مکالمات کاربران واتساپ رمزنگاری میشود
واتس اپ اولین اپلیکیشن فراگیر پیام رسانی در جهان است که تصمیم گرفته برای تامین امنیت و حراست از حریم خصوصی کاربرانش٬ با بهره گیری از یک پروتکل نوآورانه همه مکاتبات 600 میلیون کاربرش را به صورت پیش فرض و یک پارچه رمزگذاری کند.
به گزارش ایرنا از منابع خبری، خبر همکاری واتس اپ و کمپانی ویسپرسیستمز (Whisper Systems) که طراح و مبتکر پروتکل Text Secure یا ارتباطات متنی امن برای رمزگذاری ارتباطات آنلاین است٬ از مهم ترین خبرهای دنیای فناوری در هفته جاری بود که استقبال بسیاری از کاربران و متخصصان در سراسر جهان را در پی داشت.
این مهم ترین و بزرگ ترین تغییری است که از زمان تصاحب واتس اپ از سوی فیس بوک با رقم 19 میلیارد دلار٬ در این اپلیکیشن اعمال شده و طی آن، رمزگذاری مکاتبات واتس اپ با پروتکل «تکست سکیور» روی اپلیکیشن اندروید آن آغاز شده است.
فردریک جیکوبز٬ از مبتکران این پروتکل ایمن سازی ارتباطات متنی و از متخصصان امنیتی است که در شش ماه گذشته روی این پروژه فعالیت کرده است.
او ضمن اعلام این مطلب، رمزگذاری مکاتبات کاربران را « بزرگ ترین پروژه رمزگذاری پیام ها در طول تاریخ» قلمداد کرده که صدها میلیون کاربر می توانند از مواهب آن بهره مند شوند.
در ابتدای راه اندازی این سرویس تنها ارتباطات متنی واتس اپ رمزگذاری خواهد شد و پس از مدت کوتاهی قرار است این سرویس به صورت پیش فرض برای پیام های گروهی و میلیاردها عکس و ویدئویی که روزانه روی این پلت فرم رد و بدل می شود هم فعال شود.
**واتس اپ علیه شنود و تجسس
به این ترتیب با اعمال پروتکل تکست سکیور٬ مشاهده پیام ها روی واتس اپ تنها برای گیرنده و فرستنده میسر خواهد بود و اگر کسی بتواند به هر یک از گوشی ها یا تبلت هایی که واتس اپ روی آن نصب هست نفوذ کند٬ قابلیت رمزگشایی داده ها و مشاهده آنها را نخواهد داشت.
انجام این کار حتی برای کسانی که به سرورهای واتس اپ دسترسی دارند هم غیرممکن خواهد بود.
حالا با این تغییرات عظیم جدید٬ تنها سرویس پیام رسانی که از نظر تامین امنیت و توجه به حریم خصوصی کاربران می تواند با واتس اپ رقابت کند سرویس iMessage کمپانی اپل است؛ با این حال فاصله میان آنها همچنان فاحش است.
تغییرات اعمال شده تا اینجای کار برای کاربران نامحسوس خواهد بود و بدون مشاهده تغییری خاص از مواهب آن بهره مند خواهند شد.
اما واتس اپ قرار است به زودی این امکان را هم به کاربران بدهد که با بهره گیری از کلیدهای یکتای رمزگذاری٬ بتوانند هویت یکدیگر را بررسی و تایید کنند.
این روشی است که واتس اپ می خواهد با بهره گیری از آن به مقابله با حملات مرسوم «مرد میانی» برخیزد که منشا بسیاری از سرقت ها و شنودهای آنلاین است.
- ۹۳/۰۸/۳۰