موجودی فروشگاههای اینترنتی ظرف چند دقیقه صفر شد!
با افزایش تمایل مردم به استفاده از تب سنج موجودی تب سنج هم مانند سایر اقلام در فروشگاه های اینترنتی صفر شد.
به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در دو هفته گذشته و در پی شیوع کرونا در کشور نیاز مردم به برخی از اقلام بیشتر شد؛ طبیعی است که بازار عرضه و تقاضا به هم خورده و قیمت این کالاها و اقلام نظیر ماسک، دستکش، الکل و ... افزایش پیدا کند اما سوداگران و دلالان به این بازهار هم رحم نکرده و با احتکار مواد و اقلام بهداشتی یکباره قیمت این کالاها را بالا بردند.
در ادامه افزایش قیمت ها که حتی به 40 برابر هم می رسید، وزارت بهداشت اعلام کرد که داروخانهها حق فروش هیچگونه ماسک یا الکل را ندارند از طرف دیگر وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که کارخانه های تولید ماسک به صورت چند شیفت مشغول تولید ماسک هستند.
با این حال هنوز ماسکی برای توزیع به دست داروخانه ها نرسیده و ملزومات بهداشتی نظیر الکل، پد الکلی، ماسک و ... به سختی توسط مردم تهیه می شود؛ نبود این اقلام از یک سو و از سوی دیگر قیمت بالای خرید این اقلام مردم را با مشکلاتی مواجه کرده است.
در همین راستا طی روزهای گذشته انبارهای مختلفی از محتکران کشف و اقلام آنها ضبط شده است که خبری مبنی بر کشف ۵ میلیون ماسک احتکار شده در انبار یکی از سایتهای فروش اینترنتی منتشر شد که در همین راستا تعذیرات حکومتی نیز عنوان کرد که برخی از این فروشگاه های اینترنتی اقلام خود را به نیت گران فروختن در انبارها دپو کرده اند و برای آنها پرونده قضایی تشکیل شده است.
با وجود بررسیهای متعدد از آنجایی که یکی از علائم مهم کرونا تب و لرز بوده و پزشکان مردم را به چک کردن مداوم دمای بدن خود دعوت کرده اند، یکباره فروش تب سنج در سایت های اینترنتی بالا رفته و این کالای کوچک و ساده با قیمت های بالا به مردم عرضه شد.
در همین راستا برخی از فروشگاه های اینترنتی هم موجودی خود را دوباره به صفر رساندند تا بتوانند در شرایط بحرانی تر با ایجاد تقاضا و کاهش عرضه، این محصول را به قمیت بالاتری به فروش برسانند.
این فروشگاه هادر دوهفته گذشته قیمت کالاهای خود را یا به یک باره افزایش داده و یا اینکه اعلام کرده اند موجودی آنها صفر است؛ این درحالی است که مشکلی جهت توزیع کالا در این فروشگاه ها به وجود نیامده است و مسئولان اعلام کرده اند که کالاهای مورد نیاز فروشگاه ها تأمین شده است.
رسیدگی به انبارهای احتکار و مجازات محتکران در شرایط فعلی که سلامت مردم به خطر افتاده یکی از مهمترین دغدغه های مسئولان کشور بوده و در همین راستا قوه قضاییه اعلام کرده است که اشد مجازات را برای محتکران در نظر گرفته است.
نظارت بر روی فروشگاه های اینترنتی از این جهت این روزها مهم تر تلقی می شود که مردم با ماندن در خانه های خود بسیاری از مایحتاج خود را به صورت اینترنتی خریداری کرده و از همین جهت سازمانها و نهاد های متولی نظیر سازمان حمایت از مصرف کنندگان، تعذیرات حکومتی، سازمان کسب و کارهای اینترنتی و ... نظارت بیشتری را باید متوجه این فروشگاه ها داشته باشند.
50 هزار ماسک احتکار شده در یک فروشگاه اینترنتی کشف شد
در همین رابطه ایزدی با اشاره به بازرسی از یک فروشگاه اینترنتی با حکم قضایی و کشف ۵۰ هزار ماسک از این فروشگاه بیان داشت: تخلف این شرکت اینترنتی در احتکار و گرانفروشی ماسک کاملا محرز است.برنامه گفت و گوی اقتصادی با موضوع طرح کنترل نوروزی بازار با حسین ایزدی رئیس شعبه 64 سازمان تعزیرات حکومتی تهران و رئیس مجتمع گشتهای مشترک تعزیرات حکومتی تهران از شبکه رادیویی گفت و گو پخش شد.
