطلاعات رستورانها، هتلها، مشاغل، امکانات، تاریخ و فرهنگ از جمله مواردی است که در شهر الکترونیک جمعآوری میشود تا به عنوان مرجعی کامل به کار گرفته شود.
به گزارش روزنامه ایران در ادامه علی اکبر صفدری شادلو مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات گلستان در مورد شهرالکترونیک گرگان که در سال 88 با پوشش رسانهای گستردهای آغاز به کار کرد،اما هنوز به نتیجهای نرسیده اظهار داشت: با راهاندازی اداره کل فناوری اطلاعات گلستان در سال 91 به کمک دانشجویان استان در حال جمعآوری همه اطلاعات مورد نیاز برای شهر گرگان هستیم. بهزودی در نخستین قدمها اطلاعات دقیق و به روز از نیازمندیهای شهر برروی پایگاه شهر الکترونیک عرضه میشود تا شهروندان گرگانی یا افرادی که اطلاعاتی از این شهر میخواهند، بهطور کامل به دست آورند. با راه اندازی شهر الکترونیک در دیگر شهرهای استان هر نوع اطلاعاتی که نیاز است در دسترس آسان و سریع قرار خواهد گرفت که به اشتغالزایی، کاهش هزینهها و گردشگری نیز کمک خواهد شد.
وی تصریح کرد: افزایش سرعت اینترنت و پهنای باند از جمله وظایفی است که این اداره کل به عهده دارد ولی بخش زیادی از ضعف اطلاعرسانی به خود سازمانها مربوط میشود که باید برنامه مشخصی برای رفع آن طراحی کنند.
- ۹۲/۰۱/۰۳