ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

ارتباطات افزایش یافته است، اما بیشتر حالت نوشتاری دارد تا گفتاری. در حالی که انسان بیشتر به ارتباطات رو در رو نیاز دارد. به‌راستی فناوری ارتباطات چه اثری بر خانواده‌های امروزی داشته است؟ گزارش جدیدی که آزمایشگاه کاربری شرکت اریکسون در این باره منتشر کرده است، نکات خواندنی بسیاری دارد.

در این گزارش که صمیمیت‌افزایی در خانواده‌ها نام دارد، تصویری از اثرگذاری فناوری اطلاعات بر خانواده‌های آمریکایی ارایه شده است. چگونگی ارتباطات درون‌خانواده‌ای، خواه به‌صورت شخصی و خواه از طریق انواع فناوری‌ها و چگونگی تحول زندگی خانوادگی بر اثر کاربری فناوری در این گزارش بررسی شده است. داده‌های این گزارش از گروه‌های کانونی خانواده‌ای و طی مصاحبه با پدر و مادرها در درون خانه‌ها در ناحیه‌ سان‌فرانسیسکو گردآوری شده و در کنار آن از بررسی برخط وضعیت 1005 خانواده در سراسر آمریکا نیز استفاده کرده‌اند.

در خانواده‌هایی که سرشان شلوغ است، یعنی فشار کار زیاد است و فعالیت‌های بعد از مدرسه‌ای زیادی انجام می‌دهند، تلفن همراه ابزاری است که ارتباط روزانه‌ افراد خانواده را به‌خوبی برقرار می‌کند. به گفته‌ بیشتر خانواده‌ها این فناوری موجب شده ارتباطشان افزایش یابد، بهتر همدیگر را بشناسند و کارهایشان را در طول هفته بهتر ساماندهی کنند. دست‌کم به لحاظ نظری هم ارتباطات سیار یعنی ارتباط کودکان و والدین در هر زمانی که بخواهند.

هنگام صرف غذا و بردن بچه‌ها به مدرسه اوقات خوبی برای ارتباط رودررو است. اما ارتباط پیامکی ارتباطات سیار صوتی میان خانواده‌ها را کنار زده و در یک سال گذشته رو به افزایش بوده است، چون سریع و آسان به دست تمام اعضای خانواده می‌رسد.

برخی خانواده‌ها از خدمات جدید‌تر مانند واتس‌اپ برای ارتباط با هم استفاده می‌کنند. آمار نشانگر آن است که والدینی که از این خدمات استفاده می‌کنند ارتبا‌شان با هم پنج‌ برابر و با فرزندان‌شان هشت برابر می‌شود. البته کودکان هم در استفاده از ابزارهای ارتباطی امثال اینستاگرام برای ارتباط گرفتن با دوستان خود زبردست هستند.

البته تعجبی ندارد که خدمات جدید ارتباطات والدین را دچار نگرانی‌های جدیدی هم کرده است، به‌طوری که طبق این گزارش، اکنون برای بچه‌های‌شان بیشتر اصول و ضوابط تعیین می‌کنند و فعالانه‌تر بر کاربری افزاره‌های بچه‌ها مدیریت می‌کنند، به‌طوری که 72 درصد خانواده‌ها گفته‌اند که یکی از اقدامات تنبیهی‌شان محدودسازی استفاده از تلفن همراه است.

فناوری ارتباطات در کل هم که اثر مثبتی بر خانواده‌ها داشته باشد همچنان معایبی هم دارد. این بررسی نشان می‌دهد دل‌مشغولی با تلفن همراه و رایانک‌ها موجب می‌شود وقت زیادی را که باید صرف معاشرت با خانواده کنیم از دست بدهیم. بچه‌ها دوست دارند در طول هفته ارتباط حضوری بیشتری با والدین داشته باشند و فناوری ارتباطات این مشکل را حل نمی‌کند.

اریکسون بررسی‌های خود را بر اساس مصاحبه سالانه با 100 هزار نفر در بیش از 40 کشور و 15 کلانشهر جهان انجام می‌دهد که نماینده‌ آماری 1/1 میلیارد نفر هستند. روشی هم که به کار می‌برند هر دو روش کیفی و کمی است و صدها ساعت صرف کاربران دارای فرهنگ‌های مختلف می‌کنند.(عصرارتباط)

  • ۹۴/۱۲/۰۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">