نگاهی به تعرفه MMS در کشور
سرویس پیام چندرسانهیی یا MMS در کشور برای نخستین بار توسط اپراتور دوم تلفن همراه راهاندازی شد که پس از دورهای توقف با صدور مجوزهای لازم و ابلاغ آییننامه مربوطه دوباره برای مشترکان سیمکارتهای این اپراتور فعال شد همچنین سرویس پیام چندرسانهیی همراه اول هرچند با تاخیر اما از روز پنجم دیماه جاری برای مشترکان دایمی این اپراتور راهاندازی شد.
به گزارش (ایسنا)، MMS، سرویس پیامرسان چندرسانهیی یا MultiMedia Messaging Service است که ساختار جدید و بهتری از سرویس پیامک به شمار میرود.
این سرویس به کاربران تلفنهایی که با یکدیگر همسازی دارند، اجازه میدهد که پیامهای چندرسانهیی را بین یکدیگر مبادله کنند، پیامهایی همانند کارت پستالهای گرافیکی، انیمیشنها یا پویانماییها، کلیپهای ویدئویی، نقشهها و کارتهای ویزیت تجاری و غیره.
ظرفیت هر MMS برای مشترکان ایرانسل 300 کیلوبایت است و به مشترکان این امکان را میدهد تا فایلهای صوتی و تصویری را به همراه متنهای طولانی به صورت یکجا به سایر مشترکان ایرانسل بفرستند یا به ایمیل آنها ارسال کنند.
مدیر روابط عمومی ایرانسل در گفتوگو با خبرنگار ارتبطات ایسنا دربارهی ظرفیت و حجم ارسال پیام چند رسانهیی برای مشترکان این اپراتور گفت: ظرفیتی که برای مشترکانمان در نظر گرفتیم در واقع میتوان گفت بیشترین ظرفیت ارائه شده را شامل میشود.
آرش کریمبیگی دربارهی هزینه ارسال هر MMS تاکید کرد: تعرفه ارسال پیام چند رسانهیی ایرانسل بر اساس تعداد پیامهای ارسال شده، محاسبه میشود؛ به عبارت دیگر، مهم نیست که حجم پیام ارسالی و یا نوع فایل ارسال شده چه میزان باشد؛ یعنی هر پیام، شامل عکس، صوت و یا متن تا سقف 300 کیلوبایت، یک پیام چند رسانهیی محاسبه شده و تعرفه تشویقی آن معادل 480 ریال خواهد بود.
گفتنی است برای ارسال پیام چندرسانهیی، گوشی مشترک باید دارای قابلیت استفاده از این سرویس باشد و همچنین، تنظیمات پیام چندرسانهیی باید برروی آن ذخیره شده باشد.
سقف تعرفه برای ارسال هر پیام به صورت MMS برای مشترکان همراه اول نیز مبلغ 100 تومان است یعنی مشترکان میتوانند پیامهای تصویری و صوتی خود را با حجم حداکثر 100 کیلوبایت ارسال کنند؛ یعنی هر کیلوبایت برای مشترک یک تومان هزینه دارد.
مشترکان دائمی سیمکارتهای همراه اول برای استفاده و فعالسازی سرویس MMS (پیام چندرسانهیی) میتوانند به دفاتر خدمات ارتباطی مراجعه کنند که البته باید خود مالک سیمکارت با در دست داشتن کارت ملی به دفاتر مراجعه کند تا بتواند این سرویس را راهاندازی و فعال کند.
فعالسازی این سرویس برای مشترکان رایگان است و بعد از تکمیل تعهدنامه مربوطه و ارایه درخواست و تکمیل مراحل ثبتنام فعال خواهد شد.
به گزارش ایسنا تفاوت پیام کوتاه و پیام چندرسانهیی در این است که سرویس پیامک، تنها دارای قابلیت ارسال یک متن نهایتاً 160 کاراکتری است؛ درحالی که پیام چندرسانهی به مشترک امکان میدهد تا حجم بیشتر از این مقدار که در همراه اول و ایرانسل متفاوت است، متن، عکس و کلیپ ویدیویی را تنها در یک پیام ارسال کند.
