نگاهی به حواشی الکامپ و تلکام
چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیکی (ایران الکامپ 2008) و نهمین نمایشگاه بینالمللی صنایع مخابرات و اطلاعرسانی (ایران تلکام) که بدون برگزاری مراسم افتتاحیه و با حضور وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات آغاز شدند، عصر روز گذشته در سکوت به کارشان پایان دادند.
به گزارش (ایسنا)، امسال برگزاری این دو نمایشگاه بدون افتتاحیه و اختتامیه سوالی را در بین اصحاب رسانه که چرا مراسمی با حضور مسوولان دولتی برگزار نشد؟
اما جلال حسینی - مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی - در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، دربارهی علت نداشتن مراسم افتتاحیه و اختتامیه نمایشگاههای الکامپ گفت: افتتاحیه و اختتامیه نمایشگاه با سفر هیات دولت مصادف شده و دعوت از مسوولان دولتی برای این مراسم به این دلیل عملی نشد و از طرفی انجام این مراسم ممکن بود و وقت مفید بازدیدکنندگان را به خود اختصاص دهد اما برنامهریزی کردهایم که این مراسم را یک روز بعد و قبل از نمایشگاه انجام دهیم.
برگزاری همزمان دو نمایشگاه نکتهای بود که بنا بر اظهارات مسوولان مربوطه رونق هرچه بیشتر نمایشگاه حوزهی ICT را به دنبال خواهد داشت زیرا حدود 70 درصد بازدیدکنندگان نمایشگاه الکامپ و تلکام مشترک هستند و این موضوع باعث صرفهجویی در زمان و هزینه بازدیدکنندگان شده و زمینهی حضور کلیهی شرکتهای کوچک و بزرگ را در حوزهی ICT فراهم میکند.
در نمایشگاه الکامپ امسال 358 شرکت داخلی و 68 شرکتکننده خارجی از کشورهایی شامل آلمان، ایتالیا، انگلیس، امارات متحدهی عربی، پاکستان، چین، روسیه، سوئد، فرانسه، سوئیس، فنلاند، کویت، هلند و هند حضور داشند و حاضران در بخشهای فعال در کالا و خدمات سختافزار، نرمافزار، دستگاههای الکترونیک و تجارت الکترونیکی در الکامپ مشارکت کردند.
شرکتهای خارجی در نمایشگاه امسال حضور داشتند اما به عقیدهی بسیاری از بازدیدکنندگان حضور این 68 شرکت کننده چندان موثر و قابل توجه نبود.
نمایشگاه بینالمللی صنایع مخابرات، ارتباطات و تکنولوژی اطلاع رسانی (ایران تلکام) یکی از بزرگترین رویدادها و گردهماییها در زمینهی صنعت مخابرات در کشورمان محسوب میشود که با اهداف اصلی مانند تبادل اطلاعات متخصصان، مدیران و کارشناسان بخشهای دولتی و خصوصی و دستاندرکاران این صنعت برگزار شد.
اما غرفههای آراسته شده با رنگبندیهای زیبا در بسیاری از سالنها مانند نمایشگاههای دیگر به چشم میخورد و بازدیدکنندگان که بیشتر قشر نوجوان و جوانان را شامل میشدند به خود جلب میکرد.
نمایشگاه امسال شلوغتر از سال گذشته به نظر میرسید و همین نکته از دیدگاه غرفهداران بویژه در نمایشگاه تلکام به یک انتقاد تبدیل شده و عقیده داشتند که شلوغی باعث شد تا از کارکرد تخصی نمایشگاه کاسته شود.
گفتنی است امسال در اکثر غرفهها امکان استفاده از اینترنت وجود داشت و در برخی غرفهها که اینترنت نداشتند نیز کارت شبکه در اختیارشان گذاشته شد اما وضعیت آنتندهی شبکهی تلفن همراه نیز که نسبت به سال گذشته بهبود یافته بود در روزهای سوم و چهارم برگزاری نمایشگاه و با افزایش حجم بازدیدکنندگان مشکلساز شد.
مسافت بسیار از محل برگزاری نمایشگاه الکامپ تا محل برگزاری نمایشگاه تلکام موضوعی بود که رفت و آمد را برای بازدیدکنندگان کمی دشوار کرد و این فاصله بعضا موجب شد برخی بازدیدکنندگان نتوانند از همهی غرفهها دیدن کرده و یا به بازدید از یک نمایشگاه بسنده کنند، البته سرویسهای رایگانی نیز برای جابهجایی بازدیدکنندگان وجود داشت.
