معمای ورود گوگل به واقعیت مجازی
گوگل بعد از اینکه در خرید شرکت آکیولس، سازنده هدستهای واقعیت افزوده شکست خورد، این بار قصد دارد که شرکت نوپای دیگری را با نام مجیک لیپ (Magic Leap) خریداری کند.
The Verge- مجیک لیپ شرکتی است که در حال توسعه یک هدست واقعیت مجازی است که اصطلاحا فناوری مورد استفاده در آن Cinematic Leap نام گرفته است. این شرکت در زمینه ساخت عینکهای مبتنی بر واقعیت افزوده کار میکند. این عینکها میتوانند اشیای دیجیتالی را پیرامون کاربران به طوری بسازند که گویا در دنیای پیرامون آنها وجود خارجی دارند.
گوگل با سرمایهگذاری ۵۴۲ میلیون دلاری در این شرکت، ساندار پیچای، مدیر بخش کروم و آندرویید در کنار دان هریسون، قایم مقام بخش توسعه گوگل را راهی هیات مدیره مجیک لیپ کرده که با در نظر گرفتن انجام سرمایهگذاری توسط خود گوگل، میتوان اهمیت پروژه در حال توسعه توسط این شرکت را بسیار بالا عنوان کرد.
پیچای در مورد این تحول بزرگ گوگل گفت: ما مشتاقانه در پی مشاهده پله بعدی رشد این شرکت هستیم و بیصبرانه میخواهیم آینده واقعیت مجازی را مشاهده کنیم.
براساس اطلاعات محدود والاستریت ژورنال، هدست واقعیت مجازی که مجیک لیپ در حال توسعه آن است ابزاری است که با استفاده از آن تصاویر روی چشم کاربر تابانده میشود. تصویر تابیده شده دارای بعد و عمق است، از این رو بهنظر میرسد که کاربر یک شی مجازی را در دنیای واقعی مشاهده میکند.
توماستول، مدیرعامل کمپانی Legendary Pictures در مورد فناوری که مجیک لیپ ساخته، گفت: تجربه استفاده از این فناوری بسیار جالب توجه و طبیعی است، به طوریکه برای مثال میتوان یک اژدها را در اتاق در کنار خود دید و در این لحظه تنها واکنش، حیرت و اظهار شگفتی بیپایان است.
گوگل تنها نیست
گوگل تنها شرکتی نیست که در مجیک لیپ سرمایهگذاری میکند. بلکه در کنار این غول جستوجو، نام شرکتهای Legendary Pictures، کوالکام، Kleiner Perkins، اندرسن هورویتز و Obvious Ventures نیز به چشم میخورند. به طوری که پل جاکوب، مدیر عامل کوالکام نیز به تازگی وارد هیات مدیره این شرکت شده است.
میتوان گفت که حضور شرکتهای مختلف و سرمایهگذاری این آنها نشان از ظرفیت بالای فناوری در حال توسعه مجیک لیپ است. مدیرعامل شرکت مجیک لیپ که پیشتر نیز یک کمپانی تولید کننده روباتهای مورد استفاده در حوزه پزشکی را تاسیس کرده و به فروش رسانده، هدف از فناوری Cinematic Reality را تبدیل این فناوری به یک فناوری مشترک قابل استفاده بین گیمرها، طراحان بازی، نویسندهها، توسعهدهندگان اپلیکیشنها، موسیقیدانها، فیلمسازها و هنرمندان خوانده است. شاید تنوع فعالیت شرکتهای سرمایهگذار نیز گویای پتانسیل بالای این فناوری باشد که میتوان از آن در کاربردهای مختلف استفاده کرد.
گوگل به دنبال چیست؟
با توجه به شباهت سختافزار مورد استفاده در این فناوری با گوگلگلس، بهنظر میرسد گوگل در صدد استفاده از آن در عینکهای هوشمند خود است. هرچند والاستریت ژورنال چنین موضوعی را در حال حاضر ناممکن خوانده است. مجیک لیپ در مورد این پروژه و جزییات آن اطلاعاتی را منتشر نکرده است. اما با توجه به فعالیت مجیک لیپ در زمینه واقعیت مجازی و سرمایهگذاری گوگل در این خصوص، به نظر میرسد گوگل در حال آمادهسازی خود برای رقابت با رقبا در این حوزه است. باید بزرگترین رقیب گوگل در این زمینه را فیسبوک عنوان کرد که با پرداخت مبلغی برابر ۲ میلیارد دلار آکیولس را از آن خود کرد.
مجیک لیپ چه شرکتی است؟
مجیک لیپ شرکتی است که توسط رونی آبوویتز بنیانگذاری شده است. آبوویتز پیشتر با تاسیس یک شرکت که در زمینه تولید روباتهای مورد نیاز در زمینه پزشکی فعالیت میکرد، خود را مطرح کرد. وی سال گذشته این کمپانی را به مبلغ 1/65میلیارد دلار به فروش رساند. براساس گزارش والاستریت ژورنال، آبوویتز مدرک مهندسی خود را در رشته مهندسی پزشکی از دانشگاه میامی دریافت کرده است. مجیک لیپ در سال ۲۰۱۱ و شهر فلوریدای آمریکا تاسیس شده است و هماکنون ۱۰۰ نفر در این کمپانی مشغول به کار هستند.
واقعیت سینمایی یا Cinematic Reality نامی است که آبوویتز به فناوری در حال توسعه توسط شرکت خود اطلاق میکند و آن را متفاوت از مفاهیمی چون واقعیت مجازی و واقعیت افزوده عنوان میکند. وی واقعیت سینمایی را یک فناوری متعلق به ۳۰ تا ۴۰ سال آینده میداند.
- ۹۳/۰۸/۰۳