ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های ارتباطات و اتصال‌پذیری (اینترنت اشیاء) در نشست خبری امروز جزئیات برنامه‌ریزی معاونت علمی برای افزایش کیفیت و سرعت اینترنت توسط نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان را تشریح کرد.

به گزارش فارس، توسعه ارتباطات، فناوری اطلاعات و اینترنت اشیاء که امروزه تمامی ابعاد زندگی ما را تحت تأثیر خود قرار داده، مستلزم وجود زیرساخت‌ها و فناوری‌های مخصوص به خود است. توسعه فناوری‌های زیرساختی، آن هم به کمک علم بومی از انتظاراتی است که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با ستاد «توسعه فناوری‌های ارتباطات و اتصال‌پذیری» به دنبال برآورده کردن آن است.

امروز در یازدهمین روز از بهمن‌ماه 1402، معاونت علمی و فناوری میزبان جمعی از اهالی رسانه و خبرنگاران بود. محمد کرباسی، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های ارتباطات و اتصال‌پذیری با حضور در جمع خبرنگاران از فعالیت‌های این ستاد گفت.

 

ارتقای کیفیت اینترنت با توسعه زیرساخت شبکه اطلاعات در کشور

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های ارتباطات و اتصال‌پذیری در خصوص مأموریت‌های مهم ستاد در حوزه زیرساخت اینترنت گفت: از چندین ماه قبل، پیگیری همکاری در توسعه فناوری‌های مرتبط با فهرست بومی‌سازی شبکه ملی اطلاعات کلید خورد.در وزارت ارتباطات، سندیکای مخابرات و مجموعه‌های دیگر، برنامه‌ای که برای آینده بومی‌سازی ارتباطات دیده شده، در قالب یک فهرست منتشر شده است که اولویت‌های توسعه فناوری در ستاد مبتنی بر این فهرست است.

وی اضافه کرد: این فهرست دائما در حال پایش است و جلسات منظمی با شرکت‌های دانش‌بنیان نیز در این خصوص برگزار می‌کنیم و از شرکت‌ها دعوت می‌کنیم در حوزه‌هایی که از این فهرست مغفول مانده‌اند و سطح آمادگی فناوری (trl) پایین‌تری دارند فعالیت و مشارکت کنند.

کرباسی در خصوص جزئیات فهرست اولویت‌های فناوری در حوزه زیرساخت شبکه ملی اطلاعات گفت: این فهرست شامل فناوری‌های ارتباطات رادیویی، فناوری‌های مربوط به انتقال، هسته شبکه، امنیت، سرورهای داده و پردازش و موارد این چنینی است. محورهای مختلفی که برای توسعه ارتباطات در کشور نیاز است در این فهرست در نظر گرفته شده است. این سند به عنوان یکی از مراجع اولویت‌ها و فعالیت‌های ستاد توسعه فناوری‌های ارتباطات و اتصال‌پذیری است.

او تأکید کرد: ستاد بیشتر از طرح‌ها و اولویت‌هایی از فهرست حمایت می‌کند که توسعه فناوری در آن‌ها مغفول مانده و آمادگی فناوری کمتری دارند. برخی از موارد این فهرست که تولید انبوه دارند و توسعه آن‌ها به کمک شرکت‌های بزرگ به خوبی رخ داده است، مورد تمرکز ستاد نیست.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های ارتباطات و اتصال‌پذیری تصریح کرد: هدف‌گذاری ستاد برای آینده فناوری است‌ و با توجه به نیاز و ضرورت کشور، فناوری‌هایی که نیاز به بومی‌سازی داشته باشند و برای 3 یا 4 سال آینده مورد نیاز باشند را جزء اولویت‌ها و مأموریت‌های خود دارد. حوزه‌هایی که تأثیر مستقیمی بر جلوگیری از مهاجرت، خروج ارز یا مقابله با تحریم‌ها داشته باشد، محل نقش‌آفرینی این ستاد خواهد بود.

وی اظهار داشت: در خصوص افزایش سرعت و کیفیت اینترنت، راه‌حلی ما در وهله توسعه فناوری می‌بینیم، حرکت به سمت ارتباطات نسل 5 و 6 است. توسعه این نسل‌ها نیازمند توجیه‌پذیر شدن از نظر اقتصادی برای اپراتورهاست.

جزئیات برنامه‌ریزی برای افزایش کیفیت و سرعت اینترنت توسط نخبگان

در مورد شبکه ملی اطلاعات تصور غلطی در جامعه وجود دارد

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های ارتباطات و اتصال‌پذیری در تشریح ضرورت حرکت به سمت شبکه ملی اطلاعات یا اینترانت گفت: شبکه ملی اطلاعات، ایجاد یک زیرساخت است، با این هدف که اگر نیاز به داده داخلی داریم، از شبکه کشور خارج و سپس وارد نشود؛ در حالی که ممکن است تصورات غلطی درباره آن در جامعه شکل گرفته باشد.

