ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

لزوم تفکیک وظایف مخابرات و صداوسیما

| سه شنبه, ۱۲ دی ۱۳۹۱، ۰۲:۲۱ ب.ظ | ۰ نظر

فرهاد توکل همدانی - پس از فرمان مقام معظم رهبری جهت تشکیل شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملی فضای مجازی در آخرین روزهای سال 1390، به نظر می‌رسد یکی از گام‌های اساسی در راستای سرمایه‌گذاری وسیع و هدفمند در جهت بهره‌گیری حداکثری از فرصت‌های ناشی از فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطاتی در جهت پیشرفت همه جانبه کشور و ارائه خدمات گسترده و مفید به اقشار گوناگون مردم برداشته شده است.

بنابراین، به نظر می‌رسد که بهره‌گیری مناسب از فرصت قانونی بزرگ تشکیل شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملی فضای مجازی و بررسی راهکارهای اجرایی توسعه خدمات به مردم، مهم‌ترین موضوع و دغدغه اهالی فاوای کشور باشد تا بتوان از این طریق، بسیاری از چالش‌های موجود میان بازیگران مخابراتی و تلویزیونی کشور برای انتشار و عرضه محتوای ویدئویی از طریق پروتکل‌های اینترنتی را مرتفع نمود.

یکی از مشکلات ریشه‌ای در حوزه فضای مجازی کشور، همپوشانی خدمات تلویزیونی و مخابراتی است که شاید عدم تجاری‌سازی خدمات چندرسانه‌ای باند وسیع برای کاربران انتهایی، مهم‌ترین لطمه‌ای باشد که عدم بهره‌مندی از منافع آن، برای عموم مردم نیز حاصل می‌شود. ممنوعیت پخش تبلیغات رایتل در تلویزیون یکی از مصداق‌های این چالش بود که به نظر می‌رسد هنوز حداقل در خصوص خدمات «تماس تصویری» حل نشده است.

عدم پخش تبلیغات مربوط به خدمات «تماس تصویری» که گفته می شود به دلیل تفسیر برخی مدیران آن سازمان از حوزه اختیارات انحصاری آن سازمان در پخش صدا و تصویر است که در شرایط کنونی به عنوان مهم‌ترین مزیت رقابتی اپراتور سوم تلفن همراه در قیاس با همراه اول و ایرانسل است، نه تنها تأثیر منفی در روند توسعه شبکه‌های باند وسیع همراه نظیر 3G و 4G و خدمات مبتنی بر آنها بر جای می گذارد بلکه توسعه فناوری ها و خدمات چندرسانه ای باندوسیع در بخش ثابت (نظیر IPTV و OTT) را نیز دچار ابهام جدی می سازد.

به گزارش فارس از این رو، به نظر می‌رسد زمان آن فرا رسیده باشد تا شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی کشور با ورود جدی به این موضوع، هر سریع‌تر بین مفاهیم و مصادیق پخش فراگیر گسترده تلویزیونی (Broadcast ) که در انحصار سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران است و پخش غیرفراگیر و چندپخش مخابراتی (Multicast) نظیر خدمات چندرسانه ای باندوسیع (BMS) تفکیک و تمییز جامع و مانعی قائل شده تا دریافت کنندگان مجوز خدمات چندرسانه‌ای باندوسیع برای پخش تبلیغات و ترویج خدمات به مردم، به مشکل و مانع قابل توجه‌ای نظیر آنچه در اپراتور سوم تلفن همراه کشور دیده شد برخورد نکنند.

  • ۹۱/۱۰/۱۲

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">