ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

سیاست‌های فیلترینگ تعدیل می‌شود

| شنبه, ۱۳ بهمن ۱۴۰۳، ۰۳:۳۳ ب.ظ | ۰ نظر

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: سیاست‌های فیلترینگ ممکن است تغییر کند. برنامه دولت چهاردهم این است که این سیاست‌ها تغییر کند یا حداقل تعدیل شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، بهزاد اکبری در نشست خبری که امروز در ساختمان ارتباطات زیرساخت برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره توسعه مراکز داده‌ای در پنج منطقه کشور گفت: ما برای پنج منطقه توسعه مراکز داده را در وزارت ارتباطات طراحی کردیم که در این مناطق تسهیلات و امکاناتی را برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای شکل گیری مراکز داده بزرگ ابری فراهم خواهیم کرد و در نظر داریم که این پنج منطقه به قطب داده تبدیل شوند. منظور از قطب، فقط یک نقطه نیست و وقتی می‌گوئیم قطب تهران، یعنی شامل شهر تهران و بومهن و استان البرز هم می‌شود.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت ادامه داد: همچنین قطب مشهد را داریم که داخل خود شهر مشهد تعدادی دیتا سنتر در آنجا وجود دارد و همین الان شرکت‌ها می‌توانند در آنجا بروند و زمین دریافت و مراکز داده ایجاد کنند. در اصفهان هم همین کار را آغاز کرده‌ایم. آذربایجان شرقی و غربی هم یکی دیگر از قطب‌های مدنظر ما است.

وی همچنین از تبدیل چابهار به یکی دیگر از قطب‌های مرکز داده کشور خبر داد و گفت: برای رسیدن به بازارهای جنوب شرق ایران، بحث چابهار هم اخیراً در دستور کار قرار گرفته است و آنجا هم پتانسیل ویژه‌ای برای توسعه مراکز داده، به خصوص برای مراکز داده بین‌المللی دارد.

اکبری ضمن بیان این مطلب که در حال حاضر چندین هزار رک دیتا سنتر در منطقه ویژه پیام در حال ساخت است و به زودی آماده بهره‌برداری می‌شود، تصریح کرد: همچنین نزدیک به هزار رک دیتا سنتر در بومهن آماده بهره‌برداری است که در حال حاضر توسط شرکت‌های مختلفی از جمله شرکت‌های بخش خصوصی و شرکت ارتباطات زیرساخت سرمایه‌گذاری شده و ما تشویق می‌کنیم که در این مناطقی که امکانات وجود دارد و برق مطمئن و ارتباطات مطمئن داریم، شرکت‌ها سرمایه‌گذاری کنند.

معاون وزیر ارتباطات در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با وجود فیلترینگ و حملات سایبری به ایران، برگزاری رویدادهایی مانند ایران کریدور چقدر می‌تواند تسهیل کننده باشد؟ گفت: بحث‌های فیلترینگ موضوعاتی سیاستی هستند که خارج از اختیارات شرکت ارتباطات زیرساخت است. این شرکت، تأمین‌کننده ارتباطات بین‌المللی و داخلی کشور است و شبکه‌ای بسیار قوی و یکی از بهترین شبکه‌ها نه تنها در منطقه بلکه در دنیا دارد.

این مقام مسئول تصریح کرد: وجود یک شبکه ارتباطی مناسب و شبکه انتقال نوری می‌تواند به کسب سهم از بازار ارتباطات جهانی کمک کند و این در حالی است که سیاست‌های فیلترینگ نیز ممکن است تغییر کند. برنامه دولت چهاردهم این است که این سیاست‌ها تغییر کند یا حداقل تعدیل شوند.

معاون وزیر ارتباطات همچنین به ضرورت رشد اکوسیستم دیجیتال کشور اشاره کرد و گفت: ما باید به بازاری فراتر از ۸۰ میلیون نفر فکر کنیم تا بتوانیم یک سیستم دیجیتال پویا و پیشرفته داشته باشیم. در همین رابطه شرکت ارتباطات زیرساخت در تلاش است بستر لازم را برای حضور اکوسیستم دیجیتال ایران در بازارهای بین‌المللی فراهم کند.

اکبری در پاسخ به سوالی درباره چرایی ضرورت گسترش فیبر نوری با وجود اینترنت ماهواره‌ای، اظهار داشت: اینترنت ماهواره‌ای هدف‌گذاری متفاوتی دارد. حرکت به سمت عصر گیگابیت و فراتر از ۵G نیازمند زیرساخت‌های فیبر نوری است. ارتباطات ماهواره‌ای نمی‌تواند برای همه موارد مورد استفاده قرار گیرد و برای برخی از کاربردها به‌ویژه موارد اولترا برادبند، بسیار گران‌قیمت خواهد بود.

