مردم کاهش قیمت اینترنت را نخواهند
دبیر شورای عالی فضای مجازی حملات سایبری به فضای مجازی کشور را مشکلی دانست که برای مقابله با آن نیاز است پهنای باند درگاه بینالمللی اینترنت کاهش یابد که این موضوع در نهایت موجب پایین آمدن سرعت اینترنت و کند باز شدن صفحات می شود.
به گزارش (ایسنا)، مهدی اخوان بهابادی فعالیتهای 11 ماهه گذشته شورای عالی فضای مجازی را بیشتر در حوزه ساخت تشکیلات مورد نیاز ذکر کرد و گفت: سه کمیسیون عالی مصوب شامل امنیت فضای مجازی، ارتقای تولید محتوا و تنظیم مقررات فضای مجازی کشور تشکیل شده است. این شورا، سومین شورای عالی بعد از شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی امنیت ملی است که منحصر به دبیرخانه نشده است.
**شبکه مجازی داخلی
اخوان در مورد ایجاد شبکه مجازی داخلی، آن را مدلی دانست که در همه جا به کار گرفته شده است و گفت: در موضوع ایجاد یک شبکه قوی داخلی اتفاق نظر وجود داشته و دارد ولی این امر به معنی جدایی از اینترنت جهانی نیست بلکه به صورت طبیعی، داخل کشور برای کاربران امتیاز های خاصی در جهت دسترسی به محتواهای داخلی در نظر گرفته می شود.
وی افزود: این امتیازها میتواند سرعت بیشتر دسترسی و هزینه کمتر باشد و شبکه داخلی هم با همین انگیزه شکل گرفت، البته ما به حجم قابل توجهی تجهیزات شبکه نیاز داشتیم که بخشی از آن انجام شد ولی ما روزی میتوانیم بگوییم داخل کشور شبکه ملی داریم که حداکثر ممکن میزبانیها به داخل کشور منتقل شود، در این حالت است که مردم احساس میکنند هزینههای آنها پایین آمده یا سرعت متفاوتی را تجربه می کنند.
او تصریح کرد: هنوز این اتفاق رخ نداده که علت اصلی آن هزینه میزبانی است ما هم در جلسه اخیر شورای عالی فضای مجازی چند بند از جمله محاسبه تعرفه برق مراکز داده بر مبنای تعرفه فرهنگی آموزشی و کاهش محسوس هزینه پهنای باند را مصوب کردیم که موجب کاهش هزینه مراکز داده داخلی و به طور طبیعی افزایش تقاضا می شود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزایش سرعت دسترسی به فضای مجازی را انگیزه دیگری برای استفاده از میزبانی داخلی ذکر کرد و گفت: تصویب شد که محدودیت کنونی برای دسترسی خانگی به شبکه اینترنت به شکلی کاملا متفاوت برای محتوای داخلی در نظر گرفته شود به گونهای که دست کم امکان مشاهده فیلم در آن فراهم شود.
ی با اشاره به برنامه بهرهبرداری از مرحله اول خدمات تلویزیون تعاملی افزود: مردم برای استفاده از این خدمات با استفاده از اتصال اینترنت و گیرنده دیجیتال از بانک فیلم موجود استفاده کنند که بدون افزایش سرعت ممکن نیست.
**افزایش سرعت تا پایان بهار 92/ورود حاکمیت برای شکستن قیمت
اخوان که در گفتوگوی ویژه خبری سخن میگفت، زمان راهاندازی شبکه ملی را وابسته به همکاری مراکز داده داخلی و بخش خصوصی دانست و گفت: البته ما مدت زیادی منتظر نمی مانیم، تا مدتی پس از کاهش هزینههای مراکز داده، اگر این مراکز متعلق به بخش خصوصی توانستند به تقاضای صاحبان وب سایت ها پاسخ بدهند که مطلوب است ولی اگر چنین نشود، حاکمیت برای شکستن قیمت ورود پیدا خواهد کرد.
وی افزایش سرعت را نیازمند سرمایه سنگین ندانست و افزود: امیدواریم در طی چند ماه آتی این امر احتمالا سه ماهه اول سال بعد، محقق شود.
**نارضایتی مردم از فیلترینگ
دبیر شورای عالی فضای مجازی در قسمت دیگری از سخنان خود با اشاره به نارضایتی قسمتی از کاربران از فیلتر کردن سایتها گفت: این نارضایتی به علت شیوه انجام این کار رخ داده است.
وی سلیقه و امکانات فنی را موثر در امر اجرا دانست و افزود: از جمله قرار دادن تصاویر مکانهای مقدس در زمانی که یک کاربر به سایت مورد نظر خود به علت فیلتر شدن دسترسی پیدا نکرده و ناراحت شده است، کاری ضد تبلیغ و سلیقه ای است.
