شهرداری با یک تاکسی اینترنتی قرارداد همکاری امضا کرد
قرارداد همکاری «تپسی» و معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تهران بر اساس ابلاغ رسمی دستورالعمل نظارت بر فعالیت تاکسیهای اینترنتی منعقد شد.
به گزارش فارس، با ابلاغ دستورالعمل نظارت بر چگونگی فعالیت ارائهدهندگان خدمات هوشمند مسافر از سوی وزارت کشور، نخستین قرارداد همکاری بین «تپسی» و معاونت حملونقل و ترافیک منعقد شد و از این پس فعالیت تپسی در پایتخت بهطور قانونی رسمیت مییابد.
محسن پورسیدآقایى معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران پس از امضای این قرارداد با اشاره به ابلاغ رسمی دستورالعمل نظارت بر فعالیت ارائهدهندگان خدمات هوشمند مسافر از سوی وزیر کشور و وزیر صمت اظهار داشت: بر اساس این دستورالعمل، تاکسیهای اینترنتی برای اولین بار ضوابط روشنی به لحاظ سن فرسودگی، میزان آلایندگی و ملاحظات ترافیکی خواهند داشت، بهطوریکه دوره تمدید معاینه فنی برای خودروهای پرتردد، مشابه خودروهای حملونقل عمومی خواهد بود و الزام رعایت سن فرسودگی نیز بهتدریج و در طول چهار سال به وضعیت نظیر تاکسیها خواهد رسید.
به گفته معاون شهردار تهران، علاوه بر شرایط عمومی راننده و خودرو همچون دارا بودن بیمهنامه شخص ثالث معتبر و همخوانی پلاک خودرو با استان محل خدمت، ثبتنام خودروهای پلاک «ت»(تاکسیها) در شرکتهای حملونقل اینترنتی نیز منوط به رعایت ضوابط اعلامی از سوی سازمان تاکسیرانی شده است.
پورسیدآقایى تاکید کرد: اجرای این دستورالعمل گام مهمی در مسیر ضابطهمند شدن فعالیت تاکسیهای اینترنتی است.
معاون شهردار تهران در پایان از همه افرادی که در این دو سال در دولت و بخش خصوصی برای نتیجه دادن گفتوگو و مذاکره درباره موضوع قانونمندی تاکسیهای اینترنتی تلاش کردند، تشکر و ابراز امیدواری کرد که خیروبرکت این قانونمندی به همه مردم برسد.
پیوستن تاکسیهای خطی و ویژه به تاکسیهای اینترنتی
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی تهران از امکان فعالیت تاکسیهای خطی و ویژه در ساعات غیرپیک به عنوان تاکسی اینترنتی خبر داد.
علیرضا قنادان در گفتوگو با فارس، در پاسخ به سؤال مخاطبان «فارس من» درباره ضرورت مقابله با گران شدن کرایه تاکسیهای اینترنتی اظهار داشت: در حال حاضر بر اساس بررسیهای انجام شده و شواهد موجود تاکسیهای اینترنتی قیمت سفر آنها در ساعت پیک و غیرپیک بسیار متفاوت است و حدود 100 درصد با تغییر همراه میشود. به طور مثال یک سفر در ساعت غیرپیک اگر مبلغی حدود 8 هزار تومان داشته باشد در ساعت پیک به کمتر از 16 هزار تومان نمیرسد.
وی افزود: قرار نیست شهروندان اختصاص دو درصد از درآمد تاکسیهای اینترنتی به شهرداری را بپردازد و این دو درصد در ازای خدماتی است که از شهرداری دریافت کند البته مبلغ بسیار ناچیز است چراکه تاکسیهای اینترنتی به زودی معاف از مالیات بر ارزش افزوده شده و از خدمات پشتیبانی شهرداری بهرهمند میشوند که از جمله این خدمات، برخورداری از سهمیه طرح ترافیک و تخفیفات مربوط به آن است.
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی تهران ادامه داد: منصفانه نیست که به بهانه این دو درصد مبلغی اضافه از جیب مردم پرداخت شود و این موضوع کاملاً برای شهروندان بلاوجه است و در صورت وقوع اتحادیه مربوطه باید آن را رسیدگی کند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر شرکتهای تاکسی اینترنتی 15 تا 20 درصد حق کمیسیون از رانندگان دریافت میکنند، گفت: ظرفیتها و حمایتهایی که قرار است این شرکتها ذیل این دستورالعمل از شهرداری داشته باشند هزینه آنها را بسیار بیش از دو درصد در نظر گرفته شده که به شهرداری واریز میشود، کاهش میدهد.
قنادان بیان داشت: بیش از 50 درصد از سفرهای تاکسیهای اینترنتی مربوط به تهران است و برخورداری تاکسیها از مجوز طرح ترافیک مشابه آژانسها میتواند برایشان بسیار مقرون به صرفه باشد.
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی تهران در ادامه از امکان افزوده شدن تاکسیهای رسمی به تاکسیهای اینترنتی خبر داد و گفت: تاکنون ما اجازه ای برای فعالیت تاکسیهای رسمی و خطی در قالب فعالیت تاکسیهای اینترنتی صادر نکردهایم ولی پس از اینکه قرارداد دستورالعمل جدید با تاکسیهای اینترنتی منعقد شود تاکسیهای خطی و ویژه نیز میتواند در ساعات غیرپیک به ناوگان تاکسیهای اینترنتی اضافه شوند.
وی تأکید کرد: البته فعالیت تاکسیهای خطی و ویژه در ساعات پیک امکانپذیر نیست و سامانههای مربوطه به صورتی طراحی شده که درخواست سفر برای آنها در ساعات پیک انجام نمیشود.
قنادان اعلام کرد: قرارداد شهرداری با یکی از تاکسیهای اینترنتی نهایی شده و بقیه شرکتها نیز ملزم به انجام این کار هستند و به زودی شاهد تغییرات زیادی در این زمینه خواهیم بود.