ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

بعد از اینکه توییتر و یوتیوب از نشر محتوای حساب‌های کاربری گروه دولت اسلامی یا داعش ممانعت کردند، این گروه شبه نظامی به سراغ سایت‌های اجتماعی دیگری رفته است که از جمله آنها می‌توان به شبکه اجتماعی منبع باز Diaspora اشاره کرد؛ سایتی که در آن حذف محتوا عملا غیرممکن است.

گاردین- این در حالی است که از حدود سه ماه پیش و بعد از آنکه مشخص شد نیروهای گروه داعش با استفاده از حساب‌های کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی توانسته‌اند در تبلیغ گروه خود به موفقیت چشمگیری برسند، فعالیت‌ها برای محدود کردن آنها در اینترنت آغاز شد. از جمله در این مدت، فهرستی از حساب‌های کاربری آنها در توییتر مسدود شده است. براساس گزارش‌ها، محدودیت‌های توییتر در اینباره، هفته پیش به اوج خود رسید و حساب‌های مرتبط با گروه داعش تقریبا همزمان با ایجاد، مسدود می‌شدند. به همین دلیل نیز این گروه از امکانات دیاسپورا برای انتشار خبرها و گزارش‌های مربوط به فعالیت‌های‌شان در استان‌های مختلف عراق و سوریه استفاده می‌کنند.

حال حساب‌های کاربری این گروه با عنوان Isis (به معنی الهه حاصلخیزی) در حال پست کردن تصاویر، ویدیوها و متن‌های خود از طریق سایت دیاسپوراست و مدیران این سایت را با چالش بزرگی مواجه کرده است. بنیانگذاران این سایت که زمانی در یکی از پست‌های وبلاگ شان – که به تازگی حذف شده است- اعلام کرده بودند که این سایت "آینده ای روشن برای همه ما رقم خواهد زد"، حال برای متوقف کردن فعالیت‌های گروه داعش با مشکل مواجه شده اند. آنها نگرانند که با محدود کردن فعالیت‌های این گروه، کاربران دیگر خود را نیز از دست بدهند.

به گزارش روزنامه فناوران دکتر برنی هوگان (Bernie Hogan)، شخصی که درباره شبکه‌های اجتماعی و هویت در موسسه اینترنت آکسفورد تحقیق می‌کند، در اینباره می‌گوید: دیاسپورا کار خود را با این هدف شروع کرده که به هیچ عنوان روی مردم خاص یا بخش خاصی متمرکز نشود و همچنین هیچ نظارتی از سوی دولت آمریکا در آن وجود ندارد، که البته این موضوع هم پیامدهای خوبی دارد و هم بد. وی می‌افزاید: نکته خوب این سایت این است که هیچ نظارت و دخالت دولتی روی آن وجود ندارد و البته همین امر نیز نکته بد آن است. اولین حساب کاربری گروه داعش در دیاسپورا نزدیک به یک ماه ایجاد شد و تقریبا همزمان با آن، حساب‌های کاربری دیگری وابسته به این گروه در سایت‌های فرندیکا و کوییتر، دو شبکه اجتماعی دیگر ایجاد شد. در واقع اولین حساب کاربری مربوط به این گروه در دیاسپورا روز چهاردهم اوت به طور جدی فعال شد و از آن زمان تاکنون، بیانیه‌ها، عکس‌ها و تازه‌ترین خبرهای مربوط به عملیات نظامی این گروه در این سایت منتشر شده است و حامیان این گروه در توییتر، آنها را دوباره به اشتراک گذاشته‌اند. با این خط مشی جدید، گفته می‌شود که گروه داعش برای تبلیغ خود در سطح وسیع و جذب مخاطب، به داشتن حساب کاربری در شبکه‌های اجتماعی شناخته‌شده نیازی ندارد.دو شبکه اجتماعی فرندیکا و کوییتر مدعی هستند که بیشتر از توییتر به "حریم شخصی و محافظت از اطلاعات" کاربران خود متعهد هستند، اما حساب‌های کاربری دولت اسلامی در هر دوی این سایت‌ها سرنوشتی مشابه توییتر پیدا کردند و تنها سایت دیاسپورا در اینباره سعه صدر به خرج داده است.

دیاسپورا یک شبکه اجتماعی غیرمتمرکز است که چهار دانشجو آن را از سال ۲۰۱۰ میلادی به راه انداخته‌اند. کاربران این سایت می‌توانند با استفاده از نرم‌افزار دیاسپورا، گروه‌هایی را در سرورهای خودشان ایجاد کنند. به همین دلیل، سایتی مرکزی برای فعالیت‌های این شبکه اجتماعی وجود ندارد، هرچند کاربرانش از مسیر یک رشته سایت‌های به هم پیوسته می‌توانند با کاربران گروه‌های مختلف در سایت ارتباط برقرار کنند.

  • ۹۳/۰۶/۰۲

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">