معاون وزیر ارتباطات در ادامه تأکید کرد که توسعه زیرساخت‌های فیبر نوری همچنان برای عصر تحول دیجیتال و هوش مصنوعی ضروری است و این زیرساخت‌ها باید به‌طور مستمر گسترش یابند.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت از برگزاری رویداد «ایران کریدور» با حضور اپراتورهای منطقه برای معرفی ظرفیت‌ ایران برای اتصال اکوسیستم دیجیتال منطقه خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، بهزاد اکبری در نشست خبری که امروز در ساختمان ارتباطات زیرساخت برگزار شد، از برنامه‌ریزی برای برگزاری یک رویداد یک‌روزه به نام «ایران کریدور» در تاریخ سوم فوریه (۱۵ بهمن) خبر داد و گفت: این رویداد یک روز قبل از کنفرانس کپسیتی در دبی برگزار می‌شود که مهم‌ترین کنفرانس حوزه تلکام است و شامل حضور اپراتورهای بزرگ منطقه، دنیا و همچنین سرویس‌دهندگان اینترنتی خواهد بود.

اکبری ضمن بیان این مطلب که تاکنون استقبال خیلی خوبی از این رویداد صورت گرفته است و تقریباً تمام اپراتورهای منطقه در آن ثبت‌نام کرده‌اند، گفت: تاکنون بیش از ۱۳۴۰ نفر برای حضور در این رویداد ثبت‌نام کرده‌اند.

وی هدف این رویداد را معرفی ظرفیت‌های ایران برای تقویت و اتصال اکوسیستم دیجیتال منطقه عنوان کرد و افزود: در این رویداد ما می‌خواهیم اعلام کنیم که آمادگی ایفای نقش خود در عصر دیجیتال را داریم و می‌توانیم از پتانسیل‌های موجود در ایران و زیرساخت‌های موجود در کشور برای اتصال اکوسیستم منطقه به یکدیگر استفاده کنیم. ایران آلترناتیو و جایگزین مناسبی برای عبور مسیرهای ارتباطی مطمئن برای شرق و غرب جهان است.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در پاسخ به سوای درباره انعقاد تفاهم‌نامه یا قرارداد در راستای استفاده از ظرفیت ایران در رویداد ایران کریدور، توضیح داد و گفت: در حاشیه این رویداد و همچنین رویداد کپسیتی، یک سری توافق‌هایی با برخی کشورها قطعاً انجام خواهد شد که احتمالاً طی ماه‌های آتی تبدیل به قرارداد خواهد شد.

وی افزود: یکی از موضوعات این تفاهم‌نامه‌ها استفاده از ظرفیت ترانزیت داده ایران است و در حال حاضر هم تقاضاهایی برای ترانزیت از ایران وجود دارد. بنابراین در این دو رویداد با شرکای خود مذاکره خواهیم کرد و احتمالاً قراردادهایی را برای ترانزیت داده از ایران خواهیم داشت.

اکبری بیان کرد: تقریباً می‌توانم بگویم همه کشورهای منطقه برای رویداد ایران کریدور حاضر هستند.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت ادامه داد: همچنین ایران سال‌های بسیاری در مسیر جاده ابریشم بوده و می‌خواهیم اعلام کنیم که می توان از ظرفیت ایران برای اتصال اکوسیستم دیجیتال استفاده کرد.

معاون وزیر ارتباطات در ادامه به سرعت تحول دیجیتال و حرکت به سمت عصر هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: این موضوع بسیار کلیدی است که در منطقه همکاری‌های بین‌منطقه‌ای تقویت و از پتانسیل‌های خاص هر کدام از آنها برای تقویت اکوسیستم دیجیتال منطقه استفاده شود.

اکبری به ویژگی‌های جغرافیایی و ژئوپلیتیکی ایران اشاره کرد و گفت: ایران کشوری است که محل اتصال سه قاره است و کریدورهای متعددی از ایران عبور می‌کند و علاوه بر آن ما زیرساخت‌های شبکه فیبر نوری گسترده‌ای در کل کشور، با پوشش تمامی مرزها داریم.

وی تأکید کرد: شبکه فیبر نوری و شبکه انتقال نوری که شرکت ارتباطات زیرساخت دارد در منطقه بی‌نظیر است و شبکه‌ای با این افزونگی و پوشش در کمتر کشوری در منطقه دیده می‌شود که این یک پتانسیل ویژه‌ای است که بتوانیم از این زیرساخت‌ها برای اتصال تمامی کشورهای منطقه استفاده کنیم.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به اینکه ایران شاید بزرگ‌ترین کشوری است که بیشترین کشورهای همسایه را برای اتصال یکدیگر دارد، خاطرنشان کرد: ما ۱۵ تا کشور همسایه داریم که می‌توانیم از این پتانسیل برای اتصال آنها به یکدیگر و حتی فراتر از آنها برای ترانزیت ترافیک داده در منطقه و حتی بین آسیا و اروپا استفاده کنیم.

اکبری با بیان اینکه ترانزیت ترافیک شبکه از جمله موضوعاتی مهم در رویداد ایران کریدور است، تصریح کرد: استفاده از موقعیت ایران برای زیرساخت پردازشی از جمله توسعه فناوری هایی مانند نسل پنجم اینترنت مهم است.

معاون وزیر ارتباطات در خصوص ظرفیت ایران برای هاب منطقه‌ای توضیح داد و گفت: در حال حاضر بیش از ۲ ترابایت پرسکنت اینترنت از ایران عبور می‌کند و از آنجایی که تحریم‌ها شامل ارتباطات نمی‌شود، توانسته‌ایم از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">