ایزدی در مصاحبه با رادیو گفت و گو اظهار کرد: وظیفه سازمان تعزیرات رسیدگی به پرونده هایی است که اتاق اصناف، سازمان صمت و سازمان حمایت در چارچوب بازرسی های خود تشکیل می دهند و به سازمان ارسال می کنند.
رئیس مجتمع گشتهای مشترک تعزیرات حکومتی تهران با اشاره به اجرای طرح نظارتها و رسیدگی خارج از نوبت برای وضعیت فعلی بازار گفت: بازار پس از شیوع کرونا دچار التهابات خاصی شده که طرح ویژه و خاص خود را دارد اما سازمان تعزیرات پرونده ها را با اولویت رسیدگی می کند و در عین حال در کنار سازمان صمت و اتاق اصناف نیز از بازار بازرسی می کند.
وی با اشاره به افزایش گزارشات گرانفروشی با شیوع کرونا در بازار تأکید کرد: اتاق اصناف با وجود طرح های نظارتی که اجرا می کند اما باید با جدیت بیشتری در این خصوص اقدام کند.
رئیس شعبه 64 سازمان تعزیرات حکومتی تهران با بیان اینکه اقتصاد الزاماتی دارد و با دستور اداره نمی شود گفت: وزارت بهداشت واقعا نمی دانست که ویروس کرونا وارد ایران هم می شود؟! اگر نمی دانسته که در تحلیل های خود کوتاهی کرده و اگر می دانست هم باید ماسک و اقلام بهداشتی را پیش بینی می کرد.
ایزدی تصریح کرد: شاید عِده و عُده ما کم باشد اما اجازه تخلف را به متخلفان نخواهیم داد و طراحی طرح های ویژه ما نیز در همین راستاست. ما پورتال های 124 و 134 را اعلام کردیم و بازرسان نیز نظارت می کنند و بدون تعارف رسیدگی می شود اما همیشه یک عده فرصت طلب و سودجو هستند و مردم باید همکاری و نظارت کنند و کالای بدون درج قیمت نخرند.
وی همچنین درخصوص فروش های فوق العاده شب عید در کشور تأکید کرد: آئین نامه این موضوع باید اعمال و قیمت گذاری ها از قبل انجام شود چراکه فروش فوق العاده زمانی است که کالا با 15 درصد زیر قیمت اصلی فروخته شود و با مهر اتحادیه و اتاق اصناف در اختیار مصرف کننده قرار بگیرد.
رئیس مجتمع گشتهای مشترک تعزیرات حکومتی تهران در پاسخ به این سوال که آیا هنوز داروخانه ها از فروش ماسک و اقلام ضدعفونی کننده و بهداشتی محرومند یا خیر؟ گفت: وزارت بهداشت با صدور بخشنامه ای کلیه داروخانه ها و واحدهای صنفی را از عرضه و فروش ماسک ممنوع کرد و بعد هم اعلام کرد که در خانه های بهداشت توزیع خواهد کرد که البته این بخشنامه از نظرقانونی و حقوقی ایراد داشت اما در هر صورت اجرا شد.
ایزدی در ادامه عنوان کرد: ستاد مبارزه با کرونا بخشنامه جدیدی مبنی بر اجازه داروخانه برای عرضه ماسک را صادر کرد و مردم می توانند ماسک مورد نیاز خود را از داروخانه ها تهیه کنند.
وی با اشاره به نارضایتی مردم از گرانی و کمبود ماسک گفت: اصلاح بخشنامه وزارت بهداشت و با نظارت وزارتخانه باعث توزیع ماسک و دسترسی آسان مردم به اقلام بهداشتی خواهد شد.
رئیس شعبه 64 سازمان تعزیرات حکومتی تهران با اشاره به بازرسی از یک فروشگاه اینترنتی با حکم قضایی و کشف 50 هزار ماسک از این فروشگاه بیان داشت: تخلف این شرکت اینترنتی در احتکار و گرانفروشی ماسک کاملا محرز است. جالب اینکه این فروشگاه بیانیه ای هم مبنی بر عذرخواهی از مشتریان صادر کرده درصورتیکه باید از احتکار و گرانفروشی اش از مردم عذرخواهی کند.