قهر مردم و بازار موبایل با یکدیگر
موبنا - دانیال رمضانی – بازار منتظر مشتری و مشتری منتظر ارزانی است. این وصف حالی کوتاه است از آنچه در بازار موبایل و کامپیوتر کشور میگذرد. اگرچه برخی میگویند بازارهای دیگر نیز حال و روز چندان متفاوتی ندارند، اما خب ادوات دیجیتال از جمله اقلامی هستند که تا حد زیادی میتوان خرید آنها را به تعویق انداخت.
کما این که فروشندگان بازار موبایل و کامپیوتر روزهای خوبی را سپری نمیکنند و چشم به در مغازهها برای ورود یک مشتری دوختهاند. سوی دیگر ماجرا اما مشتریهایی هستند که منتظر ارزانی ایستادهاند تا بعد پا در بازار بگذارند.
اکثر فروشندهها دستی در قیمتها نبرده و حاضر به کاهش این قیمتها حتی به بهانه افت سنتی فروش کالا در ایام ماه مبارک رمضان نیز نیستند. برخی نیز از هم اکنون به مشتریهای منتظر پیغام دادهاند که منتظر ارزانی در ماه رمضان نباشند و امسال خبری از ارزانی ویژه این ماه نیست.
تکلیف مشتریها هم با جیبشان روشن است. پول که کم باشد نمیتوان خرج فناوری کرد چه خدای ناکرده سلامت فردی به خطر بیفتد هر چه دارد باید بگذارد برای دوا و درمان. پس در چنین شرایطی خرید تجهیزات دیجیتال به نوعی خرج اضافه محسوب میشود.
از این رو گویی برخی فروشندهها نمیخواهند و بسیاری از مشتریها نمیتوانند با یکدیگر مواجه شده و گام اول برای آشتی را بردارند. جالب آنکه برخی از افراد که به اصطلاح دارای مسوولیتهای صنفی نیز هستند دایماً تاکید هم دارند که وضع همین است که هست.
ولی شاید بد نباشد برای خروج از چنین شرایطی نظارهگر حذف فروشندگان بیشتر از بازار و عدم پاسخ به نیاز مصرفکنندگان نباشیم. پر واضح است که تداوم این وضع شاید نه به این زودی اما در نهایت زیان بیشتری را متوجه فروشندگان میکند و دل بستن به فروشهای تک و گذری درمان نیست و شاید فروشندهها یک به یک گام در خروج از بازار بگذارند.
شاید یکی از راههای ایجاد شوک برای فراهم کردن شرایط رونق معاملات در این بازار برگزاری نمایشگاهها و جشنوارهها باشد. اگرچه برخی نیز در روزهای آتی چشم به برگزاری نمایشگاههای اختصاصی دوخته و برای یک تکان به این رکود برنامهریزی کردهاند.
در روزهای آتی نمایشگاه بین المللی تهران در آستانه برگزاری دو نمایشگاه در حوزه رایانه و تلفنهمراه است که این مهم شاید بتواند زمینه ساز تغییری در این رکود باشد.
- ۹۲/۰۴/۱۸