ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

علاقه به تصاحب بخش بزرگ‌تری از بازار فروش، کمپانی‌های گوشی‌ساز را به افزودن امکانات بیشتر به گوشی‌های خود، تشویق می‌کند، آنها هر امکانی را برای جلب رضایت مشتری درنظر می‌گیرند و برای این کار حتی حاضرند ریسک استفاده از تکنولوژی‌های جدید را در گوشی‌های خود بپذیرند. میزان موفقیت این تکنولوژی‌ها به تداوم استفاده از آنها بستگی دارد، در غیر این صورت از پیشرفت باز مانده و به‌کارگیری آنها در گوشی‌های بعدی متوقف خواهد شد.

 عملکرد مناسب، نوآوری و میزان استقبال کاربران از آن، از فاکتورهای مهمی ‌هستند که در ترویج به‌کارگیری تکنولوژی جدید موثر هستند. البته به دلایل مختلف، همه آنها شانس راهیابی به نسل بعدی را پیدا نمی‌کنند، ولی ایده‌های موفق و نوآوری‌های برتر، نسل به نسل تکامل یافته و در مواقعی به قابلیتی پرطرفدار تبدیل می‌شوند، از نمونه‌های  این فناوری‌های موفق می‌توان به حسگر اثر انگشت اشاره کرد که با عنوان Touch ID برای اولین بار در iPhone 5s به کارگرفته شد، سپس درiPhone 6/6 Plus  و پرچمداران سامسونگ بهینه‌سازی شده و به روش کارآمدتری مورد استفاده قرار گرفت.  اچ‌تی‌سی، سونی و هوواوی نیز برای بالا بردن امنیت در گوشی‌های خود به این روش روی آورند تا جایی که اچ‌تی‌سی، این قابلیت را در گوشی میان‌رده خود یعنیA9  نیز به کار گرفت و به نظرمی‌رسد در مدت زمانی کوتاه این قابلیت در تمام گوشی‌های هوشمند مورد استفاده قرار گیرد. اما کار تامین امنیت گوشی به همین جا ختم نمی‌شود و به تازگی مایکروسافت اقدام به معرفی ویژگی جدیدی کرده و آن را Windows Hello نام نهاده است. این قابلیت جدید مجهز به اسکنر عنبیه چشم است که به نظرمی‌رسد به عنوان رقیبی قدرتمند درکنار سنسور اثرانگشت و حتی موفق‌تر از آن در نسل‌های بعدی گوشی‌های هوشمند مورد استفاده قرار گیرد.

فناوری دیگری که برای رفع بزرگ‌ترین نیاز صنعت موبایل متولد شد، قابلیت استفاده از شارژ سریع در گوشی‌های هوشمند است. پیشرفت سخت‌افزار گوشی‌های همراه و ناتوانی باتری­ها ازتامین انرژی مورد نیاز آنها، معضلی است که کمپانی‌های گوشی‌ساز با آن دست به گریبان هستند. ویژگی شارژ سریع یکی از راهکارهایی است که در حال حاضر تحمل این ضعف را برای کاربران امکان‌پذیر می‌کند و به نظر می‌رسد حتی با قوی‌تر شدن باتری‌ها و افزایش ظرفیت آنها، جایگاه خود را در گوشی‌های هوشمند حفظ کند. این قابلیت به تازگی ارتقا یافته و با عنوان فوق سریع در گوشی‌های هوشمند به کار گرفته می‌شود.

برخی از این تکنولوژی‌ها، به قدری کارآمد هستند که خود می‌توانند زمینه‌ساز ظهور نوآوری دیگری شوند، مانند حسگر اثر انگشت که با تامین امنیت بیشتر، زمینه پرداخت از طریق موبایل را فراهم کرد. اپل برای اولین بار این قابلیت را به عنوان Apple Pay به کار گرفت و سپس سامسونگ نیز با همکاری گوگل، سیستم پرداخت مخصوص به خود به خود، یعنی Samsung Pay را راه‌اندازی کرد، انتظار می‌رود این قابلیت نیز جایگاه خود را در نسل‌های بعدی حفظ کند و هر کدام از کمپانی‌ها سیستم پرداخت مخصوص به خود را راه‌اندازی کنند.

قابلیت لمس سه‌بعدی نیز از جمله تکنولوژی‌هایی است که امکان مدیریت بهتر فرامین را برای کاربر فراهم می‌کند و دست او را برای استفاده کارآمدتر از صفحه نمایش فراهم می‌کند. این ویژگی با پرچمداران 2015 اپل به شهرت رسید و به نظر می‌رسد که هنوز از ظرفیت‌های این قابلیت به طور کامل استفاده نشده است و در نسل‌های بعدی به نحوی تکامل‌یافته‌تر ظاهر خواهد شد. البته کمی ‌پیش از اپل، هوواوی در Mate S به نحوی از آن استفاده کرده بود.

اما در کنار قابلیت‌های مفید و ماندگار دسته‌ای از نوآوری‌ها چندان کارآمد نیستند و یا هنوز زمینه لازم برای استفاده از آنها فراهم نشده است. مانند استفاده از صفحه نمایش 4K که برای اولین بار در گوشیSony Xperia Z5 Premium به کار گرفته شد. استفاده از این فناوری گام بزرگی در جهت پیشرفت نمایشگر‌های موبایل است اما به جهت حضور پرتعداد پیکسل‌ها در نمایشگر و همچنین ناتوانی چشم انسان در تشخیص تفاوت ایجاد شده توسط آنها، به‌کارگیری گسترده آنها را در گوشی‌های هوشمند با تردید مواجه ساخته است. البته محدودیت‌های مهم دیگری در این زمینه وجود دارد و آن نیاز به سخت‌افزار قدرتمند و  مصرف زیاد انرژی در این گونه گوشی‌هاست که شاید سرعت رواج این نمایشگر‌ها را با کندی مواجه سازد.

ایجاد تغییر در کیفیت و شکل نمایشگرها به صفحات 4K ختم نمی‌شود. برخی کمپانی‌ها با پروراندن رویای ایجاد تغییر اساسی در نمایشگر‌ها، در صدد برداشتن گامی ‌بزرگ در این راستا بودند که البته تجربه ناموفقی نیز در این زمینه از خود بر جای گذاشتند. نمایشگر‌های انعطاف‌پذیر یا تاشونده ایده‌ای است که تکنولوژی مورد نیاز آن هنوز در دسترس نیست، اما کمپانی LG با تولید G Flex  و G Flex 2 به عنوان گوشی‌های تا شونده  این کمپانی ثابت کرد که تا رسیدن به این تکنولوژی راه درازی در پیش است.

با این وجود ایجاد تغییر در شکل نمایشگرها همچنان ادامه دارد، نوآوری سامسونگ در سری Edge راه را برای پیشرفت این قابلیت باز کرد و انتظار می‌رسد با تعریف وظایف بیشتر و استفاده بهینه‌تر از لبه‌های خمیده، در آینده فضای بیشتری از صفحه نمایش در اختیار کاربر قرار گیرد. (منبع:عصرارتباط)

  • ۹۴/۱۰/۱۳

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">