ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

ساحره چمنی - در طول یک سال گذشته اخبار و اطلاعات زیادی درباره شیائومی و میزان رشدش در بازار موبایل دنیا منتشر شده، تا جایی که این برند چینی بعد از مدت کوتاهی امسال توانست در میان 5 تولیدکننده بزرگ گوشی در دنیا قرار گیرد.

قدمت فعالیت شیائومی در بازار دنیا به کمتر از 5 سال می‌رسد اما در این مدت زمان توانسته جایگاه خود را در میان بزرگ‌ترین تولیدکنندگان دنیا قرار دهد.

همه کاربران موبایل دنیا حتما نوکیا را به یاد دارند، غولی که 14 سال جایگاه شماره یک بازار موبایل دنیا را داشت، اما با روی کار آمدن سامسونگ و اپل نه تنها جایگاه خود را از دست داد، بلکه حتی اثری از آثارش در بازار دنیا نیست. اتفاقی که البته ممکن است برای هر برند دیگری بیفتد.

سامسونگ بعد از نوکیا قدرت گرفت و توانست با عرضه گوشی‌های پیشرفته سهم قابل توجهی از بازار موبایل دنیا را به خود اختصاص دهد و اپل تنها با یک گوشی و انحصار طلبی خاص خود بعد از سامسونگ در رده بزرگ‌ترین گوشی‌سازان دنیا خود را جای داد. اما همانطور که نوکیا نتوانست جایگاه خود را حفظ کند و بعد از 14 سال حکومت بی‌چون‌وچرا در بازار، جایگاهش را به رقبا واگذار کرد، حالا شاید شیائومی کابوسی جدی برای سامسونگ و اپل باشد. البته نباید تهدید شیائومی برای اچ‌تی‌سی، سونی، ال‌جی و سایر برندها را نیز دستکم گرفت.

شیائومی ابتدا فعالیت خود را در بازار چین شروع کرد و پس از قدرت گرفتن در بازار خانگی، وارد هند شد. در واقع این برند چینی قله‌های ترقی را با نفوذ در دو بازار بزرگ دنیا فتح کرد و در ادامه توفیقات کم سابقه حالا زمزمه‌هایی درباره ورود شیائومی به بازار آفریقا شنیده می‌شود.

شیائومی سیاست‌های خاصی در تولید و عرضه گوشی‌هایش به بازار دارد. از سوی دیگر برای ورود به هر بازاری ابتدا با اپراتورهای بزرگ هر کشوری قرارداد منعقد می‌کند و بزرگ‌ترین امتیاز این برند، عرضه گوشی‌های پیشرفته با قیمتی مناسب است.

به همین جهت به نظر می‌رسد از یک سو انتخاب بازار آفریقا به دلیل تراکم جمعیتی انتخابی درست از سوی شیائومی بوده، اما از سوی دیگر این غول چینی نیاز به اعمال سیاست‌های دیگری نیز دارد. گوگل تاکنون برای ورود به بازار آفریقا تلاش بسیاری داشت و اقدام به عرضه گوشی‌های ارزان قیمتی با بهایی کمتر از 80 دلار در این کشور کرده است. بنابراین کار شیائومی در این بازار سخت‌تر می‌شود چرا که رقیبی قدرتمند همچون گوگل دارد. بر این اساس لازم است که گوشی‌هایی با قیمت بسیار پایین‌تر از گوگل راهی بازار افریقا کند تا بتواند سهم بزرگی از این بازار را به خود اختصاص دهد.

بنابر گزارش فوربس، این شرکت چینی با شرکت آفریقایی، Mobile in Africa، قراردادی امضا کرده و فروش خود را در ۵۰ کشور آفریقایی به زودی آغاز خواهد کرد. سیاست همکاری با توزیع‌ کنندگان محلی، در همکاری با فاکس‌کان برای ورود به برزیل و ردینگتون برای ورود به کشور هند، برای شیائومی موفقیت خوبی به همراه داشته است و شیائومی این سیاست را در آفریقا نیز در پیش خواهد گرفت.

جالب آنکه این شرکت تنها به فکر فروشگاه‌های فیزیکی نیست و با همکاری شرکت Mobile in Africa قصد راه‌اندازی ۱۴ فروشگاه آنلاین را نیز دارد.

بنابراین حرکت شیائومی به سوی بازار آفریقا محدود نمی‌شود و به زودی انتظار نفوذ به بازارهای اروپا و آمریکا را می‌توان داشت. حتی این برند چینی در بازار ایران هم نفوذ پیدا کرده و با عرضه گوشی‌های ارزان قیمت و با کیفیت توانسته جایگاه خوبی در بازار گوشی‌های هوشمند و نیز لوازم جانبی به خود اختصاص دهد. با توجه به اینکه این روزها سونی و اچ‌تی‌سی وضعیت خوبی در بازار موبایل دنیا ندارند، شاید زنگ خطر جدی برای این شرکت‌ها و همچنین سامسونگ باشد چرا که دیر یا زود ممکن است هر یک از این شرکت‌ها به سرنوشت نوکیا دچار شوند.(فناوران)

  • ۹۴/۰۶/۰۲

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">