غفلت از ˈزندگی دومˈ تبعات دارد
رییس مرکز بررسی های دکترینال گفت: بحث زندگی دوم (second life) از مهمترین مباحث مربوط به آینده پژوهی است و غفلت از آن توسط بخش های مربوطه آثار و تبعات فراوانی را گریبانگیر جامعه و خانواده ها می کند.
ˈحسن عباسیˈ به ایرنا افزود: هم اکنون سواد و دانش بسیاری از کودکان از والدین آنها در زمینه استفاده از فناوری اطلاعات ازجمله فناوری زندگی دوم بیشتر است و این عامل باعث شده تا دنیای مجازی خاصی برای آنها شکل بگیرد که والدین با تبعات و آثار آن به درستی آشنا نیستند.
درسال 2003 یک شرکت آمریکایی شبکه اینترنتی زندگی دوم (second life) را در فضای مجازی بنیان نهاد و در اواخر سال 2006 خبر آن را به صورت گسترده از طریق رسانه ها منتشر شد.
این برنامه تاکنون با ایجاد دنیای مجازی مورد علاقه کاربران توانسته افراد زیادی را به خود جذب کند؛هرشهروند این امکان را دارد تا درمحیطی سه بعدی آن گونه که دوست دارد، خود را تجسم کند و چهره، رنگ پوست و مو، لباس، شغل، محل سکونت، وسایل زندگی و هرچیزی را که مورد علاقه اش است، انتخاب کند.
رییس مرکز بررسی های دکترینال به جنگ نرم اشاره کرد و گفت : مفهوم جنگ نرم این است که نباید به دنبال تسخیر سرزمین ها بود بلکه باید ذهن ها و قلب ها را تسخیر کرد؛ هم اکنون نیز این مفهوم از سوی بسیاری از کشورها برای تحمیل عقاید و خواسته های آنها بر مردم سراسر جهان در دنیای مجازی مورد استفاده قرار گرفته است.
عباسی ادامه داد: زندگی دوم سایبری دارای مخاطرات فراوانی به خصوص برای نسل جوان است چرا که به طور مستقیم بر اعتقادات اثر می گذارد ؛ در این دنیای مجازی اسطوره ها جای خود را به آواتارها داده اند و آواتارها با تکثیر زیاد نقش منجی را ایفا می کنند.در دنیای مجازی فرد می تواند شخصیتی مجازی و غیرواقعی (آواتار) بر اساس تخیلات و آرزوها برای خود تعریف کند و یک انیمیشن از خود بسازد.
رییس مرکز بررسی های دکترینال آواتاریسم را در تضاد با عقاید ما دانست وافزود: غرب به دنبال این است که برای هر فرد در قالب آواتار یک منجی بسازد.اما ما منتظر منجی خود حضرت مهدی ( عج) هستیم.
عباسی گفت: آواتار نمی تواند بشر غربی را از مشکلات و گرفتاری ها نجات دهد، به همین دلیل شاهد آسیب های اجتماعی و فرهنگی ازجمله خودکشی های زیادی در بین جامعه غربی هستیم.
وی با اشاره به اینکه استفاده از این فضای مجازی و گسترش آن در بین جوانان یکی از عوامل نگران کننده است، افزود: در مقوله زندگی دوم شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی امنیت ملی نقش بسیار مهمی دارند زیرا در صورت گسترش آن نمیتوان این موضوع را مدیریت کرد.
به طورکلی، باید گفت که برخلاف شبکه فیس بوک که افراد اطلاعاتی همچون مشخصات فردی و عکس خود را در آن قرار می دهند، در این فضای اینترنتی فرد می تواند به صورت خیالی و مجازی با تعریف یک شخصیتی مجازی برای خود به نام آواتار زندگی کند.
در دنیای واقعی افراد همواره با محدودیت هایی مواجه هستند، اما در این فضا افراد می توانند از محدودیت ها عبور کنند و با دنیای مجازی انس بگیرند.
به دلیل جذابیت های زیادی که این فضا برای نوجوانان دارد، آنها ساعات زیادی از وقت خود را به آن اختصاص داده و از انجام فعالیت های سازنده زندگی خود باز می مانند.
همچنین براثراستفاده بیش از حد از این فضا، این دسته از افراد به شدت فردگرا و از محیط های اجتماعی دور می شوند و به فردی خیال پرداز و دارای مشکلات روحی و روانی تبدیل می شوند.
اما ازآنجایی که شبکه اینترنتی زندگی دوم در کشور ما هنوز در بین عموم به صورت گسترده شناخته نشده، لازم است پیش از این که به مرحله خطر برسد، از سوی مسوولان و کارشناسان مربوطه به طور دقیق بررسی تا بروز مشکلات بعدی پیشگیری شود.
در صورتی که مسوولان در این مورد آگاهی لازم را پیدا کنند، می توان پیش از وقوع یک بحران اجتماعی از آن پیشگیری کرد؛ همچنین در صورتی که مردم نسبت به معایب وخطرات این پدیده آشنایی پیدا کنند، می توانند موضوع را مدیریت کرده و از خانواده خود در مقابل خطرات احتمالی این شبکه محافظت کنند.
- ۹۱/۱۲/۱۱