سیاست سکوت سامسونگ
محمد مهدوی – ظاهراً نمایندگی برخی شرکتهای خارجی مقیم ایران تنها در زمان معرفی محصولات و خدمات خود کراوات زده در یکی از هتلهای تهران خبرنگاران را دعوت کرده و با آب و تاب به اجرای مراسم و پاسخگویی میپردازند.
اما زمانیکه مسالهای و مشکلی برای کاربران ایرانی پیش میآید، گویی اصلا در ایران حضور ندارند چیزی هم نه میبینند و نه میشنوند. پیش از این در مورد نوکیا شاهد چنین رویکردی بودیم که ورود ایرانیها به سایت دریافت خدمات این شرکت را به بهانه تحریمها مسدود کرده بود و از رسانهها و افکار عمومی گریزان بودند. هر چند نمایندگی نوکیا در ایران سعی کرد با ایجاد یک سایت داخلی برخی از خدمات نرمافزاری این شرکت را در ایران شبیهسازی کرده و به نوعی تحریمها را دور بزنند! اما به هر حال این رویکرد دوگانه که روی پول ایرانیها حساب کنی و همزمان تحریمشان کنی، به هر تقدیر مردم را ناراحت کرد.
امروز اما نوبت سامسونگ شده است، شرکتی که سهم اول بازار موبایل ایران و البته سهم بالای بازار لوازم خانگی کشورمان را در دست دارد. ایران کشوری بسیار استراتژیک برای سامسونگ محسوب میشود و از این رو دل کندن از آن کاری بسیار سخت است.
اگرچه سامسونگ با برگزاری جشنوارههای فرهنگی سعی در نزدیکی بیشتر به کاربران ایرانی دارد، اما تحریم مردم آن و انتشار خبرش در دنیا آنهم در سطح رسانههای تراز اول دنیا اندکی عجیب بوده و جور در نمیآید. چطور میشود به مردم دیاری اظهار ارادت کنی و در دنیا خبر از تحریمشان بدهی.
سال گذشته نیز در جریان ساخت یک تبلیغ از سوی نمایندگی این شرکت در خاک رژیم اشغالگر قدس به ایرانیها توهین شده بود که در نهایت عذرخواهی سامسونگ را در پی داشت.
به هر حال پیش از این نیز سامسونگ با تنشهایی برای کار در بازار ایران مواجه بود و حتی تا مقطعی تهدید هم شد که با یک دستور از بازار ایران اخراج خواهد شد که ظاهراً آن موضوع در پس پرده حل و فصل شد.
هماکنون که سامسونگ سیاست سکوت را در پیش گرفته لذا باید منتظر ماند و دید اینبار هم با یک عذرخواهی موضوع حل میشود یا آنکه این شرکت کرهای بدون واکنشی از سوی کاربران ایرانی همچنان به کار خود ادامه خواهد داد.
منبع : موبنا
- ۹۲/۰۲/۱۵