نسخه الکترونیکی زیرساخت قانونی میخواهد
رئیس شورای عالی داروخانههای انجمن داروسازان ایران گفت: در روش فعلی نسخه الکترونیک، محرمانه نگاه داشتن اطلاعات بیماران و نیز حریم خصوصی آنها رعایت نمیگردد.
مهدی زارعی، رئیس شورای عالی داروخانههای انجمن داروسازان ایران در گفتوگو با فارس اظهار داشت: طبق قوانین موجود فقط پزشکان ، داروسازان و پرستاران دخیل در درمان ، حق دسترسی به اطلاعات بیماران را دارند ، ولی در روش فعلی اجرای نسخه الکترونیک ، اپراتورهای کامپیوتر و سایر افرادی که مسئول پیشتیبانی سیستم های نرم افزاری و سخت افزاری هستند نیز امکان دسترسی به اطلاعات بیماران را دارندکه بر خلاف قوانین است.
وی افزود: در سیستم نسخه پیچی و نسخه نویسی الکترونیک احتمال هک شدن و درز و نشر اطلاعات بیماران وجود دارد، پیش نیاز نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک "تدوین قوانین و دستورالعمل های مختص این فرایند " است که متأسفانه در حال حاضر وجود ندارد.
زارعی خاطرنشان کرد: در نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک باید شرح وظایف و مسئولیت پزشک تجویز کننده ، پاراکلینیک و داروخانه معین و مشخص باشد ، تا براساس آن عمل شود که در حال حاضر هیچ دستورالعمل قانونی تبیین نشده است.
به گفته وی، زمانی که نسخه کاغذی پزشک امضا و مهر می شود یک سند رسمی است ولی نوشته پزشک معالج در فضای وب هنوز رسمیت قانونی و حقوقی ندارد مضاف بر اینکه متاسفانه امکان دسترسی افراد فاقد صلاحیت به آن نیز وجود دارد.
رئیس شورای عالی داروخانههای انجمن داروسازان ایران افزود: رویه و روش فعلی سازمان های بیمه گر از منظر صیانت از اسناد مالی و حریم خصوصی بیماران فاقد ضمانتهای قانونی است. متاسفانه بیمه سلامت به جای استقرار نسخه الکترونیک ، داروخانهها را ملزم به تبدیل نسخ کاغذی پزشکان به الکترونیک نموده است که خطایی اشکار است.