ظرفیت اینترنت کشور دو برابر شد
معاون شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به قراردادهای جدید منعقد شده با فروشندگان بین المللی پهنای باند اینترنت، از افزایش دوبرابری ظرفیت اینترنت کشور و رسیدن آن به 76 گیگابایت خبر داد.
حسن شاهی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه کندی سرعت اینترنت که از سوی کاربران هر از چندگاهی احساس می شود، مربوط به کمبود ظرفیت پهنای باند اینترنت نیست، اظهار داشت: طی دو ماه اخیر با قراردادهای منعقد شده در شبکه ارتباطات زیرساخت با فروشندگان بین المللی پهنای باند کشور، ظرفیت اینترنت کشور را افزایش داده و به عدد قابل توجهی در این بخش رسیده ایم.
وی با بیان اینکه ظرفیت پهنای باند اینترنت کشور در انتهای سال 89 معادل 173 لینک STM1 معادل 27گیگابایت بوده ادامه داد: امسال و با توسعه صورت گرفته، ظرفیت پهنای باند اینترنت از 173 به 221 لینک STM1 معادل 35 گیگابایت رسیده که تقریبا 3/1 برابر شده است.
معاون بهره برداری و مدیریت شبکه ارتباطات زیرساخت، گفت: بزودی و کمتر از یک ماه آینده نیز ظرفیت این پهنای باند به 76 گیگابایت می رسد که تقریبا بیش از دوبرابر ظرفیت فعلی خواهد بود. به این ترتیب آنچه که در شبکه ارتباطات زیرساخت کشور در حال وقوع است، توسعه مداوم این شبکه با عددهای بسیار بالا است.
وی اضافه کرد: آنچه که پهنای باند کاربر نهایی را تهدید می کند و کمتر از حد مورد توافق به چشم می خورد، ضریب اشتراک گذاری پهنای باند است که توسط اپراتورها رعایت نمی شود چرا که کاربر نهایی به صورت مستقیم به شبکه ارتباطات زیرساخت متصل نبوده و از طریق شرکت های مخابرات استانی و PAP ها و ISP ها وصل می شود. بنابراین هر اتفاقی که به جهت پهنای باند برای کاربر اینترنت بیافتد به هیچ وجه شبکه ارتباط زیرساخت در آن مقصر نخواهد بود.
شاهی همچنین هدف از افزایش دوبرابری ظرفیت پهنای باند اینترنت را با توجه به اینکه هم اکنون محدودیت ارائه اینترنت باند پهن بیش از 128 کیلوبیت بر ثانیه برای کاربران خانگی وجود دارد، تامین نیازمندی ها عنوان کرد و گفت: یکی از اقدامات و برنامه ریزی های مهم شرکت ارتباطات زیرساخت پیش بینی نیازها در آینده است به نحوی که با توجه به منحنی سیر و صعود نیازها به اینترنت، شرکت ارتباطات زیرساخت تشخیص داده است که باید شبکه اش را با این سرعت توسعه دهد.
وی با بیان اینکه توسعه ظرفیت پهنای باند اینترنت کشور متناسب با اهداف برنامه پنجم توسعه و نیز اهداف برنامه ای شرکت ارتباطات زیرساخت محقق می شود، اضافه کرد: ظرفیت شبکه ارتباطات زیرساخت که در حال 2برابر شدن است، بیش از تعهدات مندرج در برنامه پنجم توسعه خواهد بود.
به گزارش مهر، هریک STM1 معادل 155.56 مگابیت در ثانیه ظرفیت اینترنت است و قرار است ظرفیت پهنای باند اینترنت کشور تا پایان برنامه پنجم توسعه به 470 گیگابایت افزایش یابد.
- ۹۰/۱۰/۰۴