ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

نبود بودجه‌های ‪ و ضعف ICT‬بخش خصوصی

| سه شنبه, ۷ شهریور ۱۳۸۵، ۱۲:۵۶ ب.ظ | ۰ نظر

اختصاص نیافتن بودجه‌های مربوط به حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در سال ‪ ،۸۵‬یکی از دغدغه‌های بخش خصوصی فعال در این حوزه است.
با پایان اجرای طرح " ملی تکفا" که سرمایه عظیمی را طی سه سال گذشته به بخش خصوصی تزریق کرد، اکنون این نگرانی در شرکت‌های خصوصی پیش آمده است که آیا بودجه‌های موجود می‌تواند جایگزین مناسبی برای بودجه‌های طرح تکفا باشد.
بودجه‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات در سال ‪ ۸۵‬نه به صورت متمرکز (مانند طرح ملی تکفا) بلکه به صورت پراکنده و در ردیف‌ها و تبصره‌های مختلفی جای گرفت که این مساله بخش خصوصی و مدیران دولتی را سرگردان کرده است.
عضو هیات رییسه‌سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان اصفهان بااشاره به مسدود ماندن بودجه‌های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات(‪ (ICT‬در دولت گفت: این امر باعث تضعیف بخش خصوصی شده است.
" سعادت پاشا " افزود: در زمان حاضر بخش خصوصی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) دچار رکود شده که یکی از مهمترین دلایل آن اختصاص نیافتن بودجه‌های دولتی به این امر است.
وی از دولت و مسوولان حوزه فاوا خواست تا هر چه سریعتر به توزیع مناسب و به موقع این بودجه‌های میلیاردی بپردازند زیرا تاخیر در به کارگیری این سرمایه‌ها به ضرر بخش خصوصی تمام می‌شود.
یک کارشناس مسایل فناوری اطلاعات نیز با تاکید بر اینکه هنوز اقتصاد ما دولتی است، به خبرنگار ایرنا گفت:باتوجه به رکود موجود در بخش خصوصی باید علاوه بر برنامه‌های درازمدت به فکر حل این مشکل در کوتاه‌مدت بود.
"جاوید شهریاری"افزود: بخش خصوصی فعال در حوزه "فاوا" هنوز به‌حمایت مالی دولت نیاز دارد هرچند باید به مرور زمان این وابستگی کاهش یابد.
وی با تاکید براینکه به دلیل مطلوب نبودن زیرساختهای مربوط به حوزه فاوا در کشور دولت هنوز بزرگترین مشتری بخش خصوصی است ، تصریح کرد: دولت باید با استفاده از بودجه‌های موجود به تولید کار برای بخش خصوصی و تمرکززدایی بپردازد.
مشاور استاندار اصفهان درامور فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز اولین بودجه در این زمینه را اعتبار ‪ ۶۹‬میلیارد ریالی عنوان کرد که در اختیار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور است و هنوز چگونگی تقسیم بندی آن بین استانها مشخص نیست.
"محمدجواد امیدی"افزود:مقدار زیادی از بودجه‌ها نیز به‌سمت وزارت ارتباطات هدایت شده که یکی از نمونه‌های آن بودجه ‪ ۵۰۰‬میلیارد ریالی است که برای توسعه ‪ ICT‬روستایی در نظر گرفته‌اند.
امیدی بخش دیگری از این بودجه‌ها را رقم‪ ۴۰۰‬میلیارد ریال در اختیار مرکز تحقیقات مخابرات ایران دانست که به صورت وام کم بهره به بخش خصوصی داده می‌شود.
به‌گفته وی،در تبصره‪ ۱۲‬قانون بودجه‪ ۸۵‬کشور نیز مواردی برای حوزه فاوا در اختیار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور قرار گرفته که استانداری اصفهان موفق به جذب مقداری از آن برای اجرای چند طرح شده است.
مشاور استاندار اصفهان یکی دیگر از ردیف‌های بودجه ‪ ICT‬را دو درصد از بودجه شرکتهای مخابرات استانها ذکر کرد که در مجموع سطح کشور ، این رقم حدود ‪ ۶۰۰‬میلیارد ریال است.
امیدی افزود: ‪ ۱/۵‬درصد از این بودجه به صورت متمرکز و نیم درصد برای کارهای پژوهشی در راستای رفع نیازهای شرکتهای مخابرات استانها در نظر گرفته شده که تصمیم‌گیری درباره چگونگی توزیع آن به عهده یک کمیته پنج نفره در هر استان است.
وی با اشاره به اینکه این بودجه در استان اصفهان حدود پنج میلیارد ریال است، تصریح کرد: برغم گذشت سه ماه از تشکیل کمیته مربوط در اصفهان هنوز برنامه‌ای برای چگونگی استفاده از این بودجه اعلام نشده است.
مشاور استاندار اصفهان همچنین به بودجه هشت میلیارد ریالی برای استان اصفهان اشاره کرد که از محل بودجه پژوهشی فرابخشی استانی به حوزه فاوا تخصیص یافته است.
وی افزود:این رقم در چهار محور طرح جامع فاوا استان، ایجاد پایگاههای اطلاعاتی ، ایجاد دیتا سنتر و تقویت سایت پورتال اصفهان هزینه خواهد شد.
وی یادآور شد: علاوه بر این، درصدی از بودجه هر سازمان و ارگان دولتی نیز به مبحث فاوا تخصیص یافته است که بسته به برنامه‌ریزی مدیران آن هزینه می شود.
مشاور استاندار اصفهان تاکید کرد: دلیل به کار نگرفتن بخش عظیمی از این بودجه‌ها، ناآگاهی و عدم ریسک پذیری مدیران دستگاه‌های دولتی است.
وی با اظهار امیدواری نسبت به‌برطرف شدن مشکلات بخش خصوصی و ارایه به موقع بودجه‌های مورد نیاز آنها، از این بخش خواست تا با شناسایی نیازهای مردم و دولت، خود به کسب و کار و یافتن راه‌حلی برای خروج از این وضعیت بپردازد.

  • ۸۵/۰۶/۰۷

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">