ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

طرح ما برای دولت همراه چیست؟

| سه شنبه, ۷ خرداد ۱۳۹۲، ۰۲:۱۲ ب.ظ | ۰ نظر

فرشید رضایی – در خبرها آمده بود که در کشور همسایه اماراتی‌ها قصد دارند تا سال 2015 از دولت الکترونیکی به دولت موبایلی تغییر مسیر دهند.

دولتمردان این کشور کوچک با توجه به این موضوع که در حال حاضر هر شهروند اماراتی دو دستگاه تلفن همراه دارد به این جمع‌بندی رسیده‌اند که استفاده بیشتری از وسیله‌ای با ضریب نفوذ دو برابر بیشتر از جمعیت خود ببرند.

به همین منظور با اجرای طرحی قصد دارند ضمن بالا بردن امنیت و تسهیل ارایه خدمات دولت الکترونیکی بر بستر موبایل فرهنگ‌سازی لازم به منظور اجرای این طرح مهم را به عمل آورند.

این در حالیست که آمار گویای این مساله است که امروزه در دنیا ضریب نفوذ تلفن‌همراه حتی از دستشویی‌ها جلو افتاده و موبایل در صدر وسایل در دسترس مردم قرار گرفته است. وجود چنین ظرفیتی و آمار موجود در کشور خودمان که مجموع واگذاری اپراتورهای کشور را بالای صد میلیون سیم‌کارت نشان ‌می‌دهد، گویای وجود ظرفیت‌های اولیه و سخت‌افزاری برای کاربردی کردن هر چه بیشتر این وسیله است.

بررسی ها نشان می دهد که 158.1 میلیون کاربر تلفن همراه در سراسر جهان طی سال 2011 میلادی پرداخت های مالی خود را از طریق تلفن همراه انجام داده اند و بر همین اساس نیز پیش بینی می شود، این تعداد تا پایان سال 2016 میلادی به یک میلیارد نفر برسد.

در همین حال پیش بینی شده است تا انتهای سال 2016 میلادی حجم تراکنش پرداخت تلفن همراه از 15.3 درصد در سال 2011 به 40.8 درصد برسد و حتی نتایج تحقیقات نشان می دهد که پرداخت موبایل تا سال 2015 با رشد 40 درصدی کاربران مواجه شود.

اگرچه اپراتورهای کشور و سایر ارایه دهندگان خدمات الکترونیکی در حال گسترش بسترهای موبایلی خود هستند و در این میان بانک مرکزی نیز برنامه‌های متعددی برای افزایش استفاده از این وسیله دارد، اما واقعیت آن است که در حال حاضر و بر اساس آمار شرکت پست 98 درصد خریداران کالاها در اینترنت پرداخت خود را به شکل حضوری انجام می‌دهند.

آمار بانک‌های مختلف کشور نیز گویای استفاده اندک مردم از خدمات موبایلی بانکینگ است.

این در حالیست که به گفته مهدی شهیدی، رئیس هیأت مدیره یکی از شرکت های پی اس پی و ارائه دهنده خدمات پرداخت ، مجموعه عوامل مؤثر در این مسئله را باید به دو دسته عام و خاص تقسیم کرد؛ عوامل عام تأثیرگذار در عدم گسترش مناسب خدمات همراه، همان هایی هستند که همچنان بر سر راه گسترش سایر خدمات بانکداری الکترونیکی در ایران وجود دارد مانند ضعف های فرهنگی، فراهم نبودن زیرساخت های فنی و ارتباطاتی و... اما نوع دیگری از مشکلات نیز به صورت ویژه بر سر راه گسترش خدمات پرداخت تلفن همراه وجود دارد.

این فعال حوزه خدمات پرداخت الکترونیکی در تشریح برخی از این مشکلات می گوید: عدم اعتماد و اطمینان کاربران به امنیت این نوع تراکنش ها یکی از عمده ترین مشکلات و موانع است. متأسفانه افکار عمومی هنوز اطمینان لازم را به امنیت پرداخت از طریق تلفن همراه ندارد. این عدم اعتماد اما در حالی است که امنیت این نوع پرداخت اگر بیش از سایر روش ها امنیت نداشته باشد در همان حد از امنیت برخوردار است.

به هر ترتیب از ظواهر امر پیداست که در سال‌های اخیر مشکلات و موانع توسعه بانکداری و دولت موبایلی روشن است و ضریب نفوذ این وسیله ارتباطی در کشور نیز بسیار بالاست، از این رو به نظر می‌رسد متولیان امر به جای تمرکز روی مشکلات زمینه معکوس سازی بی‌اعتمادی مردم به این خدمات را به کار گیرند بدیهیست به این ترتیب شاهد گردش مالی بالا و کاهش گسترده هزینه‌ها و تسهیل ارایه خدمات خواهیم بود.

منبع:موبنا

  • ۹۲/۰۳/۰۷

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">