او تأکید داشت: کوتاه کردن مسیر انتقال داده داخلی در نهایت می‌تواند موجب افزایش سرعت و کیفیت اینترنت شود و از خروج ارز نیز جلوگیری کند.

 

امنیت سایبری نیازمند تربیت نیروی متخصص است

کرباسی تشریح کرد: ۳ حوزه اصلی مأموریت‌ها و وظایف این ستاد، توسعه زیرساخت‌های ارتباطی نسل جدید شامل نسل ۵ و ۶، کمک به هوشمندسازی صنایع عمدتا به کمک اینترنت اشیاء و موضوع امنیت سایبری، هم برای ارتباطات و هم برای اتصال‌پذیری (اینترنت اشیاء) است.

وی افزود: یکی از ملزومات و موضوعات مهم در امنیت سایبری، تربیت نیروهای متخصص است و نیاز روز کشور این است که نیروهای متخصص در حوزه امنیت سایبری تربیت کند. خوشبختانه وزارت ارتباطات در برنامه هفتم توسعه مأموریت تربیت 100 هزار نیروی متخصص در سال را برعهده گرفته است و در این راستا ما نیز جلساتی با وزارت برای همکاری در به‌هم‌رسانی، شناسایی پتانسیل‌ها و مواردی که در حیطه وظایف ستاد است، داشته‌ایم.

حمایت نقدی از طرح‌ها و ایده‌های اولویت‌دار

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های ارتباطات و اتصال‌پذیری بیان داشت: ستاد ما در خردادماه امسال در معاونت علمی و فناوری تشکیل شد و هم‌زمان با اولین نمایشگاه تلکام شروع به فعالیت‌ و معرفی خود کرد. ۵ حوزه رصد فناوری، ترویج و فرهنگ فناوری، حمایت پژوهشی، توسعه فناوری، توسعه بازار و تبادل فناوری‌های بین‌الملل از حوزه‌هایی است که ستاد در آن‌ها نقش‌آفرینی می‌کند.

وی افزود: در این نمایشگاه چندین فراخوان با مخاطبین مختلف و همچنین امضای توافق‌نامه برای حمایت از طرح‌های مختلف را داشتیم. فراخوان نوآفرین جهت حمایت از هسته‌های نوپا و هدایت آن‌ها از مراحل ایده‌های اولیه تا رسیدن به محصول قابل عرضه در بازار یکی از این فراخوان‌ها بود که با همکاری با صندوق نوآوری و شکوفایی و مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی و حمایت همراه اول انجام شد و به دنبال تأمین و تضمین بازار و حمایت از ایده‌هایی است که بتواند به محصول منتهی شود. بالای ۱۲۰ طرح در این فراخوان دریافت شده است و هر طرح حداکثر تا ۵۰۰ میلیون تومان از صندوق و ۵۰۰ میلیون تومان از ستاد تسهیلات بلاعوض دریافت می‌کند.

کرباسی گفت: در بخش دیگری از مخاطبان برای پژوهشگران دانشگاهی و طرح‌های پژوهشی برای اساتید دانشگاه و دوره پسادکتری فراخوان حمایت از طرح‌ها را اعلام کردیم. مرکز تحقیق و توسعه همراه اول و بنیاد علم ایران نیز برای حمایت از طرح‌ها و تضمین نیازمندی صنعتی این طرح‌ها با ما همکاری می‌کنند. طرح‌های پژوهشی  عمدتا حول فناوری‌های آینده ارتباطات مانند نسل 6 اینترنت تعریف شده است. در این طرح‌ها مجموعا ۴ میلیارد تومان برای پژوهش‌های پسادکتری در نظر گرفته شده که هر طرح می‌تواند تا ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کند.

اعبار مالیاتی، ابزار مفید برای توسعه فناوری

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های ارتباطات و اتصال‌پذیری با تأکید بر اینکه اعتبار مالیاتی در قانون جهش تولید دانش‌بنیان ابزار خوبی برای ترغیب شرکت‌ها در توسعه فناوری است، گفت: در تعریف و تثبیت اعتبار مالیاتی همکاری خوبی با شرکت ایرانسل داشتیم که در خصوص توسعه فناوری‌های مربوط به ارتباطات FTTH و فیبر نوری بود.

او تأکید داشت: تصویب قانون و اعتبار مالیاتی یکی از مهم‌ترین ابزارهای قانون جهش تولید دانش‌بنیان بود که به برنامه شماره ۱ معاونت علمی برای پیگیری تبدیل شده است. اعتبار مالیاتی کمک خوبی به توجیه‌پذیر شدن هوشمندسازی صنایع از نظر اقتصادی خواهد کرد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">