ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

شاید تا سال 2030 فراانسان شویم

| شنبه, ۱۸ مهر ۱۳۹۴، ۰۱:۱۸ ب.ظ | ۰ نظر
همین چند روز پیش بود که ری کورزویل، نظریه‌پرداز و نویسنده کتاب‌های آینده گرایانه فناوری دهه 2030 را برای انسان‌ها پیش بینی و به تصویر کشید. در یکی از این مباحث، کورزویل ادعا کرد که انسان‌ها تا 15 سال آینده ایمپلنت‌هایی را در مغز خود خواهند کاشت که آنها را برای به یادآوری خاطرات و یادگیری مهارت‌های بیشتر کمک خواهد کرد. حال خبرهایی به دست رسیده که نشان می‌دهد این پیش بینی‌ها چندان هم دور از ذهن نیست و به گونه ای اثبات می‌کند که تا دهه 2030 می‌توان انسان‌هایی را متصور شد که مغزهایشان فراتر از یک انسان معمولی کار می‌کند.
هافینگتون پست- دارپا، آزمایشگاه فوق سری فناوری پنتاگون در حال کار و مطالعه روی ایمپلنت مغزی است که می‌تواند به سربازان کمک کند که فراتر از روند طبیعی، مهارت‌های لازم را یاد بگیرند. محققان دارپا براساس طرح RAM Replay که این ماه به مرحله آزمایش می‌رسد، روی فرآیندهایی که مغز در حین یادگیری یک مهارت فیزیکی یا ذهنی انجام می‌دهد، مطالعه خواهند کرد. آنها روی رابط‌های نورولوژیکی (عصبی مغز) و فیزیکی و از سوی دیگر، سرنخ‌های محیطی و چرخه خواب و بیداری تا یادگیری بهتر مطالعه می‌کنند تا دریابند مغز چطور با یادگیری مهارت‌های جدید خود را تقویت و بازسازی می‌کند.
جاستین سانچز مدیر این پروژه می‌گوید: هر کدام از ما تا به حال برای به خاطر سپردن لیستی طولانی و یا معادلاتی پیچیده تلاش کرده‌ایم، اما موفق نشده‌ایم. امروز ما در حال کشف چگونگی استفاده از نوروتکنولوژی برای کاشت ایمپلنتی در مغز هستیم که بتواند این عملکردها را تسهیل کند. وی افزود: دارپا در تلاش است تا فناوری‌های عصبی یا نوروتکنولوژی‌هایی را توسعه دهد که به افراد کمک خواهند کرد نه تنها همه چیز را به خاطر بسپارند، بلکه مهارت‌های فیزیکی بیشتری را نیز یاد بگیرند.  این پروژه فقط برای این نیست که از سربازان معمولی، سربازانی سریع‌تر و هوشمندتر بسازد، بلکه دارپا از سیستم‌های مبتنی بر نوروتلکنولوژی خود استفاده می‌کند تا برنامه ای را تحت عنوان «درمان اضطراری» به نتیجه برساند. این برنامه در مورد تحقیق و بررسی این موضوع است که چطور فناوری‌های مشابه می‌توانند در درمان سربازانی که از PTSD رنج می‌برند، مورد استفاده قرار گیرند.  PTSD اختلال استرسی پس از ضایعه روانی یا اختلال تنش‌زای پس از رویداد یا استرس پس از سانحه، سندرمی است که پس از مشاهده، تجربه مستقیم یا شنیدن یک عامل استرس‌زا و آسیب‌زای شدید روی می‌دهد که می‌تواند به مرگ واقعی یا تهدید به مرگ یا وقوع یک سانحه جدی منجر شود. مطمئنا سربازان بیشتر از افراد معمولی در معرض عواملی قرار می‌گیرند که ایجاد تنش شدید در آنها می‌کند.  پروژه درمان اضطراری حدود یک سال پیش کلید خورده است و در این پروژه از فرآیندی که «تحریک عمیق مغز» نامیده می‌شود، استفاده می‌شود. در این فرآیند، تراشه‌های ریزی در مغز بیمار کاشته می‌شود.
زمانی که این تراشه مواردی را ثبت می‌کند که اشتباه است، با ارسال سیگنال‌های الکتریکی کوچک مناطق آسیب دیده را تحریک می‌کند تا به موقعیت سالم کاری خود بازگردند. همانطور که می‌دانید هر نوع دستکاری روی مغز بسیار خطرناک است، با این حال دکتر عماد اسکندر، محقق ارشد این پروژه با اعتماد به نفس زیادی اعلام کرده است که این پروژه هم روی نیروهای نظامی و هم غیرنظامی کاربرد خواهد داشت. 
به گزارش فناوران اسکندر می‌گوید: داده‌های به دست آمده از این پروژه بسیار امیدبخش بوده است، ما امیدواریم نه تنها موفق به بازگرداندن کیفیت زندگی به افراد نظامی و غیرنظامی که از این مشکلات رنج می‌برند بشویم، بلکه به طور چشمگیری در راه درمان اختلالات عصبی نیز موفق شویم.
  • ۹۴/۰۷/۱۸

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">