ارسال پیام چندرسانهیی برای مشترکان سایر شبکههای تلفن همراه در ایران تا زمانیکه این شبکهها به سیستم MMS مجهز شوند، امکانپذیر نخواهد بود.
سرویس پیام چندرسانهیی شرکت ارتباطات سیار ایران هم از روز پنجم دیماه برای همه مشترکان دائمی همراه اول راهاندازی شد که وحید صدوقی - مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار - درباره فعال سازی این سرویس گفت: مشترکان میتوانند با مراجعه به دفاتر خدمات ارتباطی، فرم مربوطه را دریافت و تکمیل کنند و بلافاصله بعد از این مرحله سرویس برای آنها فعال میشود که کلیه هزینه راهاندازی این سرویس و فعالسازی آن برای مشترکان به صورت رایگان است.
برای ارسال یک بسته 50 کیلوبایتی، مبلغ 50 تومان محاسبه میشود و سقف تعرفه برای این سرویس 100 تومان است که به ازای ارسال یک بسته 100 کیلوبایتی است و در واقع سقف تعرفه 100 تومان است.
ارایهی سرویس پیام چندرسانهیی (MMS) برای مشترکان در حالی آغاز شد که نکاتی دربارهی امکان سوءاستفاده از این سرویس در سیمکارتهای اعتباری و پیامرسان به علت هزینهی کمترشان و یا قابلیت سادهی نقل و انتقال آنها از سوی کارشناسان گوشزد شد و این سوال وجود داشت که ضمانت اجرایی قانون و آییننامهی مرتبط با تلفن همراه در قبال مزاحمتهای احتمالی چیست و چگونه میتوان و باید قبل از ارایهی چنین سرویسی، زیرساختهای فرهنگی و حقوقی آن را در کشور فراهم کرد؟
تا اینکه آییننامهی ارایهی خدمات پیام چندرسانهیی (MMS) تلفن همراه که در اجرای بند "د" ماده پنج قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات، بهمنظور ضابطهمند کردن ارایهی خدمات پیام چند رسانهیی تصویب شده بود، منتشر شد.
طبق این آییننامه مشترک موظف است در زمان درخواست استفاده از خدمات چندرسانهیی مشخصات دقیق فردی و نشانی کامل خود را ارایه و هرگونه تغییرات بویژه نشانی خود را حداکثر ظرف مدت 10 روز به فراهم کننده شبکه اطلاع دهد.
در صورت فروش یا سرقت تلفن همراه (سیمکارت) مشترک باید نسبت به انجام مراحل قانونی (بر اساس مقررات مربوط) اقدام کند. درغیر این صورت عواقب ناشی از هرگونه سوء استفاده از این تلفن همراه و خدمات مرتبط به عهده مشترک است.
همچنین طبق این آییننامه ارسال پیامهای چندرسانهیی به شرح زیر ممنوع است: ارسال هرگونه پیام حاوی اطلاعات طبقهبندی شده. ارسال هرگونه پیام حاوی اطلاعاتی که موجب خدشهدار شدن امنیت ملی شود.
ارسال هرگونه پیام حاوی اطلاعات حریم خصوصی اشخاص حقیقی و حقوقی دیگر بدون رضایت آنها؛ ارسال و یا انتشار ویروس، نرمافزارهای مخرب، بازیهای حاوی ویروس، کرم و هرزنامه از طریق شبکه.
ارسال هرگونه پیام مستهجن و خلاف شئون اسلامی- ایرانی، ارسال هرگونه پیام تهدیدآمیز، ارسال هرگونه پیامی که موجب تخریب و یا هتک حرمت اشخاص حقیقی و حقوقی شود.
ارسال هرگونه پیام حاوی اطلاعاتی که موجب خدشه دار شدن امنیت روانی، اقتصادی و اجتماعی افراد حقیقی و حقوقی شود که تشخیص موارد مذکور به عهده مراجع ذیصلاح قانونی است.
- ۸۷/۱۱/۱۵