او تصریح کرد: امکانات فنی مساله دیگریست که شاید باید در سالهای گذشته برای آن در موضوع فیلترینگ سرمایهگذاری بیشتری انجام می شد از جمله هماکنون اگر در یک صفحه چند سطر محتوای مجرمانه وجود داشته باشد، کل این صفحه فیلتر و دسترسی به محتوای زیادی غیرممکن می شود که راه حل آن پالایش محتوایی و حذف بخش مجرمانه است که میتواند بسیار کمک کننده باشد که اقدامات آن شروع شده است.
اخوان بهابادی به وجود نقصهایی در سامانه فیلترینگ موجود هم اشاره کرده و گفت: ممکن است برخی مراکز علمی هم به علت همین نقص ها و به اشتباه فیلتر شده باشد که نیازمند اصلاح بانک مورد استفاده نرم افزار فیلترینگ است، از این رو قرار است فرآیند پاسخگویی به شکایات تقویت شود و مردم احساس کنند اگر با فیلترینگ اشتباهی مواجه شدند، با یک تماس کوتاه در زمان کوتاهی پاسخ خود را دریافت می کنند.
وی افزود: موضوع دیگر، ایجاد فیلترینگ متناسب با کاربران مختلف است، مثلا محتوای یک پزشک با یک مهندس کاملا متفاوت است، از این رو یک راه کار طبقهبندی اینترنت براساس کاربران است که امیدواریم بتواند مشکلات موجود را کم کند.
**vpn قانونی چیست؟
دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره وی پی ان های قانونی گفت: در دنیا وی پی ان به عنوان شبکه اختصاصی مجازی استفاده میشود، داخل کشور ما این ابزار به شکل غیرتخصصی و برای دور زدن سامانه فیلترینگ کشور استفاده میشود که ایراد منطقی دارد چرا که اگر فیلترینگ اشکال دارد، این سامانه باید اصلاح شود نه این که آن را دور زد.
وی افزود: از طرف دیگر حذف وی پی ان به علت کاربرد آن در موسسات مختلف از جمله بانکها مقدور نیست از این رو مقرر شد در کوتاه مدت که ثبت نام از اواخر هفته جاری خواهد بود، متقاضیان وی پی ان قانونی، اطلاعات خود را در سایت ثبت کنند و ظرف مدت کوتاهی خدمات بگیرند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی تصریح کرد: ما برای واگذاری اولویتبندی خواهیم داشت، در اولویت اول موسسات بانکی، مالی، سفارت خانهها و خبرگزاریها هستند در مراحل بعدی هم طیفهای مختلف وارد می شوند.
**ایران جزو 5 قدرت سایبری دنیا
اخوان بهابادی درباره حفظ حریم شخصی افراد گفت: در کشور ما قوانین محکمی برای این موضوع وجود دارد ولی علت فعالیت و مانور کشورهای غربی در این مساله به ارتقای امنیت و دفاع سایبری ما مربوط میشود.
وی افزود: در حالی که بنابر آمار غیر رسمی موسسات مطالعاتی خود غربیها، ایران جزو پنج قدرت برتر سایبری دنیا تلقی می شود، چند سالی است این کشورها به حملات سایبری روی آوردهاند ما هم تسلط امنیتی کشور را بالا می بریم که کوچکترین تحرکی از طرف دشمن خنثیسازی شود از این رو آنها تبلیغ میکنند که این بالا بردن امنیت، تهدیدی برای مردم ایران است. اخوان بهابادی تصریح کرد: تیمی به عنوان امینت شبکه از جوانان متخصص وجود دارند که در عرصه مجازی در حال جنگ و مبارزهاند.
**از ما کاهش قیمت نخواهید
دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره قیمت خدمات اینترنت گفت: مردم از ما کاهش قیمت اینترنت را نخواهند بلکه افزایش کیفیت و سطح خدمات را بخواهند، چرا که سهم فناوری اطلاعات و ارتباطات در سبد خانوار به صورت نسبی به شدت در حال کاهش است که نشان می دهد مشکل قیمت گذاری نداریم.
وی افزود: مردم انتظار دارند سرعت به شکلی باشد که بتوانند روی شبکه فیلم ببینند، اما سرعت کنونی برای باز کردن یک صفحه عادی هم کند است، امیدواریم وعدهای که دادیم در سه ماهه اول سال جدید شاهد تغییرات جدی باشیم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در انتها با اشاره به حملات سایبری به کشور تصریح کرد: برخی از این حملات اعلام و بسیاری اعلام نمی شود ولی وقتی این حملهها صورت می گیرد ما مجبور میشویم در درگاه بینالمللی کشور ترافیک را کاهش دهیم، در آن مقطع اگر میزبانی سایتی در خارج باشد، احساس می کند که اینترنت کند شده است.
- ۹۱/۱۱/۱۷