شبکه علمی کشور فردا در دسترس است
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: با اتصال 16 دانشگاه در تهران ، بهره برداری از شبکه علمی کشور فردا (یکشنبه) آغاز می شود.
'علی حکیم جوادی' روز شنبه در یک نشست خبری که در محل سازمان فناوری اطلاعات ایران برگزار شد ، افزود: براساس برنامه زمانبندی ، تا سه ماه دیگر تمام دانشگاه ها در تهران به شبکه علمی کشور متصل خواهد شد.
وی با بیان اینکه شبکه علمی کشور در واقع شبکه اینترانتی اتصال دانشگاه های کشوربه یکدیگر است و این شبکه با هدف افزایش پهنای باند دسترسی در دانشگاه ها طراحی شده است،افزود: 2 هزار و 300 دانشگاه در سطح کشور وجود دارد که به تدریج به شبکه علمی کشور متصل خواهند شد.
حکیم جوادی گفت: سرعت این شبکه یک گیگابیت بر ثانیه است که نسبت به نسل قدیم شبکه علمی (که 2 مگابیت برثانیه سرعت داشت) ، 500 برابر افزایش سرعت دارد و سرعت دانلود این شبکه نیز حدود 100 برابر افزایش می یابد که باعث کاهش ترافیک شبکه می شود.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: این شبکه بعد از راه اندازی تحویل سازمان علمی و صنعتی ایران می شود.
به گفته ی حکیم جوادی براساس ماده 46 برنامه پنجم توسعه ،وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است تا پایان برنامه پنجم ، زیر ساخت لازم برای شبکه علمی کشور را تامین کند تا مجموعه های دانشگاهی ، پژوهشی و حوزه های علمیه ، اطلاعات خود را از طریق این شبکه به اشتراک بگذارند .
وی افزود: شبکه علمی اولین شبکه ای است که در کشور بر اساس نسل ششم پروتکل اینترنت IPV6 راه اندازی می شود و امکان کار با نسل چهار را نیز دارد معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد مزایای شبکه علمی کشور گفت: با راه اندازی این شبکه، مراکز علمی و دانشگاهی کشور می توانند از منابع اطلاعاتی یکدیگر استفاده کنند، همچنین امکان برگزاری کلاس های مجازی نیز فراهم می شود.
به گفته ی وی دانشجویان با استفاده از این شبکه می توانند پروژه های دانشجویی را به اشتراک بگذارند و دانشگاه ها برای تامین منابع علمی خود موازی کاری نخواهند داشت.
وی افزود: طراحی شبکه توسط مهندسان ایرانی صورت گرفته و با استفاده از حداکثر توان بخش خصوصی در حال توسعه شبکه هستیم.
حکیم جوادی در مورد تاخیر بهره برداری از شبکه علمی کشور گفت: این شبکه با تاخیر بهره برداری می شود که علت آن خصوصی سازی شرکت مخابرات بود که باعث شد در اجرای پروژه فاصله بیفتد.
وی ضمن ابراز امیدواری نسبت به اینکه سرعت بهره برداری از پروژه ها افزایش یابد، افزود: تمام شبکه های الکترونیکی مانند شباب ، امور مالیاتی و گمرگی با همکاری مخابرات درحال اجرا است و شرکت مخابرات نیز آینده خود را در این مسیر می بیند ، چرا که در عصر جدید مکالمه جای خود را به فناوری اطلاعات داده است .
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین از اتصال 17 هزار مدرسه جدید به شبکه علمی مدارس خبر داد و گفت: سال گذشته 15 هزار مدرسه به شبکه علمی مدارس متصل شد و برنامه امسال 20 هزار مدرسه است، که فردا 17 هزار مدرسه متصل می شود و امیدواریم تا یک ماه باقی مانده از سال سه هزار مدرسه دیگر نیز به شبکه مدارس متصل شود .
به گفته ی حکیم جوادی بر اساس برنامه پنجساله پنجم توسعه کشور باید تا پایان سال 1390 ،35 هزار مدرسه ، تا پایان سال 1391 ، 70 هزار مدرسه با ظرفیت 2 مگابیت برثانیه به شبکه علمی مدارس متصل شوند.
وی با بیان اینکه 1600 مدرسه از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تبدیل به مدارش هوشمند شده است، افزود: مذاکرات اولیه با سازمان فنی حرفه ای کشور برای طراحی و اجرای شبکه علمی مهارت صورت گرفته و تفاهم نامه این شبکه نیز در حال آماده سازی است.
وی افزود: شبکه علمی و شبکه مدارس 2 جز مهم از شبکه ملی اطلاعات هستند و این شبکه ها باید از طریق شبکه ملی اطلاعات به هم متصل شوند.
- ۹۰/۱۱/۲۹