حضور مسوولان دولتی در غرفههای نمایشگاه تلکام امسال شرایط مناسبی فراهم کرد تا خبرنگاران رسانهها بتوانند با مسوولانی که ماهها در جستوجوی آنها برای مصاحبه گرفتن بودند به صحبت بنشینند.
تعامل با مخاطبان و استفاده از نظرات و انتقادات آنها در تمام غرفهها به چشم میخورد اما استقبال و بازدید از غرفههای نمایشگاه تلهکام قابل توجه به نظر میرسید؛ حضور شرکتهای زیرمجموعهی وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات از جمله ایرانسل، شرکت ارتباطات سیار (همراه اول) و تالیا خود دلیلی برای این مساله بود.
زمان برگزاری نمایشگاه از ساعت 10 تا 17 اعلام شده بود که بود که در دو روز پایانی ساعت 9 آغاز شد؛ اما در مجموع ساعت بازدید موضوعی بود که اعتراض بازدیدکنندگان را در پی داشت و معتقد بودند بیشتر مردم و قشر جوان بعد از اتمام ساعت کاری میتوانستند از نمایشگاه بازدید کنند و این در حالی بود که در آن ساعات نمایشگاه تقریبا به کارش پایان داده بود و این در شرایطی بود که کم بودن تعداد روزهای بازدید و ساعت کم آن موضوعی بود که سال گذشته هم مطرح شد و قرار بود امسال مورد توجه مسوولان قرار بگیرد.
به عقیده برخی بازدیدکنندگان از دیگر مواردی که باید در زمان انتخاب نمایشگاه به آن توجه میشد در نظر گرفتن روزهای آخر هفته و تعطیلی بود تا افراد بیشتری بتوانند از نمایشگاه بازدید کنند.
غرفههای زیبا با طراحیهای جذاب و در نظر گرفتن عوامل تشویقی مثل اشانتیون و قرعهکشی و ایستادن بازدیدکنندگان که اکثرا نوجوانان را تشکیل میداند در صفهای طولانی برای دریافت هدایای تبلیغاتی از نکات مورد توجه بود.
اما فروش سی دی در برخی غرفهها باعث شد تا حراست نمایشگاه عکسالعمل نشان داده و به متوقف کردن فروش در این غرفهها اقدام کند.
همزمان شدن این نمایشگاه با هفتهی بسیج و پخش آهنگهایی با این مضمون در بخشی از نمایشگاه خود فضای جدیدی را به نمایشگاه امسال داده بود.
برگزاری کارگاههای آموزشی با موضوع ارایهی خدمات از طریق دولت سیار و موضوعات مرتبط با مراکز داده و امنیت اطلاعات در غرفهی پژوهشگاه ملی ارتباطات و فنآوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران) و سمینارهای تخصصی توسط برخی شرکتهای خصوصی از دیگر موارد مهم و قابل ذکر است.
همچنین همایش فنآوری اطلاعات و ارتباطات دستاوردها و پیشرفتها با حضور معاون وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات در روز سوم نمایشگاه در سالن همایشهای نمایشگاه بینالمللی برگزار شد.
شرکت ارتباطات سیار امسال چند سرویس ارزش افزودهی جدید در نمایشگاه ارایه کرد. همچنین سیستم کنترل شبکه، آزمایشگاه اندازهگیری تشعشعات و مسابقات با جایزهی سیمکارت از دیگر فعالیتهای غرفهی همراه اول در سالن 8 و 9 نمایشگاه بینالمللی تهران بود.
در ساعات پایانی برگزاری نمایشگاه در حالی که در سالنها بسته میشد هجوم بازدیدکنندگان برای ورود به سالنها که ظاهرا در همان روز از برگزاری نمایشگاه آگاهی یافته بودند سوال برانگیز بود.
پس از خروج از محل نمایشگاههای بینالمللی تهران هم ترافیک ماشینهای بازدیدکنندگان قابل خسته کننده بود و مثل همیشه اعتراض برانگیز شد.
در هر حال کار این دو نمایشگاه با تمام اظهارنظرهای کارشناسی مختلف و انتقاد و پیشنهادها عصر روز گذشته به اتمام رسیدند.
- ۸۷/۰۹/۰۶